Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. decembra 2023, 15:44
Čas čítania 0:33
Radka Klučárová

V ktorej krajine majú muži najväčší penis a v ktorej najmenší? Slováci sa štatistike potešia

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Celosvetový priemer dĺžky penisu sa pohybuje v rozmedzí 12,9 až 13,9 centimetra.

Dáta vyplývajúce z prieskumu World Population Review ukazujú, že rozdiel priemernej dĺžky penisu môže byť v jednotlivých krajinách sveta až 10 centimetrov. Celosvetový priemer sa pohybuje v rozmedzí 12,9 až 13,9 centimetra. 

Slováci sú nad priemerom

Slovákov s priemernou dĺžkou 14,2 centimetra predbehli viaceré susedné krajiny okrem Ukrajiny a Česka. Ukrajinci majú v priemere penis dlhý rovnako ako Slováci, Česi dosahujú 14,17 cm, Rakúšania a Maďari 14,7 cm a Poliaci 15,4 cm.

Rebríčku však Európania nekraľujú. Najväčšie penisy majú podľa prieskumu muži v Sudáne, ich priemerná dĺžka dosahuje až 17,9 cm. Nasledujú muži z Demokratickej republiky Kongo, Ekvádoru a Kolumbie.

Najkratšie penisy s priemernou dĺžkou menej ako 9 cm majú muži v Thajsku, Severnej Kórei a v Kambodži. Vedci upozorňujú, že rozmery nevplývajú na plodnosť či na výkon. Napriek tomu má táto hodnota neprimeraný vplyv na pocit mužskej sebahodnoty. 

pár
Zdroj: Pixabay
Domov
Zdieľať
Diskusia