Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2023, 15:30
Čas čítania 1:16
Martin Mičuda

To, aký motor dostane nový Kodiaq RS, paradoxne prezradil jeho koncernový súrodenec

To, aký motor dostane nový Kodiaq RS, paradoxne prezradil jeho koncernový súrodenec
Zdroj: Škoda Auto
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ŠKODA
Uložiť Uložené

Rozdielnosť v ponuke motorov medzi novými súrodeneckými SUV naznačuje, čo môžeme očakávať v športovo ladenom Kodiaqu RS.

Druhú generáciu v našich končinách mimoriadne populárneho SUV značky Škoda predstavili pred niekoľkými týždňami, no už teraz sa vo veľkom hovorí o jej pripravovanej verzii RS. Tú síce automobilka oficiálne nepotvrdila, jej jednotliví predstavitelia však naznačili, že skôr či neskôr Kodiaq RS naozaj príde. Potvrdzuje to aj prezentovaná paleta motorických verzií. Nie je žiadnym tajomstvom, že Kodiaq má rovnaký technický základ aj so súrodeneckým modelom Volkswagen Tiguan, no a práve rozdielnosť v ponuke motorov už teraz prezrádza všetko podstatné.

Odporúčané
Po teste novej Fabie Monte Carlo sme milo prekvapení, na akú úroveň Škoda posunula obľúbený model Po teste novej Fabie Monte Carlo sme milo prekvapení, na akú úroveň Škoda posunula obľúbený model 24. októbra 2022, 14:30

Nový Tiguan totiž nemecký výrobca predstavil aj s motorom 2.0 TSI s výkonom 195 kW/265 koní, pričom práve tento výkonnejší variant v ponuke pre nový Kodiaq chýba (k dispozícii je len 204-koňová verzia). Dôvod je jasný – silnejší benzínový dvojliter si Škoda necháva pre športovo ladený variant Kodiaq RS. Okrem toho, že na internete už kolujú viaceré naozaj hodnoverné vizualizácie, ktoré naznačujú podobu vyhotovenia RS, tajomstvom už teda nie je ani to, aký bude mať motor.

Škoda, Kodiaq RS, Kodiaq,
Zdroj: Autoexpress

Minulá generácia Škody Kodiaq RS bola postupne k dispozícii v dvoch podobách – najprv s turbodieselom 2.0 BiTDI (176 kW/240 k), zatiaľ čo po facelifte ho vystriedal benzínový ekvivalent 2.0 TSI (180 kW/245 k). V oboch prípadoch sériovo s pohonom 4x4 a so 7-stupňovou automatickou prevodovkou. Práve druhý variant tak očakávame aj pri 2. generácii, akurát medzigeneračne dostane menší výkonnostný doping.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Je veľmi pravdepodobné, že nový Kodiaq RS bude na trhu aj v plug-in hybridnej podobe. Ostatne, v nej je k dispozícii aj Octavia RS, nešlo by teda už o nič prelomové. Nasvedčuje to opäť aj ponuka zverejnených motorov. Nový Kodiaq s plug-in hybridnou technikou kombinuje motor 1.5 TSI a elektromotor (žiaľ, bez 4x4), no zatiaľ čo nový Tiguan ponúka dve výkonnostne verzie, SUV od Škody aktuálne len tú slabšiu (150 kW/204 koní). Je teda možné, že silnejšiu verziu (200 kW/272 k) si aj v tomto prípade český výrobca necháva špeciálne pre chystané RS. K jeho predstaveniu by pritom malo dôjsť už začiatkom budúceho roka.

Škoda, Kodiaq,Škoda, Kodiaq,Škoda, Kodiaq,Škoda, Kodiaq,
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia