Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. marca 2023, 11:00
Čas čítania 2:54
Jana Chovancová

6 typov divných videí, ktoré ľudí upokojujú. Vytláčanie pupákov či krájanie kinetického piesku ťa prenesie do hladiny alfa

6 typov divných videí, ktoré ľudí upokojujú. Vytláčanie pupákov či krájanie kinetického piesku ťa prenesie do hladiny alfa
Zdroj: Unsplash/Alexander Shatov
ZAUJÍMAVOSTI SOCIÁLNE SIETE VIDEO
Uložiť Uložené

Sú pútavé. Sú hypnotizujúce. Je ich plný internet. Upokojujúce videá na teba vyskakujú všade na sociálnych sieťach, či chceš alebo nie. Pozri si náš výber tých najlepších.

Sociálne siete ti môžu poskytnúť užitočné informácie a uľahčiť ti život. Môžu sa však stať aj doslova čiernymi dierami, ktoré ti ukradnú pozornosť, a pokiaľ nemáš dostatočne pevnú vôľu, ľahko prepadneš aj závislosti. Mnohí sme schopní stráviť hodiny pozeraním často bizarného obsahu, ktorý má však na nás na druhej strane prekvapivo upokojujúce účinky. Ak si sa už niekedy prichytil pri tom, ako sa hodinu a pol pozeráš na chlapíka, ktorý jedným ťahom umýva okná, vieš, o čom hovoríme.

V Refresheri sme sa pozreli na to, pri ktorých videách na Instagrame sa najlepšie prokrastinuje. Po pozretí viacerých sme vyhodnotili, že sú silno návykové. Koniec koncov, tento článok mal vyjsť minulý týždeň, no videá sme pozerali dodnes. Po prečítaní článku odporúčame stanovenie limitu maximálneho času stráveného na Instagrame.

Pravidelne ti prinášame zaujímavé články z domova i zo sveta, ale aj rozhovory s inšpiratívnymi ľuďmi. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť náš redakčný tím, staň sa členom klubu Refrehser+.

Žmýkanie mokrých špongií

Táto činnosť je známa mnohým z nás. Špongie žmýkame často potom, čo doumývame riad alebo iné povrchy v domácnosti. Žmýkanie je nám známe aj z čias základných škôl, ktoré ešte nemali interaktívne tabule. Kto by však bol povedal, že „madžganie“ týchto mäkkých predmetov sa raz stane pre mnohých príjemnou aktivitou, ba dokonca obsesiou? Je to tou stekajúcou penou? Tým čvachtajúcim zvukom? Obsesie podobného typu radšej netreba vysvetľovať.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa くう (@sound_of_yyy)

Kosenie trávnika 

Nepopulárna aktivita, pre ktorú sa neraz pobili súrodenci či pohádali rodičia. Šťastní tí, ktorí vyrastali v paneláku a najväčšou hádkou bolo, kto poleje kvety na balkóne. Nielenže je kosenie fyzicky náročné, na konci dňa ťa ešte aj svrbí celé telo z kúskov trávy, ktorú si nachádzaš ešte aj v gatiach. Napriek tomu, že túto činnosť vykonávame neradi, sledovanie kosenia trávnika dokáže byť neskutočne upokojujúce a na milimeter presné ťahy potešia aj najväčšieho perfekcionistu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lawn.Clips (@lawn.clips)

Vytláčanie pupákov/vyberanie čiernych bodiek 

Ruku na srdce, kto si nevytláča pupáky rád? A ak nie sebe, tak svojej polovičke určite. Pripomíname, že je to maximálne nehygienické a nechutné. Preto sa oplatí zájsť radšej ku kozmetičke, ktorá dodržiava všetky hygienické zásady a zaručí ti, že z jedného pupáka na čele sa nestane ďalších deväť po celej tvári.

Odporúčané
Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? 14. marca 2024, 14:30

Existujú dva typy ľudí, jedným sa pri videách o vytláčaní vyrážok dvíha žalúdok, iní v nich nachádzajú zvláštne uspokojenie. Ak patríš do druhej skupiny, čím to je? Tým pocitom čistoty, tou čiernou bodkou, čo vykukne z hrbolčeka? Radšej nehovor... Najznámejší profil, na ktorom nájdeš kopu videí tohto typu, je zaiste Dr. Pimple Popper.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dr Pimple Popper (@popperdrpimple)

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dr Pimple Popper (@popperdrpimple)

Krájanie 

Táto činnosť mnohých fascinuje. Či už je to strúhanie zemiakov, alebo iných potravín, odkrývanie spodných vrstiev pôsobí veľmi upokojujúco. Na sieťach nájdeš niekoľko profilov s ASMR videami krájania mydla.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ASMR TIME (@a_cake_of_soap)

Ak ti mydlo nevonia, skús videá, ktoré ti ukazujú krájanie kinetického piesku. Chirurgicky presné razy a úhľadne poukladané kúsky potešia nejedného puntičkára. Dá sa to pozerať do-ne-ko-neč-na! 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SandSation (@sandsationofficial)

Stláčanie vecí pomocou hydraulického stroja 

Tak toto je riadna „závisláčina“! Videí o tom, ako ľudia dávajú rôzne predmety do hydraulického stroja a čakajú, kým ich rozpučí, je na Instagrame neúrekom. Najviac zaujímavé na nich je, že vlastne človek nikdy nevie, ako daný predmet zareaguje a čo sa s ním stane. Vybuchne? Alebo sa iba rozpučí? Zmení skupenstvo? Skrátka, netušíme. Autori týchto videí zrejme vedia, že ľudí zaujíma výsledok, a tak vzniká čoraz viac videí s novými predmetmi, ktoré pučí tento mohutný stroj.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 🚧crushing & satisfying videos🚧 (@crushinglitycal)

Čistenie špinavých bazénov/kobercov 

Čistota pol života. Toto sme už určite počuli, či už v škole, alebo od našich rodičov. Pre mnohých je upratovanie obsesia, iní zase preferujú organizovaný neporiadok. Mimochodom, milí bordelári, vedci prišli na fakt, že v organizovanom neporiadku prekvitá vaša kreativita.

Odporúčané
Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém 4. marca 2024, 12:30

Pre milovníkov upratovania sme vybrali dve videá, na ktorých prechádzajú hĺbkovým čistením bazén aj koberec. Čím viac špiny, tým lepší zážitok, však? To, ktoré z dvoch je viac uspokojivé, si určite vy sami.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rhuan Félix (@rhuanfelix)

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mountain Rug Cleaning (@mountainrugcleaning)

Domov
Zdieľať
Diskusia