Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
3. novembra 2023, 16:30
Čas čítania 5:12
Richard Balog

TOP 9 párov tenisiek, ktoré vychádzajú v novembri: Dominujú Jordany, no pozornosť si zaslúži aj spolupráca s Rihannou

TOP 9 párov tenisiek, ktoré vychádzajú v novembri: Dominujú Jordany, no pozornosť si zaslúži aj spolupráca s Rihannou
Zdroj: Sneaker Politics
MÓDA MÓDNE ZNAČKY NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Tento mesiac môžeš svoju zbierku obuvi rozšíriť o ikonické modely značiek Adidas, Air Jordan, New Balance, Nike aj Puma. Ktorý bude tvoj favorit?

Na začiatku každého mesiaca predstavujeme najlepšie tenisky, ktorých predaj je naplánovaný v danom období. November už teraz vyzerá mimoriadne bohatý, k čomu prispeli aj sviatky, ktoré sú za rohom. Či už nakupuješ pre seba, pre iných, alebo s vidinou ďalšieho predaja so ziskom, všetky hlavné značky si pripravili hneď niekoľko atraktívnych vyhotovení. 

V zozname 9 najlepších releasov tenisiek v novembri nájdeš široké spektrum modelov Air Jordan, druhý spoločný drop značiek Puma a FENTY v krátkom čase, ale aj ďalšiu verziu legendárnej siluety Adidas Originals Samba s rukopisom Pharrella Williamsa. Čaká nás veľa dôvodov, prečo sa rozlúčiť so svojimi peniazmi ešte predtým, ako sa objavia prekvapivé vydania. 

Niektoré z týchto informácií zatiaľ nie sú oficiálne potvrdené priamo od značiek, respektíve predajcov, ale pochádzajú z rôznych uniknutých zdrojov, čo znamená, že detaily sa ešte môžu zmeniť. 
Odporúčané
Spoznaj najlepšie modely tenisiek do 100 eur z aktuálnej sezóny. Toto je veľa muziky za málo peňazí Spoznaj najlepšie modely tenisiek do 100 eur z aktuálnej sezóny. Toto je veľa muziky za málo peňazí 1. novembra 2023, 10:00
New Balance 550, Aimé Leon Dore
Zdroj: Sneaker Politics

New Balance 550 x Aimé Leon Dore – 2. 11. 2023

Prvý zaujímavý release tenisiek v novembri pochádza zo spolupráce medzi značkami New Balance a Aimé Leon Dore, čo je zohraná dvojka, ktorá zatiaľ nikdy nesklamala. 

Tentoraz predstavujú najnovšiu verziu populárneho modelu New Balance 550 – nízka silueta, ktorá zostala verná svojim basketbalovým koreňom, avšak s moderným nádychom. Novinka je zahalená do dierkovaného zvršku z prémiovej kože v kombinácii s priedušnou sieťovinou. Nechýba mäkký, pružný golier a penová medzipodrážka, ktorá poskytuje dokonalé odpruženie a pohodlie pri každom kroku. 

Spoločnosť New Balance a vybraní predajcovia ti dajú ďalšiu šancu na tenisky ALD 550, ktoré si berú jasnú, ale neoficiálnu inšpiráciu od basketbalových tímov Los Angeles Lakers a Boston Celtics. Nás oslovil hlavne zeleno-biely variant. V predaji sú od 2. novembra za 130 dolárov, napríklad v obchode Sneaker Politics

Puma Avanti, FENTY, Rihanna
Zdroj: Puma

Puma Avanti x FENTY – 2. 11. 2023 

O tvoju pozornosť zabojuje aj druhý drop z obnovenej spolupráce značiek Puma a FENTY, ktorý tentoraz prináša dve nové verzie modelového radu Avanti s vintage vzhľadom pripomínajúcim klasické halovky.

Rihanna sa vrátila na stoličku kreatívnej riaditeľky a obnovila partnerstvo so spoločnosťou Puma, čím dokázala silu svojej slávy v oblasti módy. Jedna z najúspešnejších žien šoubiznisu znovu ukázala lásku k futbalovej estetike a výsledkom sú tenisky z prémiovej kože, ktoré sú zakončené výrazným zlatým označením FENTY spolu s bielo-hnedou gumovou podrážkou s protišmykovými vrúbkami. 

