Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. septembra 2023, 13:30
Čas čítania 3:19
Adéla Švehlíková

MBPFW: Módne duely sú späť. Porovnali sme podobné outfity návštevníkov fashion weeku. Koho fit bol totálne mimo?

MBPFW: Módne duely sú späť. Porovnali sme podobné outfity návštevníkov fashion weeku. Koho fit bol totálne mimo?
MÓDA FASHION WEEK MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK
Uložiť Uložené

Vo štvrtý a zároveň posledný deň pražského fashion weeku sme sa zamerali na módne duely a rozhodovali o tom, komu sa styling podaril lepšie. Medzi návštevníkmi sme hľadali paralely v outfitoch a následne vyhodnotili víťaza.

Módne duely v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku sú späť. Tentoraz sme sa zamerali na looky hostí z posledného dňa pražského fashion weeku a obchádzali prostredie historickej holešovickej elektrárne. Spoiler alert: boli sme nekompromisní.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Štvrtý a tiež záverečný deň MBPFW ponúkol hosťom prehliadky Denisy Dovaly, Lucie Kürthi, Tomáša Nemca alebo značky Tobias Equipment. Na outfity sme sa sústredili najmä v rámci posledných dvoch spomínaných prehliadok. Hoci sa väčšina z nich pokúša o vytvorenie čo najoriginálnejšej kreácie, vždy sa nájdu aspoň nejaké spoločné rysy v skladbe looku.

MBPFW
Zdroj: MBPFW


To sme využili a vybrali päť párov, pri ktorých sme hodnotili styling spomínaného spoločného prvku v šatníku.

Faded

V prvom dueli sa spolu stretávajú dva looky obsahujúce kukly. Pri prvom outfite môžeme vidieť klasickú čiernu úpletovú balaklavu, zatiaľ čo pri druhom zakrýva hlavu pletená kovová verzia. Estetika účastníkov je v tomto prípade veľmi podobná a nesie sa v duchu značky Balenciaga. Obaja účastníci fashion weeku siahli tiež po skladbe outfitu vo forme hoodie, relaxed fit nohavíc a robustnej obuvi. Styling looku č. 1 je navyše obohatený o džínsovú bundu, kabelku a gotham cat slnečné okuliare. V tomto prípade je trefné aplikovať mantru „menej je viac“ a držať sa radšej basicu, ako je to v prípade looku č. 2.

Odporúčané
Módna sezóna 2024 v znamení upcyclingu, minimalizmu aj bodiek. Poznáme aj farbu roka! Módna sezóna 2024 v znamení upcyclingu, minimalizmu aj bodiek. Poznáme aj farbu roka! 3. januára 2024, 14:30

V tomto dueli teda víťazí look č. 2. Kovový charakter kukly spolu s jednoduchým stylingom zvyšku fitu síce vzbudzuje vibes Kanyeho Westa, napriek tomu však funguje lepšie ako v prvom prípade.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia