Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. februára 2023, 12:30
Čas čítania 4:14
Tímea Krauszová

Celebrity ťa presviedčajú, že tvoja vagína má chutiť ako med a že si ju môžeš napariť bylinkami. Takto zarábajú na tvojom zdraví

ZDRAVIE SEXUALITA ŽENSKÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Vagíny potrebujú podstatne menej vecí, než koľko sa ti celebrity na sociálnych sieťach snažia predať.

Vagína má svoju charakteristickú vôňu. Tá sa môže v priebehu cyklu alebo vplyvom vonkajších faktorov (napríklad po sexe) meniť, ale je normálna a zdravá. Ak ti spôsobuje problémy, hanbíš sa za ňu, nesedí ti alebo máš pocit, že sa zmenila, môžeš o tom hodiť reč v gynekologickej ambulancii. No v žiadnom prípade sa nedaj oblbnúť ľuďmi, ktorí sa na tvojej vagíne snažia iba zarobiť.

Obchod s duševnou a telesnou pohodou dosiahol nový vrchol, keď zistil, že ženy majú stále obavy z toho, ako voňajú (či chutia) ich pošvy. Na trhu nájdeš všetko: voňavky, čistiace gély, výplachy, detoxikačné čaje, výživové doplnky a mnoho ďalšieho balastu.

Drvivú väčšinu vecí by ti lekár alebo lekárka nikdy neodporučili, od viacerých ľudí dokonca odhovárajú, pretože si nimi môžu ublížiť. Ale influencerky ako Kourtney Kardashian či Gwyneth Paltrow jednoducho vidia zisk a v snahe predať ťa presvedčia, že práve ich cukríky zmenia chuť tvojho výtoku na med.

Toto je prehľad najväčších obchodných mýtov, ktoré súvisia so ženským zdravím a snažia sa profitovať z vecí, ktoré vôbec nemusíš meniť. 

Ak si chceš prečítať viac textov o ženskom zdraví, sleduj túto sekciu. Rozoberáme všetko od sexuálne prenosných infekcií cez PMS a menštruačné bolesti až po aktuálne informácie o tom, čo vieme o sexualite ľudí. 

Sladká ako med vďaka gumeným cukríkom

K rastúcemu počtu známych osobností, ktoré sa snažia profitovať v oblasti wellness, sa pridala Kourtney Kardashian. Jej značka Lemme ponúka niekoľko doplnkov vo forme výživových doplnkov a začiatkom roka 2023 predstavila novinku Lemme Purr, ktorá je určená na vaginálne zdravie.

Odporúčané
Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník 1. apríla 2024, 14:30

Gumené cukríky za 30 dolárov obsahujú vitamín C, výťažok z ananásu a klinicky testovanú baktériu SNZ 1969. Tá vraj „podporuje vaginálne zdravie, sviežosť a vôňu“. Súčasťou promokampane sú tvrdenia o lepšej chuti vagíny. Z týchto tvrdení však fanúšikovia neboli nadšení a na Instagrame to influencerke dali „vyžrať“.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 131064 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako reagovala na gumené cukríky renomovaná gynekologička a pôrodníčka.
  • Čo si od naparovania vagíny sľubuje herečka Gwyneth Paltrow a prečo to je potenciálne nebezpečné.
  • Čo hovoria lekári a lekárky na vaginálny výplach.
Domov
Zdieľať
Diskusia