Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
6. septembra 2023, 17:00
Čas čítania 2:41
Adéla Švehlíková

Drag queen na móle, modelky s cigaretami aj narodky Vandy Jandy. Toto priniesla jesenná edícia MBPFW

Drag queen na móle, modelky s cigaretami aj narodky Vandy Jandy. Toto priniesla jesenná edícia MBPFW
MÓDA MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Prúžky, surovosť aj dekadencia. To sú kľúčové slová, ktoré v nás rezonujú po jesennej edícii Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku. Ten sa odohral v budove historickej holešovickej elektrárne a my ti prinášame kompletný prehľad toho, čo sa udialo.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week je oficiálne za nami, a tak ti prinášame rekapituláciu toho, čo tohtoročná jesenná sezóna priniesla.

MBPFW
Zdroj: MBPFW


Od 1. do 4. septembra prebiehal pražský fashion week, ktorý bol opäť nabitý tými najlepšími módnymi momentmi z celého roka. Miestom konania tentoraz bola historická holešovická elektráreň, ktorej priestranný interiér a industriálny charakter umocnili prezentáciu prakticky každej jednej prehliadky. Exteriér elektrárne bol oveľa viac "cozy", než napríklad Chuchle Aréna, ktorá hostila jarnú edíciu.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


Okrem samotných prehliadok od popredných lokálnych dizajnérov a mladých talentov sme tiež zamerali pozornosť na outfity hostí a módne duely. Komplexne ale looky hodnotíme pozitívne.

Odporúčané
Outfit check z pražského fashion weeku: Kto sa vyhral s lookom a kto bol trochu mimo? Outfit check z pražského fashion weeku: Kto sa vyhral s lookom a kto bol trochu mimo? 5. septembra 2023, 15:30
MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


MBPFW odštartovala večerná prehliadka Jakuba Polanku. Predstavená kolekcia sa niesla v nadčasovom a funkčnom štýle, ako už je to u Jakuba koniec koncov zvykom. Vo zvolenej farebnej palete si mohol vidieť postupnú gradáciu od pastelových farieb až po výraznejšie krikľavé odtiene.

Siluetu charakterizoval zvýraznený pás, splývavosť a uvoľnenosť. Hra so vzormi vo forme prúžkov a surovosť remesla odkazujúca na proces tvorby ovplyvnili finálny dojem celej kolekcie. Zaujímavým detailom boli bezpochyby perforované doplnky, ktoré mali modeli na rukách.

MBPFW Jakub Polanka
Zdroj: MBPFW
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia