Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
24. novembra 2023, 16:30
Čas čítania 5:16
Jana Chovancová

Vianočné trhy v Bratislave 2023: za zemiakovú placku zaplatíš aj 20 eur, cena punču výrazne nestúpla

Vianočné trhy v Bratislave 2023: za zemiakovú placku zaplatíš aj 20 eur, cena punču výrazne nestúpla
Zdroj: TASR/Dano Veselský
ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA VIANOCE VIANOČNÉ TRHY
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Boli sme sa pozrieť na vianočných trhoch v Bratislave, aby sme zistili, čo ponúkajú a za aké ceny.

„Ľudia sú ochotní zaplatiť peniaze, ktoré majú, za to, aby dostali kvalitu. Nie je to o tom, či majú peniaze. Ľudia sú vyberaví. Po tých rokoch a koronách a neviem čom všetkom sú ochotní počkať na kvalitu a dopriať si,“ hovorí Zdeno, vedúci stánku U vinára na vianočných trhoch v Bratislave.

Vo štvrtok večer, v deň oficiálneho otvorenia vianočných trhov, sme sa v centre Bratislavy na Hlavnom námestí snažili zmapovať situáciu a krvopotne sme si zapisovali všetky dôležité informácie. Prezreli sme si všetky stánky, ochutnali zopár jedál aj drinkov a vyspovedali sme aj ľudí, ktorí sa do studeného mesta vydali trochu zohriať. Na základe zistených vecí ti prinášame jedinečný prehľad produktov a ich cien.

Ak sleduješ náš web, určite ti neuniklo, že naň pravidelne prispievame článkami o cestovaní či zdraví. Nájdeš tam napríklad tipy na lacné letenky, rozhovory s cestovateľmi, ale aj zaujímavé články s odborníkmi, v ktorých sa dozvieš viac o zdraví a fungovaní ľudského tela. Snažíme sa prinášať ti kvalitný obsah, preto ak sa ti naša tvorba páči, podpor redakciu a staň sa členom klubu Refresher+.

Detský punč síce v stánku chutil ako zohriaty jablkový džús, chuť a aróma medoviny nás však veľmi milo prekvapili.
Detský punč síce v stánku chutil ako zohriaty jablkový džús, chuť a aróma medoviny nás však veľmi milo prekvapili. Zdroj: Refresher/Jana Chovancová

Horúca margarita, mojito a rodovo stereotypné punče 

Hovorí sa, že je vždy lepšie najprv povedať zlú správu a potom tú dobrú, aby človek nezostal frustrovaný. Začnime preto sklamaním alebo teda zvláštnosťou, pri ktorej sme si išli oči vyočiť. Popri sledovaní najrôznejších druhov a príchutí punčov sa nám pred nosom objavil nápis „punč pre dámy“ a „punč pre pánov“. Potom čo sme sa snažili dopátrať, aký je medzi nimi rozdiel, zistili sme, že pánsky je obohatený o chuť hrušky. Pod dámskym svietil nápis „správne vyladený punč s chuťou bylinkového likéru“. Názor nech si urobí každý sám, otázkou však zostáva, či sa pri kúpe treba preukázať občianskym preukazom.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Náladu nám však napravil spomínaný stánok s názvom U vinára. Nielenže sme si ledva vybrali zo širokej škály najrôznejších horúcich nápojov, ktoré vyzerali a voňali skvele, potešil nás aj priateľský prístup „stánkarov“. Rozhodli sme sa ochutnať horúcu margaritu s jahodami a zázvorový čaj. Ten bol síce veľmi chutný, no z horúcej margarity nám doslova odpálilo dekel. A skutočne sa naspodku pohára nachádzali aj kusy jahôd. Vedúceho stánku Zdena sme sa opýtali, čo v prvý deň ľudia kupovali najviac.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 149092 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý nápoj bol pre nás sklamaním a prečo.
  • Aké jedlá sme ochutnali a koľko sme zaplatili. 
  • Čo bolo na trhoch podľa nášho názoru predražené.
  • Aké sladké pochutiny môžeš ochutnať.
  • Na čo by si na trhoch nemal zabudnúť.
Domov
Zdieľať
Diskusia