Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2023, 15:30
Čas čítania 2:07
Adéla Švehlíková

Outfit check z pražského fashion weeku: Kto sa vyhral s lookom a kto bol trochu mimo?

Outfit check z pražského fashion weeku: Kto sa vyhral s lookom a kto bol trochu mimo?
MÓDA FASHION WEEK MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK OUTFITY OUTFITY ZNÁMYCH TVÁRÍ ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY
Uložiť Uložené

Prinášame ti outfit check z tretieho dňa najväčšej módnej udalosti v Česku. Hostia Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku opäť nesklamali a predviedli svoje kreatívne kombinácie. Jednoliatosť však nečakaj, variáciami štýlov sa to len hemžilo.

Priestory historickej holešovickej elektrárne v Prahe sa v nedeľu zaplnili hosťami Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku a o najrôznejšie módne kreácie rozhodne nebola núdza. Ako už tomu ale býva zvykom, niektoré zaujmú viac, iné naopak menej. Ak ťa zaujíma, o ktorých outfitoch je reč, si na správnom mieste.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


Je za nami tretí deň pražského fashion weeku, ktorý ponúkol nielen módne predstavenie, ale aj jedinečnú show. Reč je konkrétne o víťazovi súťaže Van Graaf Janovi Smejkalovi, z ktorého pútavej prezentácie odevov prostredníctvom drag prvkov doslova nešlo spustiť oči. Ďalej nasledovala talentovaná dizajnérka Dominika Kozáková so svojimi háčkovanými kvetinkami a volánikmi v duchu girl coded estetiky. Nechýbali ani študentské práce z Technickej univerzity v Liberci a Ateliéri dizajnu odevu a obuvi na pražskej UMPRUM. Večerné hodiny naopak patrili Michaelovi Kováčikovi v interiéri Andaz Prague.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


Ako to vyzeralo na mieste? Na akcii sme boli už od pravého poludnia a checkovali prichádzajúce osobnosti. Pred budovou historickej holešovickej elektrárne sa to postupne začalo zapĺňať, pričom ani zďaleka neprevládal len jeden štýl obliekania.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


V húfe ľudí sa na jednej strane miešali outfity s prvkami punku, techna, grunge alebo undergroundu a na druhej roztomilé až infantilné kreácie s ethereal vibes. Nechýbala ani klasika v podobe formálne elegantných fitov alebo daily base lookov. Medzi hosťami sme si všimli aj skupinku študentov módneho dizajnu, ktorí tvorili samostatnú sekciu a len potvrdzujú našu hypotézu z článku Prečo sa návrhári a návrhárky obliekajú „neštýlovo“. Podľa ich slov sú však „over it“, a tak si aspoň ceníme ich úprimnosť.

MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
MBPFW
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia