Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2023, 14:30
Čas čítania 2:37
Martina Havranová

Sexuálne násilie, drogy, kanibalizmus a korupcia. Dokument Klan Hammerovcov ukazuje, čo skrývala jedna z najbohatších rodín sveta

FILMY A SERIÁLY HBO MAX HBO SERIÁLY
Uložiť Uložené

Seriál Succession je len slabým odvarom skutočného príbehu klanu Hammerovcov. Temnú minulosť rodiny vyplavil na svetlo škandál herca Armieho Hammera.

Čo všetko môže človeku prejsť, ak pochádza z bohatej a vplyvnej rodiny a navyše je hollywoodskym krásavcom a stúpajúcou hviezdou? Streamovacia platforma HBO Max sprístupnila trojdielnu minisériu Klan Hammerovcov, ktorá cez škandál herca Armieho Hammera odhaľuje pozadie fungovania jednej z najvplyvnejších rodín na svete.

V dokumente vystupuje viacero žien, ktoré si s Armiem zažili vzťah plný sexuálneho násilia. Okrem nich je tam aj Casey Hammer, Armieho teta, ktorá odkrýva desivú rodinnú históriu.  

Herec Armie Hammer sa zviditeľnil najmä vo filme  Call Me by Your Name, kde hral aj Timothée Chalamet.
Herec Armie Hammer sa zviditeľnil najmä vo filme Call Me by Your Name, kde hral aj Timothée Chalamet. Zdroj: Sony Pictures Classics


Začneme však Armiem. Jeho vzťahy, ktoré sa časom premenili na sexuálne násilie pretkané predstavami o kanibalizme, mali v podstate podobný začiatok. Herec oslovoval ženy cez svoj oficiálny instagramový účet a takýmto spôsobom začal komunikovať aj s podnikateľkou a zakladateľkou aplikácie FLASHD Courtney Vucekovich, ktorú pred mesiacmi spoznal v bare. 

Sen sa zmenil na nočnú moru

Armie bol síce v tom čase ženatý, no Courtney povedal, že s manželkou žijú oddelene. Počas hodinových telefonátov bol vraj herec veľmi otvorený, jeden druhému sa zverovali s veľmi osobnými vecami a Courtney neustále zásoboval komplimentmi. Po sérii telefonátov nasledoval spoločný niekoľkotýždňový výlet do púšte, ktorý bol podľa slov Courtney dokonalý. Všetko sa zmenilo počas jedného večera, ktorý bol vraj taký desivý, že si jeho detaily chcela nechať pre seba. Courtney dala napriek tomu Armiemu šancu. Výsledkom však nebol fungujúci vzťah, ale ďalšie sexuálne násilie, ktoré si vraj herec zamieňal s BDSM praktikami. Pravidelne ju škrtil, zväzoval, hrýzol a psychicky týral. 

Jedna zo správ, v ktorej herec opisuje svoje sexuálne predstavy.
Jedna zo správ, v ktorej herec opisuje svoje sexuálne predstavy. Zdroj: Repro foto/Youtube/Discovery plus


Krátko po ich rozchode začala na sociálne siete uverejňovať príspevky istá žena pod menom Effie, ktorá herca obviňovala z opakovaného znásilňovania, spôsobovania viditeľných zranení a strachu o život. Obvinenia najskôr nemali veľkú váhu. Tú im dodala práve Courtney, ktorá v správach spoznala Armieho zvyklosti a prehovorila ako ďalšia z obetí.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Prípad sa stal celosvetovým škandálom a na hercovu hlavu sa sypalo jedno obvinenie za druhým. Herec navyše na sociálnych sieťach vystupoval aj pod neverejným profilom ako El Destructo, kde pravidelne zverejňoval obrázky spojené s jeho sexuálnymi predstavami alebo pridával videá, kde berie drogy. Dokonca na jednom z nich sa chválil tým, že ani protidrogový test neodhalil to, čo mal. 

armie hammer,
Zdroj: Call Me By Your Name/Instagram

Sexuálne násilie ako rodinná tradícia

Rodina Hammerovcov, z ktorej pochádza Armie, patrila k jednej z najvplyvnejších v Amerike. Jeho pradedo Armand Hammer vybudoval ropné impérium Occidental Petroleum a v spoločnosti bol prezentovaný skôr ako bohatý uhladený filantrop, ktorý mal dobré vzťahy v Bielom dome aj za bránami paláca britskej kráľovskej rodiny. Casey Hammer, teta Armieho Hammera a vnučka Armanda Hammera, sa rozhodla žiť svoj život mimo rodiny a o rodinných zvyklostiach už pred rokmi napísala knihu. Za dobrými vzťahmi s vplyvnými ľuďmi videla korupciu a vydieranie. V dokumente rozpráva aj o tom, že rodina pôsobila elegantne naozaj len navonok.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia