Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. júna 2023, 22:57
Čas čítania 1:37
Richard Balog

VIDEO: Debutová kolekcia Pharrella Williamsa pre Louis Vuitton je veľkolepá. Spája moderné prvky s tradíciou módneho domu

VIDEO: Debutová kolekcia Pharrella Williamsa pre Louis Vuitton je veľkolepá. Spája moderné prvky s tradíciou módneho domu
Zdroj: AP Photo/Christophe Ena
MÓDA LOUIS VUITTON LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Nový kreatívny riaditeľ predstavil svoju prvú ready-to-wear kolekciu pre mužov. Väčšinu modelov chceme v šatníku.

Keď vedenie spoločnosti Louis Vuitton na čele s generálnym riaditeľom Pietrom Beccarim angažovalo Pharrella Williamsa do pozície kreatívneho riaditeľa pre mužskú divíziu, množstvo ľudí považovalo toto rozhodnutie za marketingový ťah a pokračovanie v trende celebritných „návrhárov“ v štruktúrach módnych domov.

Päťdesiatročný umelec dnes otvoril parížsky týždeň módy vo veľkom štýle, keď predstavil svoju debutovú ready-to-wear kolekciu pre mužov určenú na obdobie jar/leto 2024 a minimálne väčšinu kritikov presvedčil o tom, že išlo o správny krok. 

Odporúčané
Známy návrhár čelí obvineniu, že kradol peniaze z vlastnej firmy. Kupoval si luxusné autá či hodinky Známy návrhár čelí obvineniu, že kradol peniaze z vlastnej firmy. Kupoval si luxusné autá či hodinky 17. júna 2023, 11:36
Pharrell Williams, Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Otázka pred prehliadkou bola jednoduchá – bude Louis Vuitton pod taktovkou Williamsa len Virgil Abloh 2.0? Odpoveď je, nie a áno.

Už pri odhalení návrhov cestovných tašiek na Instagrame sme nepochybovali o tom, že kolekcia jar/leto 2024 bude plná hravých a originálnych dizajnov, vďaka ktorým otvoril Abloh dvere v módnom dome Louis Vuitton mladej generácii. Williams v tomto smere pokračuje, avšak s vlastnou umeleckou tvárou.

Williams na najstaršom moste cez rieku Seina Pont Neuf predstavil vlastnú víziu luxusnej módy v podobe 73 siluet, ktoré prítomných hostí často zdvíhali zo sedadiel. Modeli a modelky za sebou kráčali vo veľkých rozstupoch v návrhoch, ktoré boli kombináciou poctivého krajčírskeho remesla, elegancie a streetwearu, v sprievode symfonického orchestra, respektíve gospelovej skupiny. Na záver prišiel samotný kreatívny riaditeľ v obleku s digitálnym armádnym vzorom a so zlatými slnečnými okuliarmi, aby si vychutnal atmosféru a potlesk celebritných hostí vrátane Beyoncé, Skeptu, Zendaye, Rihanny, A$AP Rockyho alebo Kim Kardashian.

Pharrell Williams predstavil debutovú ready-to-wear kolekciu pre Louis Vuitton.
Pharrell Williams predstavil debutovú ready-to-wear kolekciu pre Louis Vuitton. Zdroj: AP Photo/Christophe Ena

Ústredným motívom boli štvorčekované vzory v rôznych veľkostiach aj farebných vyhotoveniach, ktoré zdobilo logo Louis Vuitton.

Spomedzi všetkých návrhov nás najviac oslovili letecké bundy s bohatým zdobením, sofistikované vrchné vrstvy ako vystrihnuté z prvej polovice minulého storočia, obleky v nadrozmerných strihoch so zvonovými nohavicami, jazdecké čižmy do výšky kolien a v neposlednom rade doplnky v podobe veľkých cestovných tašiek vo výrazných farbách s monogramom LV či pokrývky hlavy, slnečné okuliare a zlaté šperky.

Na premiérovú kolekciu Williamsa pre Louis Vuitton bol zvedavý každý, kto sleduje módu, a uznávame, že sami sme mali vysoké očakávania vzhľadom na umelcov talent na všetko, čoho sa dotkne. Preto nás teší, v akom štýle bola parížska prehliadka aj ako vyzerali jednotlivé návrhy, z ktorých väčšinu chceme v šatníku. Bolo to veľkolepé, ďakujeme, Skateboard P.

Pozri si záznam z prehliadky.

Odporúčané
Travis Scott a John McEnroe v reklame pre Nike vo veľkom štýle predstavujú ikonický model tenisiek v novom vyhotovení   Travis Scott a John McEnroe v reklame pre Nike vo veľkom štýle predstavujú ikonický model tenisiek v novom vyhotovení 13. júna 2023, 18:39

Odevná spoločnosť Louis Vuitton, ktorá patrí pod konzorcium LVMH, je najväčším predajcom luxusnej módy na svete. Podľa odhadov švajčiarskej banky HSBC sa tržby módneho domu Louis Vuitton v roku 2022 zvýšili o 20 percent na 20,6 miliardy eur a v roku 2023 by mali dosiahnuť 21,9 miliardy eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia