Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. apríla 2023, 18:00
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Genesis v rámci expanzie ukazuje podobu svojho chystaného SUV kupé, na muške bude mať BMX X6

Genesis v rámci expanzie ukazuje podobu svojho chystaného SUV kupé, na muške bude mať BMX X6
Zdroj: Genesis
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY GENESIS
Uložiť Uložené

Ide o štýlovejší a viac športovo orientovaný derivát veľkého SUV GV80.

Luxusná odnož značky Hyundai za posledné roky zásadne rozšírila portfólio svojich modelov. Modely Genesis sa dostávajú aj do našich končín, kde chcú konkurovať prémiovkám, predovšetkým z Nemecka. To je aj prípad ďalšieho nového modelu, ktorý zatiaľ spoznávame len v koncepčnej podobe, tá však nemá byť ďaleko od série.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Na prezentácii v New Yorku Genesis predstavil GV80 Coupe Concept. Ide o štýlovejší a viac športovo orientovaný derivát veľkého SUV GV80, ktorého pointou je klesajúca zadná časť strechy. V porovnaní s klasickým SUV novinka dostala agresívnejšie tvary a nárazníky či užšie Two Lines predné svetlá, na ktoré opticky nadväzujú tie zadné. Práve vzadu je najviac zmien – strecha pomaly klesá už od B-stĺpika, priamo nadväzuje na strešný spojler a je zakončená odtrhovou hranou na veku batožinového priestoru.

Genesis, GV80 Coupe,Genesis, GV80 Coupe,Genesis, GV80 Coupe,Genesis, GV80 Coupe,
Zobraziť galériu
(8)

Je teda zrejmé, že Genesis si to namieril proti etablovaným modelom, ako je BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupé či Porsche Cayenne Coupé. Dynamicky pôsobiaci exteriér okoreňuje výrazný lak Magma, ktorému sekundujú čierne doplnky. V obdobnej farebnej schéme je aj interiér, kde badať, že Genesis svoju novinku orientuje prísne športovým smerom. Interiér je totiž osadený štyrmi škrupinovými sedadlami a ochranným rámom. Je však veľmi nepravdepodobné, že túto interiérovú konfiguráciu uvidíme aj v sériovom vozidle, najmä ak sa bavíme o vozidle typu SUV, hoci športovo orientovanom.

Odporúčané
Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? 29. augusta 2020, 15:32

Palubná doska je v konvenčnejšom duchu, ktorý nadväzuje na bežné GV80. Vnútrajšok stavil na čiernu kožu Nappa, ktorá je doplnená Alcantarou a kontrastným prešívaním. Ak si odmyslíme obrovské kolesá či škrupinové sedadlá, pozeráme sa na produkčnú verziu, s ktorou Genesis počíta a uviesť ju na domácom trhu chce už budúci rok. V roku 2025 by  mali nasledovať svetové trhy, v rámci toho európskeho, kde sa automobilka chystá expandovať najviac. 

Genesis, GV80 Coupe,
Zdroj: Genesis
Domov
Zdieľať
Diskusia