Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2023, 17:30
Čas čítania 1:08
Martin Mičuda

BMW predstavilo 550-koňové M3 CS, ktoré je paradoxne rýchlejšie a súčasne praktickejšie aj lacnejšie ako M4 CSL

BMW predstavilo 550-koňové M3 CS, ktoré je paradoxne rýchlejšie a súčasne praktickejšie aj lacnejšie ako M4 CSL
Zdroj: BMW
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW
Uložiť Uložené

Verzie Club Sport sa dočkala už aj najnovšia generácia M-trojky.

Rok 2022 bol pre BMW M veľmi plodným rokom, o čom svedčí plejáda nových vrcholných modelov s výnimočným 3.0 CSL. Nemenej zaujímavé je však M4 CSL, a teraz automobilka ukazuje aj nové M3 CS. Písmená CS v tomto prípade nereprezentujú pojmy Coupé Sport (ako pri CSL) a ani občasná interpretácia ako Competition Sport nie je správna, pretože z historického hľadiska ide o Club Sport.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Nové M3 CS je de facto karosársky variant sedan, ktorý je odvodený od M4 CSL, hoci CSL je ešte dodatočne odľahčené a ešte viac pritvrdené na okruh. Novinka je rozpoznateľná podľa špecifickej výplne vertikálne orientovaných ľadviniek, karbónových aerodynamických doplnkov vrátane prednej kapoty s polepom či podľa žltého denného svietenia. Auto stojí na čiernych kovaných diskoch z ľahkej zliatiny – vpredu 19, zatiaľ čo vzadu až 20" (pneumatiky s rozmermi 275/35 ZR19, resp. 285/30 ZR20).

BMW, M3 CS,
Zdroj: BMW

V interiéri sú karbónové škrupinové sedadlá (nie sú to však škrupiny z M4 CSL), početnejšie zastúpená Alcantara a karbónové dekóry, zatiaľ čo tradičnú stredovú priehradku nahradil pevný odliatok z uhlíkových vlákien. Hoci ostré modely M3 a M4 oficiálne neprešli modernizáciou ako konvenčný rad 3, M3 CS už má novú palubnú dosku, ktorú tvorí klenutý panel zložený z dvoch displejov – digitálne budíky majú 12,3" a stredová dotyková obrazovka má až 14,9".

Odporúčané
Tento úžasný zvuk musíš počuť! Aké je Audi RS Q3 Sportback s legendárnym päťvalcom? Tento úžasný zvuk musíš počuť! Aké je Audi RS Q3 Sportback s legendárnym päťvalcom? 3. januára 2023, 16:30

Auto je ľahšie o cca 20 kg a má vyšší výkon. Motorom je 3-litrový radový benzínový šesťvalec s technológiou M TwinPower Turbo, ktorý má o 40 koní viac ako M3 Competition, teda až 405 kW/550 koní a 650 Nm. Poháňané sú všetky štyri kolesá a o prenos sily sa stará 8-stupňová prevodovka M Steptronic. Táto kombinácia umožňuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy. Základná cena verzie CS by pritom mala štartovať na úrovni okolo 146-tisíc eur.

BMW, M3 CS,BMW, M3 CS,BMW, M3 CS,BMW, M3 CS,
Zobraziť galériu
(20)
Domov
Zdieľať
Diskusia