Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2023, 9:00
Čas čítania 1:00
Martin Mičuda

Mercedes-AMG uvádza 100-kusovú edíciu nového modelu SL inšpirovanú monopostom F1

Mercedes-AMG uvádza 100-kusovú edíciu nového modelu SL inšpirovanú monopostom F1
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Automobilka plánuje vyrobiť len 100 exemplárov Collectors Edition.

Počas minuloročnej sezóny F1 Mercedes-AMG pravdepodobne najviac doplatila na veľké zmeny pravidiel. Aj napriek tomu automobilka pripravila novú špeciálnu edíciu luxusného modelu SL, ktorou odkazuje práve na monopost W13 z minulej sezóny. Novinka nesie dodatok Collectors Edition a na trh prichádza výlučne pre najsilnejšiu verziu AMG SL 63. 

Odporúčané
Vyskúšali sme 422-koňový Touareg V8 a nestačili sme sa čudovať. Toto je terénne monštrum! Vyskúšali sme 422-koňový Touareg V8 a nestačili sme sa čudovať. Toto je terénne monštrum! 22. marca 2020, 16:56

Vizuálnym špecifikom edície je zaujímavé lakovanie karosérie – z tradične strieborného odtieňa karosérie lak v zadnej časti plynulo prechádza do čiernej farby. Ako odkaz na monopost F1 poslúžia aj efektné hviezdičky, ktoré dotvárajú príťažlivý celok. Signifikantným znakom sú tyrkysové elementy v spodnej časti karosérie, teda odtieň spätý s firmou Petronas, ktorá je súčasťou výrobcu od roku 2009. Exteriér zdobia čierne detaily v rámci štandardne dodávaného balíka AMG Night Paket, dodatočné aerodynamické prvky a 21” AMG disky v čiernom vyhotovení s tyrkysovou obručou. Čierne sú aj strmene bŕzd. 

Mercedes-Benz, Motorsport Collectors Edition, SL 63,
Zdroj: Mercedes-Benz

Čierna farba dominuje aj v interiéri, ktorý je čalúnený kožou Nappa s červeným prešívaním. Aj pre model SL ponúka Mercedes-AMG náladové osvetlenie so škálou 64 farieb.

Odporúčané
Test Audi e-tron S: posadili sme sa za volant Audi s tromi motormi. V čom má navrch oproti konkurencii? Test Audi e-tron S: posadili sme sa za volant Audi s tromi motormi. V čom má navrch oproti konkurencii? 16. februára 2022, 9:30

Keďže ide o najsilnejší variant z ponuky motorizácií pre model SL, pod kapotou je 4-litrový benzínový osemvalec, ktorý vo verzii SL 63 disponuje výkonom 430 kW/585 koní. Akceleráciu z 0 na 100 km/h zvládne za 3,6 sekundy, maximálna rýchlosť je 315 km/h. Štandardom je 9-stupňová prevodovka AMG Speedshift MCT, riadená zadná náprava a vôbec prvýkrát v histórii pre model SL sú poháňané obe nápravy, prítomný je totiž 4Matic+. 

Automobilka plánuje vyrobiť len 100 exemplárov, cenu však nezverejnila. Vieme však to, že každý budúci majiteľ SL 63 Collectors Edition dostane aj špeciálnu plachtu zo syntetickej tkaniny.

Mercedes-Benz, Motorsport Collectors Edition, SL 63,Mercedes-Benz, Motorsport Collectors Edition, SL 63,Mercedes-Benz, Motorsport Collectors Edition, SL 63,Mercedes-Benz, Motorsport Collectors Edition, SL 63,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia