Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. októbra 2023, 9:11
Čas čítania 1:04
Eduard Starkbauer

Mia Khalifa dostala padáka z Playboya. Teroristom z Hamasu v statuse radila, ako najlepšie natočiť brutálny útok na Izrael

ZAHRANIČIE KONFLIKT IZRAEL PALESTÍNA (PÁSMO GAZY) MIA KHALIFA
Uložiť Uložené

Mia Khalifa vyzvala bojovníkov Hamasu, aby videá z bojov natáčali horizontálne.

Playboy sa rozhodol ukončiť spoluprácu s Miou Khalifa, ktorá pre známu značku nahrávala podcasty. Dôvodom tohto kroku boli podľa portálu The Independent jej komentáre ku konfliktu medzi Izraelom a Palestínou.

Bývalá pornoherečka ihneď po vpáde teroristov z Hamasu na územie Izraela a vypuknutí otvoreného konfliktu vyzvala „bojovníkov za slobodu v Palestíne, aby otočili svoje telefóny a natáčali horizontálne“. Na sociálnych sieťach medzičasom pribúdali nahrávky zverstiev, ktoré Hamas napáchal na civilnom obyvateľstve.

Playboy už rozhodnutie nezmenil

Americko-libanonská celebrita neskôr objasnila, že jej komentár neslúžil na podporou násilia. Vraj iba chcela zdôrazniť potrebu bojovať za palestínsku slobodu.

„Chcem len objasniť, že toto vyhlásenie žiadnym spôsobom ani formou nenabáda k šíreniu násilia, konkrétne som napísala ‚bojovníkov za slobodu‘, pretože to je to, čo robia palestínski občania... Bojujú za slobodu každý deň,“ napísala Khalifa.

Odporúčané
Vo vlaku z Bratislavy uniesli teroristi piatich Židov. Dramatický incident z roku 1973 sa mohol skončiť masakrom Vo vlaku z Bratislavy uniesli teroristi piatich Židov. Dramatický incident z roku 1973 sa mohol skončiť masakrom 25. októbra 2023, 9:30

Playboy však už svoje rozhodnutie nezmenil a v e-maili, ktorý rozoslal svojim sledovateľom, oznámil, že spoločnosť vzťahy s Miou Khalifa okamžite prerušila pre jej komentáre, ktoré opísal ako „nechutné a odsúdeniahodné“.

„V Playboyi podporujeme slobodu prejavu a konštruktívnu politickú diskusiu, ale máme politiku nulovej tolerancie voči nenávistným prejavom. Očakávame, že Mia pochopí, že jej slová a činy budú mať následky,“ napísal v správe. 

Mia Khalifa na rozhodnutie zareagovala takto: „Povedala by som, že podpora Palestíny ma pripravila o obchodné príležitosti, ale viac sa hnevám na seba, pretože som si neskontrolovala, či vstupujem alebo nevstupujem do biznisu so sionistami,“ odpovedala. „Moja chyba.“

Domov
Zdieľať
Diskusia