Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2023, 13:00
Čas čítania 3:54
Richard Balog

TOP 8 drahých zimných búnd, ktorých kúpu neoľutuješ ani po rokoch

TOP 8 drahých zimných búnd, ktorých kúpu neoľutuješ ani po rokoch
Zdroj: Gucci
MÓDA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDA
Uložiť Uložené

Zaľúbiš sa do klasiky od značky Moncler alebo do hybridnej bundy so štvorčekovaným vzorom Burberry? Rozhodnutie necháme na tebe.

Aktuálne klesajúce teploty ťa nepochybne prinútili vytiahnuť zo šatníka aj teplejšie kúsky, ktoré sú vhodné aj do mrazu a snehu. Mať vo svojom šatníku poriadnu bundu pripravenú hneď, ako udrie ľadový vietor, je v našich zemepisných šírkach nutnosťou.

Našťastie si môžeš vybrať z množstva špičkových vyhotovení z dielní módnych domov a luxusných výrobcov, ktorých návrhári vedia, ako vyrobiť zimnú bundu, za ktorou sa budú ľudia otáčať. Nech si už vyberieš akýkoľvek štýl, uisti sa, že ťa udrží v teple. Pohodlie je totiž naozaj najväčší luxus.

Vybrali sme 8 drahých modelov zimných búnd, ktorých kúpu neoľutuješ ani po rokoch. Zaľúbiš sa do klasiky od značky Moncler alebo do hybridnej bundy so štvorčekovaným vzorom Burberry? Rozhodnutie necháme na tebe. Bonusom je, že niektoré bundy sú vo výpredaji, vďaka čomu ušetríš stovky eur.

Ak hľadáš kvalitné alternatívy, pozri si nášho sprievodcu zimnými bundami na novú sezónu. Siluetou od The North Face alebo Helly Hansen neurobíš zlé rozhodnutie. 

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, celebritných outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe. Zároveň môže ísť aj o ďalší tip na vianočný darček.
Odporúčané
Zatoč so zimou v jednofarebných outfitoch v univerzálnych odtieňoch. Toto sú top kúsky pre tvoj šatník Zatoč so zimou v jednofarebných outfitoch v univerzálnych odtieňoch. Toto sú top kúsky pre tvoj šatník 29. novembra 2023, 13:00
C.P. Company
Zdroj: Mytheresa

C.P. Company Shell Down Jacket    700 €

Zoznam otvárame novinkou od talianskej značky C.P. Company, ktorú založil Massimo Osti v roku 1971 a odvtedy produkuje kvalitné zimné bundy v rôznych materiáloch. 

Táto krátka páperová bunda v zlatom vyhotovení má nastaviteľnú kapucňu s charakteristickým detailom C.P. Company Lens, zapínanie na zips, klasické vrecká aj vnútorný úložný priestor. Je vyrobená z jemného nylonu bez povrchovej úpravy v kombinácii s procesom vstrekovania páperia Direct Down, vďaka ktorému sú odevy mäkšie.

Ak chceš v chladných dňoch dosiahnuť maximálnu izoláciu, ide o správnu a zároveň štýlovú voľbu. Cena je rovných 700 eur. 

AMI Paris
Zdroj: Mytheresa

AMI Paris Technical Canvas Down Jacket    840 €

Jedna z najkrajších high-end zimných búnd, ktoré sme videli v posledných sezónach na prehliadkových mólach. Model z dielní parížskeho ateliéru AMI návrhára Alexandreho Mattiussiho má unikátny svetlomodrý odtieň a kvalitnú páperovú výplň, ktorá ťa udrží v teple aj v mraze.

Spojenie francúzskej nonšalancie a noblesy s cool mestským štýlom si získalo naše srdcia a veríme, že osloví aj teba. Bonusom je, že táto objemná bunda je vo výpredaji a z pôvodnej ceny 1 200 eur teraz ušetríš skoro štyri stovky. 

Stone Island
Zdroj: Mytheresa

Stone Island Quilted Down Jacket    890 €

Spoločnosť Stone Island je našou srdcovou záležitosťou a má rovnakého zakladateľa ako značka C.P. Company.

Tento krátky model s poctivou páperovou výplňou a so skrytou kapucňou má stojatý golier, vrecká na oboch bočných stranách s trojuholníkovou chlopňou a so zapínaním na patentku. Zapínanie je na dvojcestný zips a samozrejmosťou je ikonický znak Stone Island na ľavom rukáve.

Bunda je vyrobená z ľahkého nylonu s veľmi pevnou konštrukciou a vďaka živicovému povlaku na vnútornej strane je odolná voči vetru a mierne vodoodolná. K dispozícii je aj v iných farebných vyhotoveniach za rovnakú cenu.

