Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. júla 2023, 11:00
Čas čítania 3:53
Richard Balog

Vybrali sme 5 mužských profilov na Instagrame, ktoré sa oplatí sledovať, ak máš rád módu

Vybrali sme 5 mužských profilov na Instagrame, ktoré sa oplatí sledovať, ak máš rád módu
Zdroj: Instagram/@monsieurcoupet
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Cenné módne rady získaš od zahraničných influencerov, ale aj od najpovolanejšieho českého stylistu.

Výbery najlepších outfitov zo slovenských a z českých ulíc sú každý mesiac plné kvalitnej inšpirácie pre ženy, ale čo muži? Bohužiaľ, stále nedokážeme vytvoriť plnohodnotný obsah len so Slovákmi a s Čechmi, ktorí vedia, ako na to a čo s čím vyzerá dobre.

Tentoraz sme preto opustili domáce prostredie a ukážeme si 5 mužských profilov na Instagrame, ktoré sa oplatí sledovať, ak máš rád módu. V článku nájdeš napríklad modela, ktorý vystupuje pod menom Monsieur Coupet, kreatívneho génia Deona Hintona alebo Erica Braina. Bonusom je český stylista Filip Vaněk, ktorého štýl obdivujeme dlhý čas.

Môžeš nám veriť, že vo všetkých prípadoch nájdeš jedinečné a fresh módne kombinácie, ktorých inšpiráciou neurobíš krok vedľa.

Odporúčané
10 dôkazov, že Tyler, the Creator, je majster eklektického štýlu. Nájdi inšpiráciu v raperových outfitoch s vintage nádychom 10 dôkazov, že Tyler, the Creator, je majster eklektického štýlu. Nájdi inšpiráciu v raperových outfitoch s vintage nádychom 7. júla 2023, 12:00
Monsieur Coupet
Zdroj: Instagram/@monsieurcoupet

Monsieur Coupet    @monsieurcoupet

Instagram je nekonečná studňa kvalitnej módnej inšpirácie pre ženy, ale s mužmi je to ťažšie. Situáciu zachraňuje niekoľko jedincov s dobrým vkusom vrátane modela, ktorý na internete vystupuje pod menom Monsieur Coupet.

Coupet spolupracuje s viacerými módnymi domami, ako napríklad Fendi, Chanel, Berluti, Ferragamo alebo Tod’s, a okrem módy má záľubu v cestovaní a interiérovom dizajne. Všetky tieto aspekty zrkadlí vo svojich outfitoch, ktoré sú ódou na nadčasový štýl, eleganciu a sofistikovanosť. Príležitostne odbočí od tohto rukopisu a predvedie ľahké mestské kombinácie, v ktorých možno nájdeš inšpiráciu.

Monsieur Coupet
Zdroj: Instagram/@monsieurcoupet

Práve v tomto smere nás baví model Monsieur Coupet najviac. Na prvej fotografii skvelo zladil široké svetlomodré rifle s ikonickým modelom tenisiek Adidas Originals Samba, ľahkou bielou košeľou a bejzbalovou šiltovkou, zatiaľ čo druhý outfit je na vlnách moderného kancelárskeho vzhľadu, voči ktorému nemáme výhrady. Elegantný kabát a uvoľnený strih nohavíc spoločne s bielymi teniskami fungujú na jednotku s hviezdičkou.

Eric Brain
Zdroj: Instagram/@ericbrain_

Eric Brain    @ericbrain_

Prehľad v odevnom priemysle má aj Eric Brain – editor magazínu Hypebeast, ktorý je súčasťou každého týždňa módy, kde pred fotografmi pózuje v outfitoch v pouličnom štýle s nádychom luxusu aj vintage prvkami.

Brit so záľubou v nakupovaní z druhej ruky má na Instagrame približne 20-tisíc sledovateľov a fanúšikov najmä v mladšom vekovom spektre vďaka často nekonvenčným kombináciám, keď nosí bizarné produkty alebo oblečenie zo ženských ready-to-wear kolekcií.

Eric Brain
Zdroj: Instagram/@ericbrain_

Na dvoch príkladoch, ktoré sme vybrali, môžeš vidieť, že Brain sa nebojí farieb, vzorov ani kombinácie úplne protikladných materiálov. Obom outfitom dominujú ružové tenisky Adidas Originals Gazelle v úprave od módneho domu Gucci a vrchné vrstvy. Na prvej fotografii vidíš pracovnú bundu zo spolupráce značiek Carhartt WIP a Marni a na druhej dlhý kabát so štvorčekovaným vzorom od Balenciagu.

Ak nechceš splývať s davom nudných spolužiakov alebo kolegov, v módnom štýle Erica Braina nájdeš dostatok zaujímavých kombinácií na každý deň.

Odporúčané
Toto je najlepšie oblečený muž F1. Lewis Hamilton ťa inšpiruje štýlom z padoku aj z červeného koberca    Toto je najlepšie oblečený muž F1. Lewis Hamilton ťa inšpiruje štýlom z padoku aj z červeného koberca 20. januára 2023, 11:00
Willy Iffland
Zdroj: Instagram/@willy

Willy Iffland    @willy

Ak hľadáš výnimočné módne nápady, určite by si mal spoznať Willyho Ifflanda. Je inšpiratívnym módnym nadšencom, ale aj zakladateľom vlastnej značky s názvom Prozess a géniom streetwearu. 

