Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti GRANDIOSOFT.
20. januára 2023, 15:18
Čas čítania 1:28
Sponzorovaný obsah

Ako si zvýšiť kondíciu? Plávaním v bazéne!

ZAUJÍMAVOSTI ŠPORT
Uložiť Uložené

Záhradné bazény sa aktuálne tešia veľkej popularite.

Pohrávate sa s myšlienkou umiestniť v záhrade bazén? Pokiaľ je pre vás voda neoddeliteľnou súčasťou života, vo vlastnom bazéne pri rodinnom dome si ju môžete vychutnávať počas celej letnej sezóny naplno a nerušene.     

Obrázok rodinného bazéna v záhrade je lákavou predstavou pre každého milovníka vodných radovánok, preto sa záhradné bazény aktuálne tešia veľkej popularite. Sú častým dôvodom rodinných stretnutí, ponúkajú príjemný relax v pohodlí domova a skvelé športové vyžitie. Plávanie patrí k šetrným formám pohybu, ktoré rozvíja telo komplexne. Zvyšuje pohyblivosť kĺbov a kapacitu pľúc, zlepšuje cirkuláciu krvi, posilňuje svaly a srdce. Pobyt pri vode umožňuje celej rodine aktívne využívanie voľného času v krásnom prostredí, čo prospieva nielen fyzickému, ale aj duševnému zdraviu.

GRANDIOSOFT, dreamstime
Zdroj: Dreamstime.com

Bazény na kľúč

Pokiaľ sa rozhodnete pre keramické bazény Compass, plávať môžete už do dvoch týždňov, pretože iba toľko trvá realizácia výstavby. A navyše na zabudovanie bazéna nie sú potrebné žiadne veľké stavebné úpravy. Keramický bazén totiž nepotrebuje základovú betónovú platňu, lebo sa osádza len do štrkového lôžka. Pre vyšší komfort je do bazéna a jeho okolia možné inštalovať aj rôzne prídavné prvky – samočistiace systémy, lamelové prekrytia a záhradné sprchy.

Odporúčané
Toto je 5 tipov, ako sa namotivovať na beh. Urob to a vybehneš ešte dnes Toto je 5 tipov, ako sa namotivovať na beh. Urob to a vybehneš ešte dnes 25. apríla 2024, 19:00

Výstavba je rýchla, realizuje sa na kľúč. A kam bazén umiestniť čo najlepšie? Exteriérový bazén dispozične orientujte na slnečnom mieste tak, aby architektonicky ladil s domom, so záhradou a s celým okolím. Z praktických dôvodov je vhodné bazén situovať v blízkosti múra, kde je závetrie, a z estetického hľadiska dobre vynikne najmä na väčšej trávnatej ploche.

Zeleň v okolí

Príjemné chvíle pri rodinnom bazéne je možné umocniť aj vhodným výberom zelene do jeho okolia. Pri výsadbe však zohľadnite niekoľko dôležitých faktorov a pozornosť upriamte na rastliny, ktoré znesú priame slnko a vyššiu vlhkosť. Vyberajte najmä také druhy, ktoré sú nenáročné na starostlivosť a nevyžadujú si postrek a hnojenie. Do blízkosti bazéna nevyberajte zeleň, ktorá sústavne opadáva, aby neznečisťovala vodu.

Pri vodnej ploche skvelo vyniknú okrasné trávy, bambusy, zakrpatené ihličnany a rôzne solitérne dreviny – previsnuté kultivary cédra, tvarované cyprušteky a krušpány. Vodnú oázu vhodne dotvoria mrazuvzdorné palmy a subtropické dreviny vo vegetačných nádobách, ktoré navyše možno podľa aktuálnej potreby aj jednoducho premiestňovať. Okolie bazéna však výsadbou príliš nepreplňte, a pokiaľ sa rozhodnete pre kvetinový záhon alebo pre živý plot, ten je najlepšie umiestniť len z jednej strany.

Domov
Zdieľať
Diskusia