Moncler
Zdroj: MR PORTER

Moncler Peuplier Quilted Shell & Ripstop Down Hooded Jacket    990 €

Ak túžiš po zimnej bunde s logom Moncler, ale máš rozpočet do 1 000 eur, siahni po tomto krátkom modeli v univerzálnom modro-čiernom farebnom vyhotovení.

Dizajnérsky kúsok od talianskej odevnej spoločnosti na prvý pohľad pripomína ikonickú bundu The North Face Nuptse, ale je vyrobený z odolného ripstopu a kvalitných panelov zo syntetických tkanín. Nadýchaná konštrukcia je vyplnená zmesou páperia a peria, ktorá ti pomôže udržať teplo, keď teplota klesne. Predné zapínanie na zips je obojsmerné, takže si ho môžeš prispôsobiť.

K dispozícii je aj žltá verzia a v prípade, že máš voľných približne 1 250 eur, odporúčame bundu Moncler Maya.

Stone Island
Zdroj: MR PORTER

Stone Island Reversible ECONYL® Nylon Metal Hooded Down Jacket    1 360 €

Do pozornosti dávame aj ďalší model so znakom Stone Island. V tomto prípade je cena vyššia, a to najmä pre použitie materiálu nylon Econyl® v metalickej úprave, ktorý dodal siluete šťavu.

Prešívaná bunda je farbená podľa receptúry s dvojitou farbou zmiešanou s prostriedkom proti vypadávaniu a na zabezpečenie hrejivosti je vystlaná izolačným páperím. Obracia sa na hladkú čiernu stranu s vyšitým názvom značky na rukáve. V predaji je aj tmavomodrý variant.

Burberry
Zdroj: MR PORTER

Burberry Convertible Quilted Shell Hooded Down Jacket    1 450 €

Našou šálkou kávy je aj tento hybridný model z dielní módneho domu Burberry, ktorý môžeš v priebehu niekoľkých sekúnd premeniť na vestu s odopínateľnou kapucňou s charakteristickým štvorčekovaným vzorom značky. 

Táto nylonová bunda je vyplnená husím páperím a ďalšími izolačnými vláknami. Štýl je strihaný do voľnej siluety s atraktívnou podšívkou Burberry Check z kašmírovej vlny na kapucni aj vysokom golieri. Ide o univerzálny model Burberry, ktorý ľahko zladíš v rámci svojich každodenných outfitov a neprestane ťa baviť po jednej sezóne. Cena je 1 450 eur, zle nevyzerá ani čierne vyhotovenie.

Prada
Zdroj: Mytheresa

Prada Cropped Corduroy Down Jacket    2 500 €

Prada bola vždy výnimočný módny dom a vďaka dvojici Miuccia Prada a Raf Simons je opäť na vrchole popularity, a to aj vďaka takýmto návrhom.

Hybridný charakter značky je vyjadrený vďaka skrátenej menčestrovej bunde s páperovou výplňou. Látka s leskom a retro dušou je kombinovaná so športovým dizajnom a vytvára jedinečný dialóg medzi estetikou a funkčnosťou v harmonickom kontraste. Bunda je podšitá recyklovanou látkou a zdobená ikonickým logom smaltovaného kovového trojuholníka na prednej časti.

Tento kúsok talianskeho dedičstva Prada v modernom vyhotovení s módnym prístupom kúpiš za 2 500 eur. Ak preferuješ tmavšie tóny, pozri si modrú verziu menčestrovej bundy

Gucci
Zdroj: MR PORTER

Gucci Padded Ripstop Hooded Down Jacket    2 900 €

Na záver zoznamu sme si nechali chuťovku s monogramom Gucci. Model z kolekcie Cruise 2024 predstavuje športového ducha módneho domu v kombinácii s atraktívnymi potlačami. Základ dlhej páperovej bundy má archívny nádych, zatiaľ čo detaily loga dodali siluete moderný vzhľad.

Prešívaná bunda je vyrobená z odolného ripstopu, aby sa izolačné páperie rovnomerne rozložilo. Keď je predpoveď jasná, stačí odopnúť kapucňu. Cena je vyhrotená, no ak máš na účte voľných 2 900 eur, tak neváhaj. K dispozícii je totiž už len niekoľko kusov.

Odporúčané
Zateplené martensky, ikonické timberlandy aj fresh verzie čižiem UGG®. Vyber si správnu zimnú obuv do snehu aj dažďa    Zateplené martensky, ikonické timberlandy aj fresh verzie čižiem UGG®. Vyber si správnu zimnú obuv do snehu aj dažďa 6. decembra 2023, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia