Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. januára 2023, 23:22
Čas čítania 1:47
Adam Novosad

Gogo reaguje na bizarné memes fotomontážami v tele Andrewa Tatea a Kaliňáka. Žiadne trestné oznámenie, ale stačilo už, odkazuje

ZAUJÍMAVOSTI INFLUENCERI SPRÁVY Z DOMOVA YOUTUBE
Uložiť Uložené

Gogo sa na bizarných memes zasmial, no napokon zvolil seriózny tón.

Gogo si zo seba najskôr uťahoval na svojich storkách na Instagrame a potom meme stránkam odkázal, že si z vraždy investigatívneho novinára nie je vhodné robiť žarty.

Daniel Štrauch, ktorého slovenský internet už roky pozná ako Goga, sa v posledných dňoch stal terčom bizarných memes spájajúcich ho s vraždou novinára Jána Kuciaka z roku 2018. 

„Jano Kuciak, pozor zitra,“ znela fráza, ktorou fanúšikovia meme stránok zaplnili komentáre pod Gogovými príspevkami na Instagrame. Youtuber však nereagoval.

Zmenilo sa to v stredu, keď v popoludňajších hodinách poslal ľuďom odkaz v znení: „Meme stránky, pozor zitra.“ Nič viac však neprezradil, a tak sa tvorcovia zamýšľali, či sa nechystá podniknúť napríklad právne kroky.

gogo
Zdroj: Youtube/Gogomantv


Svoju tvár vložil na telo Andrewa Tatea aj Kaliňáka

Gogo nakoniec zareagoval sériou storiek na Instagrame, v ktorej si najskôr robil žarty na svoj účet. Vo fotomontážach využil fotografie kontroverzného kickboxera Andrewa Tatea, ktoré vznikli pred pár dňami, keď komando rumunských kukláčov prišlo Tatea zadržať a polícia ho obvinila z viacerých trestných činov. 

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Gogo vzal svoju najpopulárnejšiu grimasu, známu ako „šiška“, a svoju tvár vložil namiesto Tateovej tváre, následne sa v policajných putách premiestnil pred bratislavský Justičný palác a na záver využil fotku Roberta Kaliňáka zo situácie, keď ho minulý rok viedli na súd.

Gogo sa pri poslednej fotomontáži zasmial na tom, že si dal ozajstné putá vymeniť za huňaté ružové.

Gogo si zo seba najskôr robil žarty.
Gogo si zo seba najskôr robil žarty. Zdroj: Instagram/Gogomantv

Je to irónia, odkazuje Gogo cez Instagram

V poslednej storke napokon zmenil humorný tón na seriózny a všetkým odkázal, že síce rozumie zábave, ale z niektorých citlivých vecí by sa možno takýmto spôsobom uťahovať nemalo.

„V rámci pamiatky Jána nie je vhodné si z toho robiť srandu. Posledné stories sú jasná irónia na vyvrátenie hoaxov. Nepodal som na nikoho trestné oznámenie, aj to médiá napísali bezo mňa. Ale stačilo už. Poďme ďalej. Bol som na protestoch, som absolútne proti korupcii a temným praktikám, ktoré sa na Slovensku dejú,“ napísal na Instagrame.

Otázkou zostáva, či meme stránky Gogovi dajú pokoj

Aj keď pre Goga sa podľa storiek celá kauza skončila, je otázne, ako sa zachovajú tvorcovia meme stránok. Je pravdepodobné, že série bizarných memes o Gogovi budú naďalej pokračovať, no tentoraz môžu nadväzovať práve na youtuberovu reakciu.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

Autor pôvodnej fotomontáže statusu z Twitteru, v ktorej vymyslený Gogomantv odkazuje Jánovi Kuciakovi, aby si dal „pozor zitra“, nám prezradil, že pôvodne išlo výlučne o náhodný príspevok, nie o cielený útok na slovenského youtubera. Aj preto túto sériu začiatkom roka rozbehol znovu.

„Teraz na konci roka, ako som pozeral staré posty, som si všimol, že práve tento mal dosť úspech, tak som naň chcel nadviazať. Dal som o tom jeden post, ktorý mal tiež úspech, a vtedy sa toho začali chytať aj ostatné meme stránky,“ vysvetľuje, prečo memes s Gogom začali zaplavovať slovenský internet.

Domov
Zdieľať
Diskusia