Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2022, 11:00
Čas čítania 0:53
Martin Mičuda

Tento Chiron vyrobili len jeden. Bugatti ho chce vydražiť a percento z výťažku venovať na charitu

Tento Chiron vyrobili len jeden. Bugatti ho chce vydražiť a percento z výťažku venovať na charitu
Zdroj: Bugatti
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BUGATTI
Uložiť Uložené

Verziu Profilée chystá automobilka vydražiť v rámci renomovanej aukčnej siene RM Sotheby's.

Bugatti v roku 2020 predstavilo svoj klenot v ešte brutálnejšej podobe. Model Chiron totiž automobilka v rámci verzie Pur Sport odľahčila a pridala mu obrovské krídlo. Najnovšie nám francúzsky výrobca predstavil vyhotovenie Profilée, ktoré má osloviť tú skupinu zákazníkov, pre ktorých je Pur Sport príliš výstredný rozmerným spojlerom, no páčia sa im jeho parametre. Nakoniec však vyrobili len jeden kus.

Odporúčané
Testovali sme namakaný 320-koňový Volkswagen Arteon v štýlovej verzii. Je to dokonalý mix športovosti a praktickosti (Test) Testovali sme namakaný 320-koňový Volkswagen Arteon v štýlovej verzii. Je to dokonalý mix športovosti a praktickosti (Test) 16. decembra 2022, 16:30

Dôvodom je, že na plánovaných 30 exemplárov už nie je priestor – z modelu Chiron vo všetkých vyhotoveniach totiž vyrobili len 500 kusov. Jediný exemplár Profilée tak automobilka vydraží v rámci renomovanej aukčnej siene RM Sotheby's 1. februára. Jedno percento z výťažku venujú na dobročinné účely.

Bugatti, Chiron, Profilée,
Zdroj: Bugatti

Najmarkantnejšou zmenou voči Pur Sport je absencia zadného krídla, ktoré vystriedala elegantná odtrhová hrana. Masívne otvory v prednom nárazníku však zostali, pribudol špecifický dizajn diskov, ktoré doposiaľ žiadny iný Chiron neobúval. Exteriér a súčasne aj interiér kombinuje viaceré odtiene modrej farby, ktoré korešpondujú aj so spomínaným obutím.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

O pohon sa, samozrejme, stará štyrikrát preplňovaný motor 8.0 W16, ktorý disponuje výkonom 1 103 kW/1 500 koní a 1 600 Nm. V porovnaní s klasickým Chironom má 7-stupňová dvojspojková prevodovka kratšie prevody, čo sa odráža aj na rýchlostných parametroch – Profilée zvládne akcelerovať z 0 na 100 km/h len za 2,3 sekundy a na rýchlosť 200 km/h sa dostane len za 5,5 sekundy. Maximálna rýchlosť je obmedzená na hranici 380 km/h.

Bugatti, Chiron, Profilée,Bugatti, Chiron, Profilée,Bugatti, Chiron, Profilée,Bugatti, Chiron, Profilée,
Zobraziť galériu
(12)
Domov
Zdieľať
Diskusia