Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Ensana.
26. februára 2023, 14:15
Čas čítania 1:45
Sponzorovaný obsah

Cvičíš pravidelne? Nezabúdaj, že regenerácia je rovnako dôležitá ako pohyb

ZDRAVIE FITNES
Uložiť Uložené

Podľa nedávnych štatistík vyplýva, že pandémia ovplyvnila postoj ľudí k starostlivosti o svoje zdravie.

Dva roky pandemických opatrení zmenili náš pohľad na cvičenie a zdravý životný štýl. Ľudia začali tráviť viac času v prírode, stroje vo fitku nahradili apky na cvičenie a karitmatky uprostred obývačky. Tiktok a Instagram zaplavili denne stovky videí samozvaných trénerov, ktorí odporúčali svoje overené fit recepty a tréningové plány. Nezostávalo nám ani nič iné, keďže o návšteve fitka či wellnessu sme mohli len snívať. 

Americký magazín Health & Fitness Journal sa už 17 rokov venuje prieskumu, ktorý sa zaoberá nadchádzajúcimi trendmi v oblasti fitness a zdravia. Z aktuálnych dát vyplýva, že pandémia ovplyvnila postoj ľudí k starostlivosti o svoje zdravie. V roku 2021 bolo trénovanie online najobľúbenejšie, no časom začala jeho popularita rapídne klesať. V priebehu nasledujúceho roka sa prepadlo až na 9. miesto a tento rok sa posunulo až na 21. priečku. Vonkajšie aktivity ako beh či bicyklovanie, ktoré sme počas pandémie obľubovali, sa prepadli z 3. miesta na šieste. V poslednom období popularita cvičení s osobným trénerom alebo v skupine opäť narastá, čo naznačuje, že ľudia sa vracajú k svojim návykom spred obdobia pandémie.

posilovna, cvičenie
Zdroj: Getty Images

Pohyb je potrebný a oddych nevyhnutný

Dôležitou súčasťou zdravého životného štýlu je nielen pohyb a vyvážená strava, ale aj regenerácia. Dovolenku či kúpeľný pobyt by si nemal odkladať na neskôr, „keď nebudeš mať toľko práce“Veľa z nás si predstavuje pravý oddych s vyloženými nohami a s drinkom v ruke, keď nemusíš pohnúť ani prstom navyše. 

Kvôli relaxu a rozmaznávaniu sa v päťhviezdičkovom rezorte si nemusíš kupovať letenky, využi niektorý z pobytov v kúpeľnom hoteli zo siete Ensana Health Spa Hotels na Slovensku. Celú ponuku nájdeš na webe. Na piešťanskom Kúpeľnom ostrove si môžeš vybrať z troch hotelov:

  • Hotel Splendid – Je ideálny pre rodiny s deťmi a ponúka výhodné rodinné all inclusive balíky takmer po celý rok. Deti sa môžu tešiť na bohatý program s animátormi, zatiaľ čo rodičia si môžu užívať prírodné dary v podobe geotermálnej vody a liečivého bahna.
  • Hotel Esplanade – Prednedávnom získal prestížne ocenenie Meetings Star Award a obsadil 7. priečku v rebríčku Best Spa Meeting Hotels.
  • Hotel Thermia Palace – Secesná budova Thermia Palace víta hostí z celého sveta už 110 rokov. Dokonca ju navštívili svetoznámi umelci či štátnici. Ponúka bohémsky luxus ako v starom hollywoodskom filme. V rovnakom ozdobnom štýle je postavený aj kúpeľný dom Irma, kde na vlastnej koži môžeš vyskúšať svetoznáme Bahnisko a Zrkadlisko.
Esplanade Health Spa Hotel, wellnes
Zdroj: Esplanade Health Spa Hotel

Piešťanský Kúpeľný ostrov sa môže pýšiť viac ako storočnou tradíciou liečby ťažkostí pohybového a neurologického aparátu. Nezáleží na tom, aký pobyt si zvolíš, pretože v každom hoteli sa môžeš poradiť s kúpeľným doktorom či fyzioterapeutom. Títo odborníci ti pomôžu s úpravou životného štýlu tak, aby si sa cítil lepšie z fyzickej aj duševnej stránky.

wellness
Zdroj: se souhlasem Ensana Health Spa Hotels
Domov
Zdieľať
Diskusia