Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. apríla 2023, 10:00
Čas čítania 1:26
Richard Balog

FOTO: Pozri si všetky modely z najočakávanejšej kolekcie Mugler x H&M

FOTO: Pozri si všetky modely z najočakávanejšej kolekcie Mugler x H&M
Zdroj: Mugler
MÓDA H&M LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDA
Uložiť Uložené

Celá línia bude v predaji 11. mája vo vybraných obchodoch H&M aj online.

Spoločnosť H&M odhalila všetky modely z kolekcie s módnym domom Mugler, ktorú oznámili vo februári. Vzhľad všetkých siluet, ktoré obsahujú charakteristické dizajnérske prvky, je prácou kreatívneho riaditeľa ateliéru Caseyho Cadwalladera. 

Návrhár týmto dielom vzdáva hold odkazu Manfreda Thierryho Muglera a jeho vplyvu na modernú módu. Prezentácia kolekcie poukazuje na všestrannosť línie na množstve talentovaných ľudí – od modeliek a módnych múz až po umelcov vrátane Jerryho Halla, Imaan Hamman, Aweng Chuol, Arca, Connie Fleming a ďalších.

Odporúčané
Ženská móda zo slovenských a z českých ulíc: Hlboké výstrihy a rozparky aj kabelky za tisícky eur. Objav jarnú inšpiráciu    Ženská móda zo slovenských a z českých ulíc: Hlboké výstrihy a rozparky aj kabelky za tisícky eur. Objav jarnú inšpiráciu 4. apríla 2023, 14:00

Ako sme predpokladali, pod vedením Cadwalladera sa objavujú obe tváre parížskeho módneho domu. Overaly s odvážnymi otvormi, legíny a body, minišaty s výrezmi, rifle z kombinácie denimu a nylonu či kožené trenčkoty odkazujú na Muglerove najväčšie hity z obdobia osemdesiatych a deväťdesiatych rokov.

Sexepílom nabité siluety dopĺňajú sofistikované línie v podobe upnutých zamatových šiat s modelovanými rukávmi, korzety, obleky v nadrozmerných strihoch alebo opasky. 

Dominantná je predovšetkým čierna farba, ale naše srdcia si získali aj výrazné návrhy modelov zahalených do metalických odleskov či tmavozelených, modrých, neónových a svetloružových tónov.

„Táto kolekcia je prelomovým momentom pred dom Mugler – je to pre nás príležitosť osláviť našu históriu a kúsky, pre ktoré sme dnes obľúbení. Spolupráca zahŕňa mnohé z našich podpisov – od overalov a obopnutých šiat až po krajčírske modely, rifle a krásne, odvážne šperky a doplnky,“ povedal Cadwallader v oficiálnom vyhlásení pre H&M.

Kreatívna poradkyňa spoločnosti H&M Ann-Sofie Johansson dodala: „Casey a tím Mugler boli neuveriteľne štedrí a ponúkli toľko klasických a charakteristických značiek tohto domu, ktoré zákazníci poznajú z prehliadkových mól a červeného koberca. Kolekcia vystihuje étos H&M, ktorým je zdieľanie skvelej módy a demokratizácia dizajnu. Každý kúsok je ikonou.“

Celá línia Mugler x H&M bude v predaji 11. mája vo vybraných obchodoch aj online a my môžeme s čistým svedomím napísať, že ide o najlepšiu luxusnú kolekciu švédskej značky od spolupráce s Versace v roku 2011.

Pozri si galériu plnú sexepílu, ktorá je prácou stylistky Haley Wollens a agentúry Lengua.

Mugler, H&MMugler, H&MMugler, H&MMugler, H&M
Zobraziť galériu
(35)
Anketa:
Plánuješ nákup niektorého z modelov z kolekcie Mugler x H&M?
Áno, určite.
Uvidím, záleží podľa ceny.
Nie, preferujem menej extravagantný vzhľad.
Áno, určite.
58 %
Uvidím, záleží podľa ceny.
31 %
Nie, preferujem menej extravagantný vzhľad.
11 %

Švédska odevná značka H&M začala so spoluprácami v oblasti high fashion v roku 2004 s líniou, ktorú predstavil Karl Lagerfeld. Odvtedy maloobchodný reťazec vydal kolekcie so značkami Stella McCartney, Lanvin, Comme des Garçons, Maison Margiela, Versace, Balmain, Alexander Wang, Isabel Marant, Moschino alebo Giambattista Valli.

Domov
Zdieľať
Diskusia