Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2023, 16:30
Čas čítania 7:43
Martin Adam Pavlík

Sylvester Stallone: Začínal v porne, údajne zneužil 16-ročnú fanúšičku a počas nakrúcania Rockyho 4 takmer zomrel

Sylvester Stallone: Začínal v porne, údajne zneužil 16-ročnú fanúšičku a počas nakrúcania Rockyho 4 takmer zomrel
Zdroj: Millennium Films
FILMY A SERIÁLY AKČNÉ FILMY HOLLYWOOD HOLLYWOODSKI HERCI SYLVESTER STALLONE
Uložiť Uložené

„Sly“ má jeden z najinšpiratívnejších príbehov v Hollywoode. Nevyhol sa však kontroverziám.

Sylvester Stallone je ukážkovým príkladom človeka, ktorý sa nikdy nevzdal. Aj keď bol na dne, bez peňazí, bez domova, dokázal sa vyšplhať až na najvyšší vrchol Hollywoodu. Zvrátil svoj osud a po rokoch neúspechu, chudoby a problémov mu len vďaka jeho kreativite a viere v samého seba konečne otvorila dvere šťastena. V súkromnom živote to však občas škrípalo a reputáciu mu naštrbilo jedno závažné obvinenie.

Všetci ho máme zafixovaného ako neoblomného svalovca z filmových sérií Rocky alebo Rambo. V osemdesiatych rokoch sa stal absolútnou hviezdou, v deväťdesiatych rokoch už patril medzi najobsadzovanejších hercov a žiaril v najzárobkovejších trhákoch.

Záber z filmu Rocky 4 (1985).
Záber z filmu Rocky 4 (1985). Zdroj: MGM/UA Entertainment Company


Milovníci akčných filmov si okamžite zamilovali jeho snímky Cobra, Tango & Cash, Cliffhanger, Demolition Man či The Specialist a ešte dnes si ich z nostalgie nepochybne často púšťajú, lebo sa ich nevedia nabažiť.

Kritici a verejnosť ho síce zaškatuľkovali ako jednotvárneho herca, ktorý sa hodí len do špecifických úloh, ale viackrát ukázal, že dokáže viac než len na povel rozdávať údery a strieľať z pištole, keď treba niekoho zachrániť. Čím všetkým však Sylvester Stallone musel počas kariéry prejsť a ako sa dostal na vrchol?

Sylvester Stallone.
Sylvester Stallone. Zdroj: Joe Maher/Getty Images for Paramount+
Vedel si, že Jean-Claude Van Damme bol závislý od kokaínu, že Steven Seagal bol postrachom žien aj filmových štábov alebo že otec Arnolda Schwarzeneggera bol nacista a herca týral? Profily kultových „akčných hrdinov“ ti prinášame pravidelne. Ak ich chceš ešte viac, podpor našu snahu a pridaj sa do klubu Refresher+.

Nehoda pri pôrode, bitky a rola v pornofilme 

Zo Stallona si diváci často uťahovali pre jeho pokrivenú tvár, spadnutú peru a špecifickú reč. O jeho čiastočný hendikep sa postaral lekár ešte pri pôrode 6. júla 1946 v štvrti Hell's Kitchen na Manhattane v New Yorku. Ako píše portál Mental Floss, išlo o komplikovaný pôrod. Stallona priviedli na svet pomocou klieští, nesprávne zaobchádzanie však zavinilo, že mu porušili nerv a mal čiastočne paralyzovanú peru, bradu a časť jazyka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia