Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2023, 14:30
Čas čítania 6:02
Daniel Mikolášik

Jeho oblečenie nosí The Weeknd aj J Balvin. Yanick kašle na bulvár a dobýva svetovú módu (Rozhovor)

Jeho oblečenie nosí The Weeknd aj J Balvin. Yanick kašle na bulvár a dobýva svetovú módu (Rozhovor)
Zdroj: Yanick Buti (archív)
MÓDA MÓDNY PRIEMYSEL SLOVENSKÉ A ČESKÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Vždy som sa od médií snažil dištancovať. Nikdy som nevenoval pozornosť tomu, že moja rodina a náš život sa riešili v bulvári, spomína Yanick, syn topmodelky Daniely Peštovej.

Značka Chew Forever má len pár mesiacov, no už teraz sa môže pochváliť kvalitnými kúskami, unikátnym dizajnom, ale aj prominentnou klientelou. Nosia ju svetové hviezdy, ako napríklad The Weeknd, J Balvin, Sheck Wes či herec Arón Piper známy z netflixového seriálu Elite.

Za značkou stoja Yanick Buti (Kasper) a Martin Castor. Ako nám Martin v rozhovore z apríla prezradil, značka Chew Forever je zameraná hlavne na ich osobný štýl, podľa toho, ako sa obaja obliekajú. „Prichádzame opäť s novými nápadmi a postupne to budeme odhaľovať aj ľuďom,“ povedal nám v čase, keď značku ešte len zakladali.

Zakladatelia Chew Forever (vľavo Yanick Buti a vpravo Martin Castor) a uprostred nich manažér labelu The Weeknda – Cash XO, ktorý má na sebe ich bundu.
Zakladatelia Chew Forever (vľavo Yanick Buti a vpravo Martin Castor) a uprostred nich manažér labelu The Weeknda – Cash XO, ktorý má na sebe ich bundu. Zdroj: Chew Forever archív

Martin je takisto zakladateľom brandu Kanto Starter, ktorý žne úspechy v najväčších metropolách. Pravidelne o ňom píšu svetovo známe magazíny a jeho charakteristické mikiny nosia tí najznámejší raperi na scéne ako Central Cee či Ski Mask.

Odporúčané
Okopíroval ma Louis Vuitton, ale v móde je to bežné, hovorí Martin. Jeho mikiny si zamiloval aj raper Central Cee (Rozhovor) Okopíroval ma Louis Vuitton, ale v móde je to bežné, hovorí Martin. Jeho mikiny si zamiloval aj raper Central Cee (Rozhovor) 24. apríla 2023, 14:30

Yanick a Martin sú nielen kolegovia, ale aj dobrí kamaráti. Svoju novú spoločnú značku Chew Forever postavili najmä na denime, jorts a signature hoodies. Už pred svojím prvým oficiálnym dropom, o ktorom sme písali v tomto článku, sa brand objavil na niektorých popredných domácich osobnostiach z Česka a zo Slovenska. Ich „tribal“ rifľové šortky s 3D reliéfom nosí napríklad Dalyb, Nobodylisten, Nik Tendo či David Luu.

Yanick Buti
Zdroj: Yanick Buti (archív)

Keďže Martina sme už vyspovedali, teraz ti prinášame rozhovor s druhou polovičkou vedenia Chewu – Yanickom. Ten sa móde venuje už prakticky odmala a veľkú zásluhu na tom mala aj jeho matka, známa česká topmodelka Daniela Peštová.

Odporúčané
FOTO: Prvý drop značky Chew Forever je tu. Originálne „jorts“ nosí aj J Balvin, Nik Tendo a Nobodylisten FOTO: Prvý drop značky Chew Forever je tu. Originálne „jorts“ nosí aj J Balvin, Nik Tendo a Nobodylisten 4. augusta 2023, 8:38

Yanick sa môže pochváliť aj tým, že pracuje pre jedného z najzásadnejších retailerov na svete – Luisa Via Roma. Čo aktuálne pripravujú so značkou, čo preňho znamená Chew Forever, čo povedal The Weeknd na ich kúsky, ako na jeho tvorbu reaguje jeho mama a ako ho ovplyvnilo to, že odmala boli jeho život a jeho rodina rozoberané v médiách?

Posledné mesiace s Martinom Castorom intenzívne pracujete na vašej značke Chew Forever, ktorá je už na prvý pohľad úplne iná ako bežné streetwearové značky. Ako by si ju opísal?

Popravde by som radšej nechal našu prácu, aby sa opísala sama. Ale jednoducho povedané, Chew je len súhrn všetkých náhodných kútov kultúry, v ktorých sme vyrastali, ktoré sú nejakým spôsobom zastúpené vo forme odevov a doplnkov. Zatiaľ.

Takže s ňou máte ešte ďalšie plány. Hoci stále ide o pomerne novú značku, už teraz nosia vaše kúsky najväčšie hiphopové mená česko-slovenskej, ale aj svetovej scény. Čím to je?

Tým, že ide o silné kúsky. Veľmi silné kúsky.

Svetové hviezdy v kúskoch od Chew Forever. Zľava speváci J Balvin, The Weeknd, influencerka Blvck Dope a Cash XO, spoluzakladateľ XO Records (labelu The Weeknda).
Svetové hviezdy v kúskoch od Chew Forever. Zľava speváci J Balvin, The Weeknd, influencerka Blvck Dope a Cash XO, spoluzakladateľ XO Records (labelu The Weeknda). Zdroj: Chew Forever (Instagram)

Mňa osobne najviac zaujalo, keď som videl fotku The Weeknda, ktorý mal oblečenú vašu maskáčovú súpravu. Ako sa dostal brand Chew Forever k jednej z najväčších osobností svetového hudobného priemyslu?

Všetko uvidíte v šou, ktorú pripravujeme.

O nej si o chvíľu ešte povieme. Dostali ste od The Weeknda aj nejaký feedback na Chew? Ako sa mu páčili vaše „handry“?

Páčili sa mu. Handry good.

Jednotlivé kúsky značky Chew Forever nájdeš v galérii.

chew foreverChew ForeverChew ForeverChew Forever
Zobraziť galériu
(12)

Dá sa to vôbec ešte posunúť vyššie? Akú ďalšiu hviezdu by ste si vedeli predstaviť, že si raz oblečie niečo od vás? 

Keď raz navrhneme custom merch pre Slipknot a ich turné. Hádam to niekedy príde a vtedy konečne pokojne zaspím.

Mal som už tú možnosť vidieť trailer na vašu pripravovanú šou, v ktorom je aj ďalšia megahviezda J Balvin. Ten už pred prvým oficiálnym dropom nosil kúsky od Chew Forever. Ako ste nadviazali túto spoluprácu?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 144871 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Cez akého človeka sa dostali k hviezde J Balvinovi, ktorý pravidelne nosí ich oblečenie.
  • Prečo je podľa Yanicka v dnešnej dobe jedno, odkiaľ pochádzaš.
  • Čo nám prezradil o ich novej pripravovanej „reality šou“.
  • Ako reaguje na jeho tvorbu jeho matka – jedna z najznámejších českých topmodeliek.
  • Ako si spomína na svoje detstvo, keď o ňom aj jeho rodine pravidelne písal bulvár.
  • Či považuje svoju značku za miliónovú.
  • Čo robí pre jedného z najzásadnejších retailerov na svete – Luisa Via Roma a ako sa k tomu dostal.
  • Aké ikonické tenisky pre nich navrhoval.
Domov
Zdieľať
Diskusia