Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. decembra 2023, 16:30
Čas čítania 3:42
Martin Adam Pavlík

Najočakávanejšie komiksové a sci-fi filmy 2024: Joker s Lady Gagou, akčnejšie pokračovanie Duny aj Deadpool 3 s Wolverinom

Najočakávanejšie komiksové a sci-fi filmy 2024: Joker s Lady Gagou, akčnejšie pokračovanie Duny aj Deadpool 3 s Wolverinom
Zdroj: Warner Bros./Instagram/Todd Phillips
FILMY A SERIÁLY DC KOMIKSOVKY KOMIKSOVÉ FILMY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY 2024 SCI-FI FILMY
Uložiť Uložené

Na ktoré budúcoročné trháky sa môžeš tešiť?

Bavia nás vďaka úchvatným efektom, skvelým akčným scénam, silným hrdinom so superschopnosťami či tajomným príbehom. Vždy majú najväčšie tržby a najviac sa o nich diskutuje. Čakanie na nich sa však niekedy zdá nekonečné. 

Komiksové a sci-fi filmy nás v kine rozosmievajú, držia v napätí, navodzujú nám zimomriavky a často aj dojímajú. Ktoré sú tie najočakávanejšie a kedy budú mať premiéru? Všetko podstatné sa dozvieš v tomto článku.

Nasledujúce týždne budeme v Refresheri prinášať rebríčky o najlepších hrách, filmoch, seriáloch či hudbe za rok 2023, ako aj zoznamy najočakávanejších hier, filmov, seriálov a podobne na rok 2024.

Ak chceš ostať v obraze a vedieť, čo bolo najlepšie tento rok a na čo sa oplatí tešiť na budúci rok, staň sa členom exkluzívneho klubu Refresher+ a čítaj všetky zamknuté články bez ďalších poplatkov.

1. Madame Web – 14. február

Dakota Johnson a Sydney Sweeney v jednom filme? To chceš vidieť. Či už bude táto komiksovka vydarená, alebo nie, bude minimálne poriadne sexy. Štúdio Sony chce prísť s reparátom po nie práve vydarenom Venomovi a Morbiusovi. Príbeh sa bude odohrávať v rovnakom univerze ako spomenuté snímky.

Odporúčané
Najočakávanejšie horory roka 2024, ktoré v kinách spôsobia hrôzu, až sa nepohneš zo sedačky Najočakávanejšie horory roka 2024, ktoré v kinách spôsobia hrôzu, až sa nepohneš zo sedačky 9. januára 2024, 12:30

Hviezda z filmovej série Fifty Shades stvárni hlavnú postavu Madame Web. Vidí budúcnosť a musí ochrániť tri ženy, ktoré sa podľa komiksov časom stanú Spider-Woman. Hrajú ich Sydney Sweeney (Euphoria), Celeste O’Connor (Ghostbusters: Afterlife) a Isabela Merced (Transformers: The Last Knight).

2. Duna: Part 2 – 1. marec

Druhý diel očakávanej Duny nakrútenej podľa rovnomenného kultového románu Franka Herberta z roku 1965 sme mali vidieť v kinách už tento rok. Premiéra mala byť 2. novembra, no všetkým nadšencom a štúdiám zmarili plány hollywoodski herci a scenáristi, ktorí v máji začali masívne štrajkovať

Pokračovanie bude opäť režírovať talentovaný Kanaďan Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival, Prisoners) a prezradil, že druhý diel bude ďaleko akčnejší. Budeme sledovať príbeh Paula Atreidesa (Timothée Chalamet) a jeho pomstu Baronovi Harkonnenovi (Stellan Skarsgård). V snímke uvidíme aj nové herecké tváre, napríklad Austina Butlera, Florence Pugh či Léu Seydoux.

3. Ghostbusters: Frozen Empire – 29. marec

Krotitelia duchov sú späť. Nielen tí pôvodní, ale všetky generácie, rovnako ako v poslednej časti franšízy Ghostbusters: Afterlife. Vrátia sa teda Dan Aykroyd, Bill Murray, ale aj Carrie Coon, Paul Rudd či najmladší hrdinovia Mckenna Grace a Finn Wolfhard. Budú musieť zachrániť svet pred druhou ľadovou dobou a nebude to také jednoduché. Pred takým mocným nepriateľom totiž ešte nestáli.

4. Godzilla x Kong: The New Empire – 12. apríl

Ak práve prevraciaš očami, pretože ti už všetky Godzilly aj King Kongovia lezú krkom, neboj sa. Scenáristi Simon Barrett, Terry Rossio a Jeremy Slater prišli s celkom originálnym konceptom. Tieto dve stvorenia proti sebe nebudú bojovať, ale sa spoja, aby zachránili seba aj ľudstvo pred neznámou hrozbou z útrob našej planéty. 

5. Deadpool 3 (2024) – 26. 7.

Zbožňuje sarkazmus, čierny humor, hláškuje jedna radosť a nepriateľom dáva s úsmevom „headshoty“. No nemiluj ho. Deadpool je pre viacerých fanúšikov drsných, zvrhlých a skazených vtipov najobľúbenejším marvelovským hrdinom.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 5. januára 2024, 12:30

Môže za to nepochybne aj charizma jeho hereckého predstaviteľa Ryana Reynoldsa. Budúci rok ho v tejto úlohe uvidíme opäť, už po tretí krát. Pripojí sa k nemu Jennifer Garner ako superhrdinka Elektra (túto postavu stvárnila v rovnomennom filme z roku 2005) a tiež Hugh Jackman ako Wolverine. 

Wolverine, Deadpool
Zdroj: Marvel Studios

6. Borderlands – 9. august

V tejto adaptácii známej videohry uvidíš Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis, Kevina Harta, Ginu Gershon aj Jacka Blacka. O réžiu sa postaral herec (určite si spomenieš na chlapíka s bejzbalkou v kultovej „tarantinovke“ Inglourious Basterds) a filmár Eli Roth, autor hororového Hostelu či trileru Knock Knock s Keanu Reevesom.  

Dej sa bude odohrávať na opustenej planéte Pandora, kde sa nachádzajú pozostatky dávnej mimozemskej civilizácie. Hlavný hrdina sa vydáva na výpravu za nájdením veľmi cenného trezoru plného pokročilých mimozemských zbraní a mocnej technológie. Narazí pritom však na živých mimozemšťanov, ktorí sa s nikým neplánujú maznať a chcú si brániť to, čo im patrí. 

7. Kraven the Hunter – 30. august

Tak toto bude krásna šťavnatá krvavá delikatesa s famóznymi akčnými scénami. Komiksovka Kraven the Hunter vyrozpráva príbeh ruského imigranta Sergeja Kravinoffa, ktorý v lovení čohokoľvek a kohokoľvek nemá konkurenta. Zahral si ho svalovec Aaron Taylor-Johnson. Pamätať si ho môžeš z filmov Kick-Ass, Bullet Train alebo Nowhere Boy, kde stvárnil Johna Lennona. Tešiť sa môžeš aj na ostrieľaného Russella Crowa. 

8. Transformers One – 13. september

Pri animovanom filme Transformers One si prídu na svoje pamätníci z osemdesiatych rokov, v ktorých sa začal prvý animovaný seriál (1984), aj tí najmenší, ktorí milujú kreslené rozprávky. Film bude rozprávať „origin story“ odohrávajúci sa na Cybertrone, domove Autobotov aj Deceptikonov. Film by sa mal sústreďovať na vzťah medzi Optimusom Primom a Megatronom.

9. Joker: Folie à Deux – 4. október

Autentický, drsný, temný a poriadne depresívny Joker Todda Phillipsa bol bez debaty najlepším filmom z dielne DC. Joaquin Phoenix predviedol taký sugestívny výkon, že zaň získal prvého Oscara v kariére. Pokračovanie dorazí do kín presne 5 rokov od premiéry prvej časti.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 50 najočakávanejších filmov roka 2024 5. januára 2024, 12:30

Ako je už známe, nebude to obyčajný návrat. Vo filme si totiž zahrá aj speváčka Lady Gaga. Stvárni kultovú Harley Quinn, teda Jokerovu partnerku. Gaga už má nemalé herecké skúsenosti. Vidieť si ju mohol napríklad v hororovom seriáli American Horror Story či vo filmoch ako A Star Is Born alebo House of Gucci. Všade bola zatiaľ výborná, preto nepochybujeme, že bude s Phoenixom držať krok.

Joker 2
Zdroj: Warner Bros./propagační materiál

10. Venom 3 – 8. november

Charizmatický britský drsniak Tom Hardy si už po tretíkrát zopakuje rolu Eddieho Brocka, teda nebezpečného a stále hladného Venoma. Novými tvárami v pokračovaní úspešnej filmovej série budú Juno Temple a Chiwetel Ejiofor. O réžiu sa postará 49-ročná britská scenáristka Kelly Marcel. Z jej pera vzišli oba diely, Venom 3 bude jej režijným debutom. 

Venom 2
Zdroj: Sony Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia