Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
FOTO: Daj si „think week“ v štýlovej chate pri Zlíne. Škandinávsky interiér budeš milovať

Prvým plánom bolo zrekonštruovať starú chatu

Vhodné miesto hľadali skoro rok a napokon ho našli kúsok od Zlína. Keď prvýkrát schádzali lesom k miestu, pozreli sa na seba a hneď vedeli, že je to presne to, čo hľadali. Miesto spĺňalo všetky ich predstavy. Hytta sa nachádza na samote na okraji krásneho borovicového lesa, na pozemku je voda aj elektrina a do mesta je to autom desať minút.

Ich snom bolo vytvoriť pre ľudí miesto, kde môžu naplno využiť svoj potenciál. „Máme okolo seba mnoho talentovaných ľudí, ktorí si zaslúžia mať miesto, kde sa môžu naplno sústrediť na veci, na ktorých im záleží,“ dodávajú.  

Všetko, čo sa dalo, si Dominik a Adam koordinovali sami, niektoré činnosti si vyžadovali ruku remeselníkov. Pomáhali im aj kamaráti a rodina. Celková výstavba trvala viac ako rok. „Bol to náš prvý projekt, takže sme sa veľmi veľa naučili aj o rozpočte a očakávaniach v tomto odvetví. Môžem povedať, že na začiatku sme mali výrazne inú predstavu. Naše kroky sa však menili a zavážilo teda aj to. Na mieste, kde Hytta stojí, sa nachádzala iná chata. Naším prvým zámerom bolo v podstate tú chatu minimálne opraviť tak, aby sa dala používať aspoň päť rokov. To však nebolo možné, bola v zlom stave. Aj preto bola rekonštrukcia omnoho nákladnejšia,“ približuje Dominik. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hytta (@hytta_cz)

Interiér ťa má inšpirovať, oddychovať môžeš aj vo wellnesse

Vnútro chatky je premyslené do každého detailu. Nič nepôsobí rušivo, všetko má svoje opodstatnenie a miesto. Na interiéri kamaráti pracovali naozaj precízne, má totiž hostí nabádať ku kreativite. Pokiaľ ide o farebnosť, prevláda drevo v kombinácii s čiernou farbou. Nábytok je vyrobený na mieru a v interiéri nájdeš viacero dizajnových vychytávok. 

„Čo sa týka interiéru, bol pre nás dôležitý celkový koncept, s ktorým sme do projektu išli. Chceli sme, aby to bolo miesto, kde môže človek nerušene premýšľať. A zároveň aby mal v rámci oddychu aj inšpiráciu. Prostredie má stimulovať k novým nápadom a myšlienkam. Nesie sa v duchu minimalizmu, nič tam človeka neruší. Interiér je vyčistený a potláča akékoľvek rozptyľovanie,“ približujú ďalej. 

Hytta, Zlín, Česká Republika, architektúra, interiérový dizajnHytta, Zlín, Česká Republika, architektúra, interiérový dizajnHytta, Zlín, Česká Republika, architektúra, interiérový dizajnHytta, Zlín, Česká Republika, architektúra, interiérový dizajn
Zobraziť galériu
(27)

Keďže Adam je architekt a od začiatku mal jasnú predstavu, presne vedel, čo od interiéru očakáva. Miestny stolár bol u nich ako doma a konzultovali s ním množstvo vecí. „Spätne som si uvedomil, aké kľúčové je mať pri rekonštrukcii architekta. Každý, kto niečo skúšal stavať, asi vie, aké veľmi dôležité je vnímať a kontrolovať každý detail. Inak sa celý koncept rozpadne a výsledok nepôsobí ako celok,“ hovorí Dominik.

Hytta návštevníkom najnovšie ponúka aj novú saunu s otužovacou kaďou a veľkú terasu s grilom. Baterky si teda môžeš v chatke dobiť aj takýmto relaxačným spôsobom. Nájdeš ju hneď vedľa chatky. Noc v Hytte v Zlínskom lese ťa vyjde na 181 eur, je vhodná pre šiestich ľudí. 

Anketa:
Ako sa ti páči Hytta?
Toto je sen! 
Rada by som si skúsila think week.
Toto je sen! 
58 %
Rada by som si skúsila think week.
42 %
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia