Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2023, 12:11
Čas čítania 1:15
Richard Balog

Gucci má nového kreatívneho riaditeľa. Sabato De Sarno predstaví prvú kolekciu v septembri

Gucci má nového kreatívneho riaditeľa. Sabato De Sarno predstaví prvú kolekciu v septembri
Zdroj: Gucci
MÓDA GUCCI LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

V horúcom kresle nahradil Alessandra Micheleho, ktorý odišiel po viac ako dvadsiatich rokoch v štruktúrach talianskej módnej ikony.

Vedenie Gucci oznámilo príchod nového kreatívneho riaditeľa. Taliansku ikonu povedie Sabato De Sarno, ktorý predtým pôsobil ako módny riaditeľ v štruktúrach konkurenčnej značky Valentino. V pozícii nahradil Alessandra Micheleho, ktorý odišiel z módneho domu po viac ako dvadsiatich rokoch práce v novembri.

De Sarno bude viesť dizajnérske štúdio domu, ktorý podlieha prezidentovi a generálnemu riaditeľovi spoločnosti Gucci Marcovi Bizzarrimu. Skúsený návrhár, ktorý svoju kariéru začal v módnom dome Prada, bude zodpovedný za smerovanie a vyjadrenie kreatívnej vízie značky v rámci mužských aj ženských kolekcií vrátane kožených výrobkov, doplnkov a produktov životného štýlu. 

„102 rokov po otvorení prvého obchodu Guccia Gucciho vo Florencii zostáva značka jedným z najikonickejších, najvýznamnejších a najvplyvnejších luxusných domov na svete. Sme presvedčení, že so Sabatom De Sarnom na kreatívnom čele bude Gucci naďalej ovplyvňovať módu a kultúru prostredníctvom vysoko žiadaných produktov a kolekcií a prinesie do moderného luxusu osobitý a súčasný pohľad,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Kering François-Henri Pinault.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @gucci

„Je mi potešením, že Sabato nastúpi do spoločnosti Gucci ako nový kreatívny riaditeľ, čo je jednou z najvplyvnejších pozícií v luxusnom priemysle. Keďže predtým pracoval s viacerými najznámejšími talianskymi módnymi domami, prináša so sebou bohaté a relevantné skúsenosti. Som si istý, že vďaka Sabatovmu pochopeniu a porozumeniu jedinečného odkazu značky Gucci povedie naše kreatívne tímy s osobitou víziou, ktorá pomôže napísať ďalšiu vzrušujúcu kapitolu, posilní módnu autoritu domu a zároveň využije jeho bohaté dedičstvo,“ uviedol vo vyhlásení spoločnosti Marco Bizzarri. 

Samotný De Sarno povedal, že je pre neho veľkou cťou prevziať úlohu kreatívneho riaditeľa spoločnosti Gucci a že je hrdý na to, že sa môže spojiť s módnym domom, ktorý má takú výnimočnú históriu a bohaté dedičstvo. Na záver dodal, že je dojatý a nadšený, že môže prispieť svojou kreatívnou víziou pre taliansku módnu ikonu.

Svoju prvú kolekciu pod hlavičkou Gucci predstaví nový kreatívny riaditeľ Sabato De Sarno na milánskom týždni módy v septembri.

Anketa:
Myslíš, že Sabato De Sarno nadviaže na úspechy Alessandra Micheleho?
Áno, nepochybujem o tom. Má dostatok skúseností.
Bude to ťažké. 
Nie, Alessandro Michele bol jedinečný.
Áno, nepochybujem o tom. Má dostatok skúseností.
22 %
Bude to ťažké. 
44 %
Nie, Alessandro Michele bol jedinečný.
33 %
Odporúčané
VIDEO: Nová éra módneho domu Gucci. Takto vyzerá mužská kolekcia na obdobie jeseň/zima 2023 plná retro strihov a farebných tašiek VIDEO: Nová éra módneho domu Gucci. Takto vyzerá mužská kolekcia na obdobie jeseň/zima 2023 plná retro strihov a farebných tašiek 13. januára 2023, 16:26
Domov
Zdieľať
Diskusia