Okrem zeleného variantu bude v predaji aj tmavomodrá verzia. Dátum vydania je 2. novembra a cena je stanovená na 160 eur v online obchode Puma

Nike Air Force 1 Low, Supreme®
Zdroj: Supreme®

Nike Air Force 1 Low „Brown“ x Supreme – 2. 11. 2023

Spoločnosť Supreme má miesto v módnom priemysle aj v roku 2023 a kto tvrdí niečo iné, klame. Dôkazom sú nové Nike Air Force 1 Low, ktoré sú vôbec prvýkrát v hnedom farebnom vyhotovení. V predaji sú už od 2. novembra.

Dizajnérsky tím značky Supreme upravil ikonický model tenisiek s ľahkosťou sebe vlastnou a výsledkom je jedinečná športová obuv zahalená do lesklej kože s precíznym prešívaním jednotlivých panelov. Samozrejmosťou je malé logo na vonkajšej strane, ktoré dodáva punc výnimočnosti a štýlu.

Ak už vlastníš biele a čierne vyhotovenie s kontrastným červeným logom newyorskej streetwearovej ikony, doplníš si zbierku o hnedú verziu? Cena okolo 120-130 eur je úplne v poriadku vzhľadom na kvalitu výrobku a zvučnosť spolupráce. 

Adidas Originals Samba, Humanrace, Pharrell Williams
Zdroj: Adidas Originals

Adidas Originals Samba x Humanrace – 3. 11. 2023

Spoločnosti Adidas Originals a Humanrace, ktorú má pod taktovkou umelec Pharrell Williams, predstavili ďalšie dve farebné verzie modelu Samba.

Atraktívna novinka je jedným z mnohých Williamsových kreatívnych počinov pre Adidas, ktoré zasahujú do viacerých oblastí, posúvajú kvalitu výrobkov a pokračujú v realizácii vízie spoločnosti Humanrace – prepojenie dizajnu a funkčnosti. Model Humanrace Samba je zahalený do prémiovej kože ECCO z Holandska s kontrastnými tromi prúžkami a má jednofarebný semišový špic, ktorý nádherne dopĺňa konštrukciu zvršku. 

Naše srdcia si získala minimalistická verzia s prívlastkom Ash Grey, ktorá je zahalená do neutrálnych farebných tónov, ale odvážni jedinci budú nadšení hlavne z bielo-ružového vyhotovenia. Obe farebné verzie tenisiek Humanrace Samba budú v predaji od 3. novembra, pričom cena je stanovená na 180 eur. V prípade záujmu skontroluj online obchod Adidas

Air Jordan 1 Retro High OG „Royal Reimagined“
Zdroj: Sneaker Politics

Air Jordan 1 Retro High OG „Royal Reimagined“ – 4. 11.2 023

Krok vedľa neurobíš ani v prípade, ak svoju zbierku obuvi doplníš o ďalší pár tenisiek Air Jordan 1, keďže nová verzia notoricky známej farebnej schémy Royal je majstrovské dielo. Je inšpirovaná pôvodným modelom a nikto nemôže pochybovať o tom, že pôjde o povinné tenisky sezóny. 

Ikonická silueta dostala svieži semišový vzhľad s dôverne známym pocitom a bola nanovo stvárnená kontrastným zvrškom v kráľovskej modrej a v čiernej farbe vrátane swooshu, ktorý obopína bočné strany. Odpruženie s patentovanou technológiou Air pod nohami znamená, že svoju pouličnú alebo basketbalovú hru posunieš na vyššiu úroveň. Samozrejme, aj s gumovou podrážkou ako v origináli.

Tenisky Air Jordan 1 Retro High OG „Royal Reimagined“ budú v predaji od 4. novembra za 190 eur napríklad cez aplikáciu SNKRS spoločnosti Nike

P. S. Reselleri ich majú v ponuke už teraz s niekoľkonásobnou prirážkou. 

Converse Geo Forma, A-COLD-WALL*
Zdroj: Footshop

Converse Geo Forma x A-COLD-WALL* – 7. 11. 2023

Do pozornosti dávame aj očakávaný drop avantgardnej zimnej obuvi, ktorá je prácou dizajnérskych tímov značiek Converse a A-COLD-WALL* na čele s návrhárom Samuelom Rossom. 

Topánky z budúcnosti, ktoré sú pripravené na zimu. Futuristický dizajn obuvi so strečovou konštrukciou, plášťom na zips a vyvýšenou podrážkou s výstupkami spája ochranu pred nepriaznivými vplyvmi a jednoduchý vstup s avantgardným štýlom. Tento originálny výtvor je inovatívnym spojením funkčnosti a progresívneho myslenia.

Converse Geo Forma x A-COLD-WALL* v čiernej schéme s niekoľkými bielymi prvkami budú v predaji 7. novembra v online obchode Footshop za cenu 150 eur. 

Air Jordan 5 „Midnight Navy“
Zdroj: Sneaker Politics

Air Jordan 5 Retro „Midnight Navy“ 11. 11. 2023

Ako sme uviedli v úvode, spoločnosť Jordan Brand má v tohtomesačnom zozname najpočetnejšie zastúpenie, a to aj vďaka skvelému vyhotoveniu tenisiek Air Jordan 5 Retro v tmavomodrých tónoch „Midnight Navy“. 

Tenisky, ktoré sú ľudovo nazývané ako „Georgetown“, majú medzipodrážku a zvršok v kombinácii sivej a tmavomodrej farbe. Druhý odtieň pokrýva značnú časť topánky, ktorý obopína aj textilné a semišové prvky vrátane najmenších detailov. Na doplnenie vzhľadu sú do sieťoviny, očiek a podšívky zakomponované jemné dotyky čiernej farby.

Air Jordan 5 Retro „Midnight Navy“ budú dostupné na pultoch obchodov od 11. novembra za cenu 210 dolárov. 

Air Jordan 11 Retro „Neapolitan“ W
Zdroj: Sneaker Politics

Air Jordan 11 Retro „Neapolitan“ W – 11. 11. 2023

Jediným výhradne ženským vyhotovením tenisiek v tohtomesačnom zozname sú tieto Air Jordan 11 Retro v minimalistickej čierno-bielej schéme s jedinečným svetloružovým akcentom na spodku podrážky. 

Nová iterácia ikonického modelu, ktorý považujeme za TOP 3 model v produktovom portfóliu značky Jordan, s prívlastkom „Neapolitan“ má neprehliadnuteľné prvky z lakovanej koži v kombinácii so sieťovinou. Logo značky a číslo 23 na päte a golieri je zahalené do čiernej farby, ktorá vyzerá na bielom podklade božsky. Svetloružovú farbu nájdeš okrem podrážky aj na podšívke, golieri a jazyku. 

Táto šťavnatá novinka v ženských veľkostiach bude v predaji od 11. novembra za cenu 225 dolárov. Dostupné budú cez aplikáciu SNKRS od materskej spoločnosti Nike. Týmto kráskam nemáme čo vytknúť, hoci by sme veľmi chceli. 

Jordan Tatum 1
Zdroj: Sneaker Politics

Jordan Tatum 1 – 14. 11. 2023   

Basketbalista Jason Tatum patril v poslednej sezóne NBA k najväčším hviezdam ligy, keď dosiahol bodový priemer 30,1 bodu na zápas. Vďaka skvelým výkonom vo farbách tímu Boston Celtics dostal možnosť vytvoriť vlastnú siluetu tenisiek pod Jordan Brand a musíme uznať, že modelom Jordan Tatum 1 trafil klinec priamo po hlavičke. 

S cieľom minimalizovať hmotnosť je modelový rad Jordan Tatum 1 navrhnutý špeciálne na zlepšenie herného štýlu amerického basketbalistu s číslom 0 na drese. Tvar tenisiek je zameraný predovšetkým na prednú časť chodidla, čo zaručuje pevnú priľnavosť na ihrisku pri vykonávaní prudkých zmien pohybu.

Veľkorysá „jednotka“ s technológiou Zoom Air v prednej časti obuvi poskytuje perfektné tlmenie, a to bez toho, aby došlo k narušeniu spojenia s povrchom. Vďaka tomu si hráči zachovajú blízkosť k zemi potrebnú na všetky presné skoky, naznačenia a otočky, zatiaľ čo ľahký zvršok zo sieťoviny a zo syntetických tkanín poskytuje priedušnosť.

Tenisky Jordan Tatum 1 sú skvelou voľbou na basketbalové palubovky, ale s trochou fantázie ich zakomponuješ aj do každodenných outfitov. V predaji budú od 14. novembra za približne 120 eur. 

Odporúčané
Ideálne tenisky na každodenné nosenie. Novinky od značiek Adidas, New Balance aj Nike si ťa získajú vzhľadom aj cenami  Ideálne tenisky na každodenné nosenie. Novinky od značiek Adidas, New Balance aj Nike si ťa získajú vzhľadom aj cenami 20. októbra 2023, 13:30
Domov
Zdieľať
Diskusia