Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš článok:
RECENZIA: Secret Invasion – najhlúpejší seriál od Marvelu, ktorý nemal nikdy vzniknúť

Slabá špionážna dráma a podpriemerný thriller

V rámci špionážneho žánru ide o podpriemerný a nesúrodý bordel, ktorý ani na chvíľu nedáva zmysel. Evidentné je to najmä v štvrtej epizóde, kde sa Skrullovia pokúšajú zabiť prezidenta. Tu je detailný zoznam všetkých na hlavu padnutých nelogických rozhodnutí scenáristov, ktoré z tejto sekvencie robia akurát tak frašku na úrovni seagaloviek.

Secret Invasion
Zdroj: Marvel Studios

Príkladom je to, ako sa záporák a Skrull Gravik snaží hodiť atentát na prezidenta na Rusko. Každému podriadenému prikáže, aby pôsobil rusky. On sám pritom ostane v tele černocha a už o minútu neskôr začne ziapať po svojich vojakoch po anglicky.

O ďalšiu minútu ukáže pred desiatkami vojakov svoje nadľudské schopnosti a nakoniec sa pred nimi aj zmení na iného človeka, čím odhalí svoju identitu. Na záver na zemi nechá svojich mŕtvych agentov – Skrullov. Secret Invasion sa síce tvári ako seriózny, špionážny thriller, ale v skutočnosti je len hlúpučkou a nudnou drámou. 

Nudný scenár, nezáživné dialógy a už tradične tragický záporák

Tvorcovia vymysleli základné, veľké príbehové udalosti, ale zabudli okolo nich vybudovať zaujímavý dej a postavy. Niektoré epizódy sa nesmierne vlečú a nedeje sa v nich nič podstatné a zaujímavé. Občas slúžia na rozvinutie charakteru postáv, ktoré nás však zaujali menej ako existencia tretieho Ant-Mana, a to už je čo povedať.

Odporúčané
KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza 3. augusta 2023, 10:30

Seriál zlyháva aj v spracovaní konceptu straty dôvery. Každý môže byť Skrull, takže by sa každý mal obávať, či môže danému človeku veriť a či náhodou nie je Skrull. V seriáli to však vôbec nie je. Veľké „odhalenie“ o jednom z „prekvapivých“ Skrullov nemá žiadnu váhu a nenesie so sebou dostatočne silný wow efekt.

Secret Invasion
Zdroj: Marvel Studios

A keďže v seriáli sú asi tak dve dôležité marvelovské postavy (jeden je pritom treťotriedny Avenger a druhý je Nick Fury, ktorý Skrull aj tak byť nemôže), je irelevantné, kto ďalší z tých nových no-name postáv je v skutočnosti Skrull.

Sila tohto komiksu spočívala aj v tom, že sa čitateľ emotívne naviazal na svoje obľúbené postavy, len aby zistil, že sú to v skutočnosti fejkoví Skrullovia. Tu však nik taký nie je, takže to nemôže mať ani žiadny emocionálny dosah na diváka. 

Tvorcom sa nepodarila ani špionážna zložka. Je až bolestivo trápne, ako sa Fury nedokáže skontaktovať s prezidentom alebo s inými ľuďmi, ktorí mu môžu pomôcť. Je to najväčší špión na svete, ktorý viedol najväčšie špionážne agentúry. Na celom svete sa však okrem Skrulla Talosa nenachádza nikto, komu by zavolal so žiadosťou o pomoc pri odvrátení tretej svetovej vojny. 

Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia