Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2023, 12:00
Čas čítania 4:18
Richard Balog

10 dôkazov, že Tyler, the Creator, je majster eklektického štýlu. Nájdi inšpiráciu v raperových outfitoch s vintage nádychom

10 dôkazov, že Tyler, the Creator, je majster eklektického štýlu. Nájdi inšpiráciu v raperových outfitoch s vintage nádychom
Zdroj: Pascal Le Segretain/Getty Images For Louis Vuitton
MÓDA MÓDA TYLER, THE CREATOR
Uložiť Uložené

Jeden z najúspešnejších interpretov v posledných rokoch vyšperkoval svoj jedinečný štýl obliekania do dokonalosti a dávno nie je inšpiráciou len pre tínedžerov.

Dvojnásobný držiteľ ceny Grammy za najlepší rapový album Tyler, the Creator, nie je obyčajný interpret, ktorý splýva s davom, a to nielen čo sa týka hudobnej tvorby. 

32-ročný interpret urobil obrovský progres aj z módnej stránky, keď z rapera v skateboardových uniformách dospel do majstra eklektického štýlu. Raper z Kalifornie s ľahkosťou kombinuje pletené kardigány so šortkami a s elegantnou obuvou, ako aj vintage kožené bundy s rovnými nohavicami a luxusnými doplnkami v podobe tašiek, puzdier, šperkov alebo hodvábnych šatiek s motívmi. 

Pozri si 10 najzaujímavejších outfitov v podaní Tylera, the Creatora, za posledné obdobie, v ktorých nájdeš inšpiráciu na horúce letné dni pri mori, večer v spoločnosti aj bežný pracovný deň. Týmto kombináciám nemáme čo vytknúť a člen zoskupenia Odd Future je právom považovaný za jedného z najštýlovejších raperov na scéne.  

Článok je dobrou inšpiráciou pre každého, kto by chcel napodobniť Tylerov originálny zmysel pre módu.

Odporúčané
Toto je najlepšie oblečený raper súčasnosti. A$AP Rocky ťa naučí, ako vyzerať luxusne, aj keď nemáš po boku Rihannu Toto je najlepšie oblečený raper súčasnosti. A$AP Rocky ťa naučí, ako vyzerať luxusne, aj keď nemáš po boku Rihannu 20. marca 2023, 15:30

Od skateboardovej uniformy k luxusu

Tyler, the Creator, počas koncertu v roku 2011.
Tyler, the Creator, počas koncertu v roku 2011. Zdroj: Gary Miller/FilmMagic

Tyler, the Creator, mal, respektíve stále má veľmi blízko k skateboardovej komunite a v prvých rokoch svojej hudobnej kariéry nosil takmer výhradne oblečenie, ktoré je pohodlné počas jazdy na doske. Jeho každodennou uniformou boli mikiny, polokošele či košele s krátkymi rukávmi a bláznivými motívmi, úzke nohavice, šiltovky a tenisky Vans. 

Takto sa vyvinul štýl Tylera, the Creatora, v posledných rokoch

Tyler, the Creator, na premiére poslednej sezóny seriálu Snowfall v Los Angeles.
Tyler, the Creator, na premiére poslednej sezóny seriálu Snowfall v Los Angeles. Zdroj: Frazer Harrison/Getty Images

Na úvod sme vybrali pomerne čerstvú fotografiu z premiéry poslednej sezóny seriálu Snowfall v Los Angeles, na ktorú Tyler, the Creator, prišiel v tomto outfite.

Raper vsadil na kombináciu preppy štýlu v podobe bielej košele so vzorovanou kravatou a pleteného svetra s véčkovým výstrihom, komfortného modelu svetlých riflí a páperovej bundy v čiernom vyhotovení. Samostatnou kategóriou je kabelka v tvare kufra z dielní ikonického výrobcu Goyard, ktorá sa predáva za približne 4 500 eur. 

Tyler, the Creator, počas vystúpenia na festivale Parklife v roku 2022.
Tyler, the Creator, počas vystúpenia na festivale Parklife v roku 2022. Zdroj: Burak Cingi/Redferns

Rovnakú páperovú bundu od vlastnej značky Golf le FLEUR*, len v inom farebnom vyhotovení, ukázal autor množstva rapových hitov aj počas vystúpenia na hudobnom festivale Parklife.

Zvyšnú časť outfitu tvorili klasické bavlnené šortky s dĺžkou po kolená, košeľa s krátkymi rukávmi a so zvieracím motívom, čierne kožené mokasíny so strapcami (pravdepodobne Golf le FLEUR*) a v neposlednom rade neprehliadnuteľná pokrývka hlavy, ktorú uvidíš v článku niekoľkokrát.

Tyler, the Creator, na prehliadke Louis Vuitton.
Tyler, the Creator, na prehliadke Louis Vuitton. Zdroj: Pascal Le Segretain/Getty Images For Louis Vuitton

Jeden z najlepších outfitov, v ktorých sme videli Tylera, the Creatora, a zároveň náš obľúbený celebritný look z prehliadky mužskej kolekcie jeseň/zima 2022 od Louis Vuitton, ktorá bola poctou zosnulému návrhárovi značky Virgila Abloha. 

Len málo módnych spoluprác medzi známymi značkami dokáže zachovať jedinečný štýl oboch, avšak kolekcia Louis Vuitton a Human Made je výnimkou, ktorá potvrdzuje pravidlo. A keď už sme pri téme vecí, ktoré je náročné správne zladiť, nie je veľa ľudí, ktorí dokážu, aby outfit zladený do hnedej vyzeral takto dobre.

Tyler, the Creator, celý vzhľad doplnil o kontrastný pletený sveter a kravatu, ale najvýraznejším prvkom je kabelka v tvare kufru s multifarebnými prvkami, v tomto prípade od britského výrobcu cestovnej batožiny Globe-Trotter, ktorú upravil samotný raper pod hlavičkou značky Golf le FLEUR*.

Tyler, the Creator, na prehliadke debutovej kolekcie Pharrella Williamsa pre Louis Vuitton v Paríži.
Tyler, the Creator, na prehliadke debutovej kolekcie Pharrella Williamsa pre Louis Vuitton v Paríži. Zdroj: Victor Boyko/Getty Images for Louis Vuitton

Úplne iný, ale skvelý outfit ukázal Tyler aj na prehliadke debutovej kolekcie Pharrella Williamsa pre Louis Vuitton v Paríži, ktorá sa konala 20. júna. Viac informácií o produktoch nájdeš v článku.

Známy raper a blízky priateľ nového kreatívneho riaditeľa francúzskeho módneho domu sa pred fotografov postavil v minimalistickom outfite, ktorý tvorilo základné biele tričko a svetlohnedé nohavice v rovnom strihu.

Naše srdcia si v tomto prípade získali najmä atraktívne doplnky – cestovná taška Speedy v červeno-bielom vyhotovení s obráteným monogramom LV, klasická bejzbalová šiltovka, šatka okolo krku, okuliare s priehľadnými sklami, séria šperkov aj ružové tenisky.

Tyler, The Creator
Zdroj: Gotham/GC Images

Inak ako pozitívne nemôžeme ohodnotiť ani tento outfit Tylera, the Creatora, z ulíc New Yorku. 

32-ročná rapová hviezda neunikla pozornosti paparazzom vďaka vlnenému svetru s véčkovým výstrihom a sviatočným modro-zeleným motívom na ružovom podklade. Zvyšok outfitu tvorili klasické svetlomodré rifle v svetlomodrom vyhotovení, ktoré nájdeš napríklad v ponuke značky Levi's® (odporúčame strih s označením 501), šiltovka s krátkym šiltom a logom Golf le FLEUR* a Tylerova pravdepodobne obľúbená kabelka v tvare kufra s monogramom Maison Goyard. 

Nalakované nechty sú detail, ktorý môžeš vynechať, ale nemusíš a budeš maximálne fresh.

Tyler, the Creator, na 10. ročníku LACMA Art + Film Gala.
Tyler, the Creator, na 10. ročníku LACMA Art + Film Gala. Zdroj: Taylor Hill/WireImage

Ako sme uviedli v úvode, Tyler, the Creator, je majster eklektického štýlu, o čom nás presvedčil aj monochromatickým čiernym outfitom na 10. ročníku LACMA Art + Film Gala v Los Angeles.

Jedinečný interpret dorazil pred fotografov v páperovej bunde, ktorú zladil s krátkymi šortkami a klasickými mokasínami so strapcami (známe ako tassel loafers, pozn. redakcie). Highlightom celého vzhľadu sú doplnky – od ikonickej pokrývky hlavy cez hranaté slnečné okuliare, rukavice či grillz až po luxusný ružový kufor.

