Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2023, 9:30
Čas čítania 5:03
Martina Havranová

Influencerka Lucia Sládečková odišla na pol roka do Thajska: Nie je to lacná krajina, ceny sa blížia k tým našim

OSOBNOSTI INFLUENCERI NÁPADY NA PODNIKANIE THAJSKO
Uložiť Uložené

Život v exotickej krajine je snom mnohých a influencerke Lucii Lucid Sládečkovej sa ho podarilo splniť. V rozhovore pre Refresher povedala, ako sa skutočne žije v exotike a s čím všetkým musíte počítať, keď sa do nej chcete presťahovať.

Vizážistka a influencerka Lucia Lucid Sládečková odišla na pol roka do Thajska. Do exotickej krajiny sa zamilovala tak veľmi, že začína hľadať spôsoby, ako z nej pracovať dlhodobo. Napríklad rozšíriť svoje spolupráce o kozmetické značky z Južnej Kórey.

Lucia odišla do Thajska s dcérou a mamou.
Lucia odišla do Thajska s dcérou a mamou. Zdroj: archív Lucie Sládečkovej


Thajsko má v Európe povesť lacnej krajiny. Lucia však túto fámu vyvracia a vysvetľuje, že ak tu chcete žiť dlhodobo, všetky náklady dokopy sa v konečnom dôsledku vyšplhajú na podobnú úroveň ako na Slovensku.

„Niektorí fungujú tak, že jedávajú prevažne na trhoch, neustále sa sťahujú z jedného lacného ubytovania do druhého a jazdia na motorkách, čo je tu lacný spôsob dopravy. Nedá sa tak však fungovať stále,“ vysvetľuje Lucia. 

V Refresheri ti pravidelne prinášame rozhovory, ktoré sa dotýkajú aktuálnych spoločenských tém. Aby sme to mohli robiť aj naďalej, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+, kde získaš neobmedzený prístup k exkluzívnym článkom. 

Ako vznikol nápad odsťahovať sa do Thajska?

Vždy som si chcela vyskúšať život v zahraničí a zistiť, čo svet ponúka. Do Thajska som sa zamilovala a zažila som si tu veľa pekného, ale aj situácie, ktorých som sa najskôr bála a odrádzali ma od toho, aby som sem prišla na dlhší čas. 


Teraz som sem prišla aj s dcérou a maminou na pol roka, no páči sa mi tu tak veľmi, že rozmýšľam, ako nájsť spôsob, aby som tu mohla zostať dlhšie a zároveň pracovať. V máji mám dohodnuté prvé zákazky na Slovensku, takže prídem na nejaké obdobie naspäť. 


Máte v Thajsku vlastnú nehnuteľnosť alebo žijete v prenájme? 

Mám tu dom, ktorý by som v budúcnosti chcela prenajímať. Aktuálne v ňom bývame my. 


Thajsko má pre Európanov povesť lacnej krajiny na život. Je to naozaj tak?

Vôbec nie. Thajsko nie je lacná krajina. Ak sem prídete ako turista a jedávate prevažne na trhoch, môže to tak pôsobiť, lebo ceny jedál na trhoch sú naozaj nižšie. Keď ste tu na dlhšie, nejete každý večer na trhoch. Občas idete do reštaurácie, urobíte nákup v potravinách a potom sa tie ceny blížia k našim.

Domov
Zdieľať
Diskusia