Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. júna 2023, 11:36
Čas čítania 1:07
Richard Balog

Známy návrhár čelí obvineniu, že kradol peniaze z vlastnej firmy. Kupoval si luxusné autá či hodinky

Známy návrhár čelí obvineniu, že kradol peniaze z vlastnej firmy. Kupoval si luxusné autá či hodinky
Zdroj: Instagram/@rhuigi
MÓDA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDA STREETWEAR
Uložiť Uložené

Rhuigi Villaseñor údajne bežne predával produkty značky Rhude VIP klientom v súkromí a zisk si nechal pre seba.

Návrhár luxusnej streetwearovej značky Rhude Rhuigi Villaseñor čelí obvineniu z krádeže finančných prostriedkov z vlastnej spoločnosti na podporu svojho bohémskeho životného štýlu, uvádza denník Los Angeles Times.

V žalobe, ktorú podal 20-percentný spolumajiteľ spoločnosti George Robertson, sa uvádza, že Villaseñor „vykrádal pokladnicu spoločnosti Rhude“ na pokrytie svojich vysokých účtov vrátane nákladov spojených s cestovaním súkromným lietadlom, dovolenkami v Taliansku, nákupom automobilov Ferrari a Lamborghini či so zbierkou hodiniek v hodnote 100-tisíc dolárov. 

Odporúčané
Travis Scott a John McEnroe v reklame pre Nike vo veľkom štýle predstavujú ikonický model tenisiek v novom vyhotovení   Travis Scott a John McEnroe v reklame pre Nike vo veľkom štýle predstavujú ikonický model tenisiek v novom vyhotovení 13. júna 2023, 18:39
Návrhár Rhuigi Villaseñor upravuje jeden z modelov pred prehliadkou.
Návrhár Rhuigi Villaseñor upravuje jeden z modelov pred prehliadkou. Zdroj: Instagram/@rhuigi

Robertson žiada náhradu škody a odvolanie Villaseñora z výkonnej moci v spoločnosti Rhude Companies. V žalobe tvrdí, že značka dosiahla ročné príjmy vo výške viac ako 30 miliónov dolárov a napriek tomu od Villaseñora dostal ročné odmeny len vo výške 41-tisíc dolárov.  Robertson ďalej uvádza, že 31-ročný rodák z Filipín zatajoval tržby tým, že bežne predával produkty s logom Rhude VIP klientom v súkromí a zisk si ponechal pre seba.  

„Využil svoju moc a kontrolu nad produktmi, dizajnom, bankovými účtami a finančnými záznamami Rhude Companies na svoje obohatenie na úkor Robertsona,“ uvádza sa v žalobe.

Villaseñor založil spoločnosť Rhude v roku 2015 a ihneď spôsobil rozruch vo svete módy. O rok neskôr Robertson investoval do značky 50-tisíc dolárov a bol prijatý ako partner, aby pomohol značke rásť, uvádza sa v žalobe. V priebehu niekoľkých ďalších rokov Robertson využil svoje osobné kontakty, aby značka rástla, a prispel aj ku kreatívnej tvorbe. V žalobe sa tvrdí, že Villaseňor začal žiarliť na uznanie, ktoré sa Robertsonovi dostávalo vnútri spoločnosti a údajne sa snažil eliminovať jeho kreatívny prínos pre značku, chcel si presadiť svoju vlastnú víziu a ponechať si všetky zisky.

V roku 2021 Villaseñor neúspešne ponúkol svojmu obchodnému partnerovi 5 miliónov dolárov za jeho podiel v spoločnosti. Villaseñor zatiaľ nedal k vzniknutej situácii žiadne vyhlásenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia