Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2023, 15:00
Čas čítania 1:19
Martin Mičuda

Mansory pretvorilo Lamborghini Urus na 2-dverové monštrum s výkonom až 900 koní, vznikne len 8 kusov

Mansory pretvorilo Lamborghini Urus na 2-dverové monštrum s výkonom až 900 koní, vznikne len 8 kusov
Zdroj: Mansory
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MANSORY TUNING
Uložiť Uložené

Z pôvodného 4-dverového SUV vzniklo brutálne SUV kupé, ktoré nemá vo svete obdobu.

Mansory patrí k tuningovým úpravcom, ktorí zvyknú posúvať hranice, hoci nie každému môžu ich kontroverzné modely ulahodiť. Tentoraz ukazujú jeden zo svojich doposiaľ najextrémnejších výtvorov – Venatus Coupé EVO C. Na rozdiel od väčšiny úprav, ktoré renomovaný úpravca robí, v tomto prípade ide o kompletne prestavané auto.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Jeho základom je Lamborghini Urus, ktoré však technici pretvorili na 2-dverové SUV. Dobre známy model osadilo Mansory masívnym bodykitom. Ten nielenže značne rozšíril karosériu, ale zároveň prekryl druhý pár dverí, vďaka čomu tuner vytvoril doslova SUV kupé.

Mansory, Venatus Coupé EVO C, Lamborghini, Urus,
Zdroj: Mansory

Vývoj auta trval rok a pol, čoho výsledkom je rozsiahlejšia úprava karosérie, než by sa mohlo na prvý pohľad zdať – technici najprv odstránili všetky štyri dvere, stredný B-stĺpik posunuli až o 20 centimetrov dozadu, takže predné dvere sú dlhšie a zároveň umožňujú nastupovanie dozadu. Venatus Coupé EVO C je totiž aj napriek absencii zadných dverí stále plnohodnotným 4-miestnym SUV.

Odporúčané
Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? 15. júla 2022, 9:30

Vpredu je na mieru vytvarovaný ešte agresívnejší nárazník s množstvom aerodynamických prvkov. Nové sú aj rozšírené blatníky vrátane masívneho otvoru vzadu či zadný nárazník s veľkolepým difúzorom a centrálne umiestnenou trojitou koncovkou výfuku. Má aj rozmerné krídlo a spojler, na zadnom C-stĺpiku pribudol aj ďalší aerodynamický prvok, ktorý usmerňuje obtekanie karosérie vzduchom. Všetky doplnky sú z uhlíkových vlákien, ktoré navyše získali nevšednú povrchovú štruktúru.

Mansory, Venatus Coupé EVO C, Lamborghini, Urus,
Zdroj: Mansory

Exteriér aj disky sú lakované v modromfialovom perleťovom laku. V týchto farbách je aj čalúnenie interiéru. Svetlomodrý odtieň je doplnený o biele prešívanie a karbónové dekóry s identickým vzorom ako v exteriéri. V kokpite sú nové logá a emblémy, náladové osvetlenie a štartovacie tlačidlo, ktoré sa presunulo zo stredovej konzoly na strop. 

Odporúčané
Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili 14. apríla 2022, 12:30

V zmysle tradícií Mansory zapracovalo aj na vyladení motora. Pôvodne 650-koňový 4-litrový benzínový osemvalec totiž po úpravách disponuje výkonom až 662 kW/900 Nm a krútiacim momentom 1 100 Nm. Akceleráciu z 0 na 100 km/h tak unikátny Urus zvládne len za 2,9 sekundy, maximálna rýchlosť je a úrovni až 323 km/h. Cenové relácie Mansory nezverejňuje, pretože každý z vyrobených exemplárov má byť ušitý na mieru podľa preferencií zákazníka. Spolu sa však chystá vytvoriť len 8 exemplárov.

Mansory, Venatus Coupé EVO C, Lamborghini, Urus,Mansory, Venatus Coupé EVO C, Lamborghini, Urus,Mansory, Venatus Coupé EVO C, Lamborghini, Urus,Mansory, Venatus Coupé EVO C, Lamborghini, Urus,
Zobraziť galériu
(16)
Domov
Zdieľať
Diskusia