Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. februára 2023, 8:20
Čas čítania 1:13
Ondřej Jarůšek

Jake Paul prehral v megazápase s Tommym Furym prvýkrát v boxerskej kariére. Koľko miliónov si za súboj zarobili?

ŠPORT JAKE PAUL SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zo zápasu odišiel ako víťaz mladší brat svetového šampióna Tysona Furyho.

Youtuber a boxer Jake Paul sa v nedeľu večer pobil so svojím rivalom Tommym Furym. Ich spoločný duel sa mal konať v minulosti už dvakrát, no opakovane sa rušil a odkladal.

Fanúšikovia sa však konečne dočkali a boxeri si zmerali sily v Rijáde, hlavnom meste Saudskej Arábie. Z duelu odišiel víťazne Brit Tommy Fury, ktorý americkému influencerovi uštedril prvú porážku, informuje portál MMA Fighting.

Prvá prehra v Paulovej kariére

Zápas sa vyvíjal veľmi vyrovnane a v poslednom kole poslal Jake Paul svojho súpera k zemi. Po ôsmich kolách napínavého divadla nakoniec dostali slovo bodoví rozhodcovia. Tí tesným pomerom 2 : 1 na body za víťaza označili Tommyho Furyho (74 : 75, 76 : 73, 76 : 73), ktorého tak v boxe zatiaľ nikto neporazil.

Pre Jakea Paula ide o prvú prehru po šiestich výhrach, v ktorých porazil okrem iného bývalých bojovníkov UFC Bena Askrena a Tyrona Woodleyho.

jake paul tommy fury
Zdroj: Getty Images/Francois Nel

Medzi oboma bojovníkmi dlho panovali napäté vzťahy. Po zápase si však preukázali rešpekt a nevylúčili možnosť odvety. Tommy Fury vyhlásil, že o svojom triumfe nepochyboval. „Mal som víziu, že vyhrám, ale nikto mi neveril,“ povedal víťaz zápasu.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

„Všetok rešpekt Tommymu, vyhral. Nesúďte ma podľa mojich výhier, ale podľa mojich porážok. Vrátim sa. Myslím, že si zaslúžime odvetu. Bol to skvelý a tesný zápas. Neviem, či s bodovými rozhodcami úplne súhlasím,“ povedal Jake Paul po bitke. Dodal, že v živote sa cíti ako víťaz, pretože má úžasnú rodinu, priateľov a dotiahol to ďalej, než si myslel, že dokáže.

Zarobili niekoľko miliónov

Podľa servera SportsZion si obaja boxeri slušne zarobili. Jake Paul mal za zápas dostať 3,2 milióna dolárov a k tomu podiel z PPV (platený živý prenos). Celkovo si vraj mohol vrátane sponzorských darov zarobiť viac ako 8 miliónov dolárov.

Jeho súper Tommy Fury mal zarobiť 2 milióny za účasť a podiel z PPV. Výška jeho odmeny by sa vraj mohla vyšplhať na 4,5 milióna dolárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia