Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
6. júla 2023, 8:59
Čas čítania 0:51
Adriana Královičová

Bizarné „šaty“ od Balenciagu: v róbe z brnenia modelka ledva kráčala po móle

MÓDA BALENCIAGA MÓDA
Uložiť Uložené

Elegantné róby, perlové náhrdelníky a opera. Módny dom predstavil svoju 52. couture kolekciu.

Značka Balenciaga odprezentovala na Haute Couture Weeku v Paríži svoju 52. couture kolekciu. Kreatívny riaditeľ Demna Gvasalia už tradične nezabudol na jeden „bizarný“ kúsok. V parížskom salóne Cristobala Balenciagu sa po móle prešla modelka, ktorá mala na sebe šaty pripomínajúce rytierske brnenie.

Rytierske šaty spolu s Demnom vytvorila umelkyňa Eliza Douglas, ktorá ich sama predviedla. A veru, mala čo robiť, kreácia totiž vážila 36 kilogramov.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Eliza Douglas (@elizad0uglas)

Aj keď sú modelky značky známe typickou chôdzou, tentoraz im v tom nepomáhali obrovské špicaté topánky. „Ľudia v hľadisku sa usmievajú, ale modelky teda nevyzerajú až tak nadšene,“ vtipkujú fanúšikovia na Instagrame. Z elegantnej kolekcie mnohí neskrývali nadšenie. „Wau, som šokovaná. Všetky modely boli božské. Kolekcie couture sú vždy presne také, aké majú byť. Čisté a nadčasové, no stále majú nádych Demny a Balenciagu,“ píšu ľudia. Samozrejme, našli sa aj takí, ktorým kolekcia nič nepovedala. „To je módna prehliadka alebo prehliadka v cirkuse?“ čuduje sa fanúšička.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vogue Italia (@vogueitalia)

Prehliadku si nenechala ujsť Cardi B, Anna Wintour či Anna Dello Russo. Najviac pozornosti prilákala Cardi B, ktorá si podobne ako na prehliadku Schiaparelli obliekla mohutný kabát pripomínajúci pštrosie perie. Po móle sa prešli modelky všetkých vekových kategórií, objavila sa aj česká topmodelka Eva Herzigová.

Domov
Zdieľať
Diskusia