Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2022, 18:35
Čas čítania 0:35
Dominik Vetrák

Black Panther: Wakanda Forever zlomil kinorekordy. Celosvetovo zarobil už skoro 400 miliónov dolárov

Black Panther: Wakanda Forever zlomil kinorekordy. Celosvetovo zarobil už skoro 400 miliónov dolárov
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER
Uložiť Uložené

Black Panther bude ziskovým filmom, ale nezarobí toľko čo jednotka.

Server Collider informuje o tom, že Black Panther: Wakanda Forever zlomil kasový rekord v podobe najväčšieho novembrového, premiérového víkendu v kinách v USA a Kanade. Snímke sa tam za prvý víkend podarilo zarobiť 180 miliónov dolárov, čím prekonala predošlý rekord snímky The Hunger Games: Catching Fire.

Odporúčané
Kto je novým Black Pantherom a aká je budúcnosť postavy? O čom bola potitulková scéna vo filme Wakanda Forever? Kto je novým Black Pantherom a aká je budúcnosť postavy? O čom bola potitulková scéna vo filme Wakanda Forever? 10. novembra 2022, 19:30

Zároveň je to však menej ako premiérový víkend komiksovky Doctor Strange in the Multiverse of Madness (187 miliónov) a menej ako v prípade jednotky Black Panthera (202 miliónov). Vzhľadom na celkové nižšie tržby, ktoré štúdiá od začiatku pandémie zarábajú v kinách po celom svete, je to stále veľmi vysoké číslo. 

Celosvetovo má snímka po prvom víkende na konte 380 miliónov dolárov. Na porovnanie, Doctor Strange 2 zarobil po premiérovom víkende celosvetovo 450 miliónov dolárov a nakoniec v kinách zarobil 955 miliónov dolárov. Nie je to stopercentný ukazovateľ, ale môže nám to napovedať, aké šance má Black Panther: Wakanda Forever na miliardové kinotržby. 

Black Panther
Zdroj: Marvel Studios
Domov
Zdieľať
Diskusia