Tyler, the Creator, patril medzi hlavné hviezdy festivalu Coachella 2023.
Tyler, the Creator, patril medzi hlavné hviezdy festivalu Coachella 2023. Zdroj: Frazer Harrison/Getty Images for Coachella

Coachella patrí medzi najvyhľadávanejšie hudobné festivaly na svete a v roku 2023 patril medzi hlavné hviezdy programu aj Tyler, the Creator, ktorý predviedol skvelú rapovú šou v dokonalom letnom outfite.

32-ročný interpret sa pred tisícky fanúšikov postavil v svetloružovej košeli s grafickými motívmi anjela v lesklej povrchovej úprave od vlastnej značky Golf le FLEUR* a klasických svetlohnedých šortkách, ktoré doplnil o kontrastný svetlomodrý klobúk, výrazný náhrdelník s príveskom pokrytým drahými kameňmi a fresh slnečnými okuliarmi. 

Tyler, The Creator
Zdroj: Erika Goldring/WireImage

Inšpiráciu na svieži letný outfit možno nájdeš aj v tomto Tylerovom vzhľade z roku 2021, keď počas koncertu sedel v luxusnom člne s nápisom Boudelaire.

Známy raper miluje bláznivé letné košele s krátkymi rukávmi a v tomto prípade siahol po modeli s grafikou paliem, oblohy a mora, ktorú zladil s bavlnenými šortkami v svetlohnedej farbe a so zelenou šiltovkou s typickým krátkym šiltom a logom Golf le FLEUR*, ktorú kúpiš za 80 eur v online obchode.

Tyler, the Creator, na festivale Lollapalooza v roku 2021.
Tyler, the Creator, na festivale Lollapalooza v roku 2021. Zdroj: Scott Legato/Getty Images

Ako na dokonalý letný outfit, nám Tyler ukázal aj na ďalšom zo svojich koncertov, keď sa ukázal v neprehliadnuteľnej kombinácii svetlomodrých šortiek s dĺžkou tesne nad kolená, základného bieleho trička a ľahkou košeľou s krátkymi rukávmi a výrazným zvieracím motívom. Zimnú pokrývku hlavy môžeš vynechať. 

Tyler, The Creator
Zdroj: Jeff Kravitz/FilmMagic

Ako posledný look, ktorý mapuje vývoj štýlu Tylera, the Creatora, sme vybrali jeho outfit z vystúpenia na 62. ročníku odovzdávania hudobných cien Grammy, kde si domov odniesol sošku za najlepší rapový album (IGOR, pozn. redakcie)

V priestoroch Staples Center (v súčasnosti Crypto.com Arena, pozn. redakcie) vystúpil na pódiu v dvojfarebnom obleku v ružových tónoch, ktorý doplnil o biele topánky, ktoré nájdeš v ponuke značky Dr. Martens za cenu okolo 120 eur, a krátkej blond parochni. Tento charakteristický vzhľad využíval počas väčšiny turné k spomínanému albumu. Čo hovoríš na tento outfit?

Anketa:
Čo hovoríš na eklektický štýl obliekania Tylera, the Creatora?
Je skvelý. 
Nič pre mňa, preferujem jednoduchšie outfity.
Je skvelý. 
75 %
Nič pre mňa, preferujem jednoduchšie outfity.
25 %

Obleč sa ako Tyler, the Creator, a nezapadni v dave

Tyler, the Creator, našiel svoj jedinečný štýl obliekania v priebehu rokov a neustále ho vylepšuje. Ak sa chceš obliecť ako tento originálny interpret, žiadny problém, vybrali sme niekoľko produktov od značiek, ktoré sám nosí, aj cenovo dostupné alternatívy. Výber necháme na teba a tvojom rozpočte.

Čierna páperová bunda s logom módneho domu Gucci. Cena je 2 100 eur cez obchod MR PORTER.Zaujímavú alternatívu bielych riflí nájdeš v ponuke značky Weekday za 60 eur.Pletený kardigán s logom Gucci kúpiš sa 1 900 eur v online obchode MR PORTER.Mohérový kardigán s prúžkami z dielní módneho domu Marni. Cena je 935 eur.
Zobraziť galériu
(10)
Odporúčané
V minulosti raper bez štipky vkusu, dnes módna ikona. Pozri si najlepšie outfity Bad Bunnyho   V minulosti raper bez štipky vkusu, dnes módna ikona. Pozri si najlepšie outfity Bad Bunnyho 8. júna 2023, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia