Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
16. októbra 2023, 17:00
Čas čítania 3:39
Denisa Šútorová

Tretí deň Mercedes-Benz Fashion Live! ovládlo šialenstvo na móle: Kolekcie Hanečku a Krnáča ťa inšpirujú

Tretí deň Mercedes-Benz Fashion Live! ovládlo šialenstvo na móle: Kolekcie Hanečku a Krnáča ťa inšpirujú
Zdroj: MBFL!/Foto Martin Tomečko
MÓDA FASHION LIVE! MÓDA
Uložiť Uložené

Posledný deň módneho sviatku menom Mercedes-Benz Fashion Live! patrilo jedným z najväčších mien slovenskej módnej scény. Svoje kolekcie predviedli Petra Kovacs aj Boris Hanečka, no spoznali sme aj víťazku súťaže Best Fashion Talent.

Najväčšie módne podujatie na Slovensku Mercedes-Benz Fashion Live! zakončilo svoje 10. jubileum vo veľkom štýle. V nedeľný večer totiž stavilo na zvučné mená domácej módnej scény ako Petra Kovacs či Boris Hanečka. Dizajnéri v tretí prehliadkový deň nepodcenili ani dramaturgiu šou a poriadne to v publiku rozprúdili. 

V článku sa dočítaš aj to, ktorú prehliadku si nemohol nechať ujsť Ego, no viac celebritného kontentu ti prinesieme v našom pripravovanom outfit checku už čoskoro.

AiM

Okrem toho, že značku AiM spoznáš na trhu vďaka špecifickému logu králika, ju neprehliadnuteľnou robia aj oversize siluety, grafické prvky a absurdnosť. Dizajnérka značky Michaela Hriňová svoju ambicióznu víziu a zmysel pre detail potvrdila aj kolekciou eXTRA OrdiNARy LIFE..., ktorou otvorila nedeľný večer na MBFL!

Inšpirovala sa nepredvídateľnosťou života, ale aj výnimočnosťou obyčajných okamihov. Keďže dizajny kombinujú eleganciu a surové strihy, novinka AiM dokáže osloviť širokú cieľovku, no predovšetkým ženy, ktoré sa neboja vyniknúť.

Kolekcia od AiM zaujme najmä ženy, ktoré vedia, čo v živote chcú.
Kolekcia od AiM zaujme najmä ženy, ktoré vedia, čo v živote chcú. Zdroj: MBFL!/Foto Martin Tomečko

Napriek rôznorodej farebnej palete, v ktorej nechýba zelená, žltá, strieborná či čierna, si eXTRA OrdiNARy LIFE... drží jednotnú estetiku vo viacerých lookoch. Za nás je najpríťažlivejším modelom prehliadky práve biela vesta s grafickým logom a bodkovanou maxi sukňou, ale aj tmavomodrý overal s výrazným prešívaním.

Súťaž Best Fashion Talent 2023 vyhráva...

Na tohtoročnom Mercedes-Benz Fashion Live! nemohli chýbať ani tri finalistky súťaže Best Fashion Talent, ktorú s podporou Tatra banky organizuje Slovak Fashion Council. Okrem Jany Vaterkovej, ktorá na svojej prehliadke dokázala majstrovstvo s krajčírskymi technikami, sa odprezentovala aj Karin Elízová s originálnou vlnenou kolekciou.

Víťazkou súťaže sa po zvážení odbornej poroty napokon stala Zuzana Vrábeľová so svojou úpletovou kolekciou Svätyne, v ktorej dominuje ženskosť a extravagancia. Podľa riaditeľky Slovak Fashion Council Zuzany Bobíkovej hral kľúčovú rolu pri výbere víťaza práve dizajnérkin odlišný rukopis a výnimočný prístup k módnemu priemyslu. Zuzana totiž tvorí s minimálnym odpadom a v tvorbe využíva zostatkový materiál, ako odrezky kožušín či kože.

Víťazkou Best Fashion Talent 2023 sa so svojou kolekciou Svätyne stala Zuzana Vrábeľová.
Víťazkou Best Fashion Talent 2023 sa so svojou kolekciou Svätyne stala Zuzana Vrábeľová. Zdroj: MBFL!/Foto Martin Tomečko

„Veľmi rada tvorím pomaly a veľmi rada hľadám alternatívy vytvárania materiálov. V tejto konkrétnej kolekcii sú všetky úpletové kúsky pletené mnou,“ hovorí pre Refresher. So svojou víťaznou kolekciou sa už budúci rok odprezentuje aj na londýnskom fashion weeku. 

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia