Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2013, 2:33
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Toto je vozový park zosnulého Paula Walkera a Rogera Rodasa

TECH PAUL WALKER RÝCHLO A ZBESILO
Uložiť Uložené

"Najnovšie" video potvrdzuje, že sa Paul a aj jeho kamarát Roger Rodas vo svete štyroch kolies vedeli naozaj dobre pohybovať. Tu je ich automobilová zbierka.

Toto je vozový park zosnulého Paula Walkera a Rogera Rodasa

Od smrti jedného z hlavných hrdinov filmovej série Fast & Furious prešlo už pár týždňov. S odchodom Paula Walkera na druhý svet sa však ani doteraz nie každý zmieril a možno sa tak ani nestane. Medzičasom vznikli viaceré dojemné videá prejavujúce úctu, medzi ktorými bolo aj rozlúčkové video od Universalu, či dobrého kamaráta a parťáka z FnF, Tyrese-a Gibsona, s ktorým Paul oslavoval svoje 40. narodeniny. Túto sobotu sa odohral súkromný pohreb Paula vo Forest Lawn Memorial Park Cemetery. Na rozlúčkový obrad nemali povolený vstup média ani ľudia, ktorí neboli pozvaní. Rodina však plánuje aj druhý obrad, ktorý bude pre verejnosť a ľudí okolo FnF, ktorých považoval za svoju druhú rodinu.

Bolo všeobecne známe, že Paul a aj jeho dobrý kamarát a obchodný partner Roger Rodas, ktorý riadil v ten osudný deň červené Porsche, boli vášniví fanúšikovia rýchlych áut. Potvrdzuje to aj "najnovšie" video na YouTube, ktoré nám prináša náhľad do ich súkromnej garáže. Video bolo uverejnené ešte minulý rok s tým, že vtedy nebolo jasné, komu všetky garážované exempláre patrili, nakoľko si to majitelia nepriali. Teraz už však vďaka upravenému popisu pod videom nie je žiadnym tajomstvom, že to bola automobilová zbierka práve dvoch dobrých kamarátov, Paula a Rogera.

Hneď od začiatku je jasné, že chalani sa vo svete štyroch kolies vedeli naozaj dobre pohybovať, čo sa odzrkadľuje na ich bohatej, no hlavne exkluzívnej zbierke. Je totižto veľa majetných ľudí, ktorí majú v garážach jedno auto vedľa druhého od "tuctových" značiek ako sú Bugatti, Lamborghini či Ferrari, ale len málokto sa môže pýšiť vozidlami z tejto garáže. Jedná sa väčšinou o legendárne, či špeciálne limitované edície tých najznámejších automobilových ikon a superšportov. Ich slabosťou boli pravé americké muscle cars, najmä Mustang, ktorý je zastúpený v garáži skoro vo všetkých generáciách a karosárskych prevedeniach. Väčšinou sa však jedná o hodnotnejšie prevedenia Shelby, no hlavne upravené verzie od úpravcu Saleen.

Nechýbajú ani také legendy ako BMW M1, viacero generácii závodných BMW M3Ferrari 360 v špeciálnej edícii Challenge Stradale, Ford GT40, Ford Mustang Shelby GT500 z roku 1967, preslávený ako Eleanor, povestná Toyota Supra, jeden z najznámejších Japoncov, Nissan Skyline R34 vo verzii Spec-V, ale aj športové verzie Porsche 911 GT3 RS alebo nový Rolls-Royce Ghost postavený na 22' diskoch a matnou, dvojvrstvovou fóliou za 11-tisíc dolárov!

Toto je vozový park zosnulého Paula Walkera a Rogera Rodasa
Toto je vozový park zosnulého Paula Walkera a Rogera Rodasa

Škoda, že si ich už neužijú...

Domov
Zdieľať
Diskusia