Willy patrí medzi najväčších zberateľov tenisiek v Európe a vo svojom šatníku má desiatky limitovaných modelov vrátane všetkých vyhotovení siluety Air Jordan 1 od Travisa Scotta alebo modely Nike s rukopisom návrhára Virgila Abloha a značky Off-White™. Práve zbierka obuvi vyniesla rodáka z Lipska medzi najlepších módnych influencerov medzi mužmi. 

Willy Iffland
Zdroj: Instagram/@willy

Ako príklad Willyho neobyčajného citu pre streetwear sme vybrali dvojicu outfitov s odlišným charakterom, pričom oba vyzerajú skvelo.

Na prvej fotografii má 33-ročný influencer oblečenú čiernu plisovanú súpravu od novej odevnej značky Pure Intention®, ktorú zladil s vintage teniskami Adidas Originals v modrom vyhotovení a nylonovou cestovnou taškou od Prady.

Druhému outfitu dominuje špeciálne upravená letecká MA-1 bunda spod rúk návrhára Rafa Simonsa pre módny dom Prada, pričom celkový vzhľad dotvárajú textilné šortky v béžovej farbe a tenisky Nike Air Penny II SP x Stussy.

Deon Hinton
Zdroj: Instagram/@okdeon

Deon Hinton    @okdeon

Medzi mužov, ktorých sa oplatí sledovať kvôli módnej inšpirácii, patrí aj umelec telom a dušou Deon Hinton. Dvadsaťročný tvorca vizuálneho obsahu si za krátky čas vybudoval veľmi slušné renomé v odevnom priemysle, keď spolupracoval s módnymi domami Dior, Gucci, Prada, Margiela alebo Dior a zakaždým priniesol svoj jedinečný pohľad na jednotlivé produkty.

Hinton má veľmi jemnú estetiku s dokonalým citom pre detaily. S ľahkosťou kombinuje high fashion modely s klasickými siluetami tenisiek a so základnými kúskami, ktoré nájdeš v obchodoch ako COS, Massimo Dutti a podobne za výhodné ceny. Podľa jeho Instagramu usudzujeme, že blízko má aj k elegantnému štýlu s vintage nádychom.

Deon Hinton
Zdroj: Instagram/@okdeon

Na vlne klasickej mužskej elegancie z obdobia šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov minulého storočia sa nesú aj oba outfity, ktoré sme vybrali ako ukážku Hintonovho vkusu.

Prvý outfit je vyskladaný z modelov zo spoločnej kolekcie módneho domu Dior a návrhára Eliho Russella Linnetza, pričom najviac nás zaujali úzke slnečné okuliare v svetlomodrom odtieni, ktoré vytvorili skvelý kontrast k svetlému saku s dvojradovým zapínaním aj pletenému svetru.

Druhá fotografia pochádza z prehliadky kolekcie Gucci Cruise 2023. Hinton vyzeral ako rocková hviezda v čiernych kovbojských čižmách, ktoré zladil so zvonovými nohavicami a sakom. Možno by sme vynechali tašku, ale to je vec názoru.

Odporúčané
Pedro Pascal je sexi daddy Hollywoodu. Pozri sa, ako kombinuje hodvábne košele aj priesvitné svetríky Pedro Pascal je sexi daddy Hollywoodu. Pozri sa, ako kombinuje hodvábne košele aj priesvitné svetríky 17. marca 2023, 11:00
Filip Vaněk
Zdroj: Instagram/@filipvanek

Filip Vaněk    @filipvanek

V domácom prostredí chceme vidieť viac mužov, ako je Filip Vaněk, ktorý neustále skúša nové veci, strihy, materiály, štruktúry a ich vzájomné kombinácie. Najvyhľadávanejší český stylista, ktorý spolupracuje okrem iných s Monikou Marešovou, Leošom Marešom, Simonou Krainovou, Darou Rolins a ďalšími známymi osobnosťami, má vycibrený vkus a skvelý cit pre moderný mestský štýl.

Filip Vaněk je človek, ktorý neoblieka dobre len svojich klientov, ale aj seba, a patrí mu náš veľký obdiv.

Filip Vaněk
Zdroj: Instagram/@filipvanek

Skúsený český stylista má na prvej fotografii oblečený tmavomodrý textilný kabát s ikonickou štvorčekovanou podšívkou Burberry v kombinácii so sivou mikinou s výrazným logom britského módneho domu a široké rifle.

V druhom outfite nás oslovil pohodlnou kombináciou, keď zladil široké nohavice s armádnym vzorom s koženými mokasínami Dr. Martens, so vzorovaným svetrom a s klobúkom značky Kangol, ktorý preslávili raperi v období osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. Všetko spolu hrá napriek tomu, že každý kúsok je iný. Skvelá práca, ktorou sa môžeš inšpirovať.

S/O si zaslúžia aj ďalší muži, ktorí sa nezmestili do najužšieho výberu, ale ich štýl stojí za tvoju pozornosť, respektíve inšpiráciu, a to menovite Jean-Claude Mpassy, Allen Onyia, Luka Sabbat, Jordan Hames alebo Nickelson Wooster.
Odporúčané
V minulosti raper bez štipky vkusu, dnes módna ikona. Pozri si najlepšie outfity Bad Bunnyho   V minulosti raper bez štipky vkusu, dnes módna ikona. Pozri si najlepšie outfity Bad Bunnyho 8. júna 2023, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia