Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. decembra 2022, 16:30
Čas čítania 3:04
Ivan Koribanič

Na jedlo mi stačí 20 € týždenne, vifonkami to potom zakončím. Študenti z intrákov nám prezradili, koľko minú na stravu (Anketa)

Na jedlo mi stačí 20 € týždenne, vifonkami to potom zakončím. Študenti z intrákov nám prezradili, koľko minú na stravu (Anketa)
Zdroj: Instagram/vanessalosakova, filip_surda
ZAUJÍMAVOSTI ŠTUDENTI
Uložiť Uložené

Od drahých reštaurácií cez státie pri hrncoch až po lacnú domácu stravu. Takto sa stravujú vysokoškolskí študenti na internáte. Týždenne pritom na jedlo minú od 20 do 80 eur.

Slovenských vysokoškolákov, ktorí žijú na internáte, sme sa opýtali, koľko eur míňajú týždenne na jedlo a ako vyzerá ich každodenná strava. Odpovede sa pomerne výrazne líšia.

Zatiaľ čo si jedni doprajú stravu výhradne z reštaurácií, iní kombinujú stravu z jedální s pokrmami prinesenými z domu. V neposlednom rade medzi študentmi nájdu aj takí, ktorí stravou v internátnych či školských jedálňach pre zlú kvalitu pohŕdajú a radšej si varia, prípadne im postačí aj suchá strava.

Na porovnanie, obed v internátnej jedálni na Mlynoch vyjde s polievkou, hlavným jedlom a so šalátom približne na 4 eurá, zatiaľ čo menu z bratislavskej reštaurácie na minimálne 6 eur. Internáty často ponúkajú aj možnosť využívať spoločné kuchynky. V nich si môžu študenti navariť aj na viac dní.

Ak sa ti podobné články páčia, pridaj sa do klubu REFRESHER+. Nielenže podporíš kvalitnú tvorbu, ale získaš aj neobmedzený prístup k prémiovému obsahu. Okrem toho budeš môcť využiť množstvo ďalších benefitov.
Mladi ľudia, internat, internaty
Zdroj: Instagram/vanessalosakova

Vanesa: Varenie + jedlo z reštaurácie = 45 € týždenne

Domov
Zdieľať
Diskusia