Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2023, 18:00
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

625-koňové BMW X5 M a X6 M zmodernizovali a elektricky im pridali výkon

625-koňové BMW X5 M a X6 M zmodernizovali a elektricky im pridali výkon
Zdroj: BMW
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW
Uložiť Uložené

I keď sa papierový výkon spaľovacieho motora nezvýšil, celkový výkon je predsa len o čosi vyšší.

BMW začiatkom mesiaca zmodernizovalo modely X5 a X6 a teraz podobne zmenili aj verzie X5 M a X6 M. Okrem nových, značne užších svetiel, ktoré sme spoznali pri bežných vyhotoveniach, sa verzie M pýšia novým hranatejším nárazníkom s čiernymi plochami nadväzujúcimi priamo na pozmenené ľadvinky. Tie totiž dostali pre zmenu horizontálne orientované lamely.

Odporúčané
TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen 18. februára 2023, 9:30

Vzhľadom na to, že po facelifte budú novinky k dispozícii výhradne v silnejších verziách Competition, všetky exteriérové doplnky a detaily sú v čiernej farbe. Voliteľné sú karbónové elementy. Vzadu nárazník i tvar koncoviek výfuku ostáva nezmenený, jedinou odlišnosťou je tak iná grafika koncových svetiel, aj to len pri X5 M. Auto stojí štandardne na 21" diskoch, v ponuke je však aj až 22" obutie.

BMW, X5 M, X6 M,
Zdroj: BMW

X5 M a X6 M majú aj novú palubnú dosku, predošlé oddelené obrazovky nahradil jeden klenutý panel, ktorý združuje 12,3" digitálne budíky a 14,9" displej infotainmentu. Na rozdiel od bežných motorizácií tu však naďalej na stredovom tuneli ostáva veľká páka prevodovky. M modely majú aj naďalej 8-stupňovú automatickú prevodovku M Steptronic.

Odporúčané
Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony 10. apríla 2021, 9:30

Motor sa tiež nemení, ide o 4,4-litrový dvakrát preplňovaný osemvalec, ktorý disponuje výkonom 460 kW/625 koní a 750 Nm. Auto má pohon 4 x 4, vďaka M xDrive je pritom možné uprednostňovať zadný pohon – vodič má na výber režimy 4WD a 4WD Sport, úplné odstavenie predného pohonu (2WD) však veľké SUV neponúkajú. Obe novinky dokážu akcelerovať na stovku za 3,9 sekundy, maximálna rýchlosť je pritom 290 km/h.

Hoci sa papierový výkon spaľovacieho motora nezvýšil, celkový výkon je predsa len po novom o čosi vyšší. Môže za to mild-hybridná technológia – 48 V systém s integrovaným elektromotorom vie doručiť extra výkon 9 kW a až 200 Nm, čo posádka ocení najmä pri pružnom zrýchlení.

BMW, X5 M, X6 M,BMW, X5 M, X6 M,BMW, X5 M, X6 M,BMW, X5 M, X6 M,
Zobraziť galériu
(16)
Domov
Zdieľať
Diskusia