Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2022, 19:30
Čas čítania 1:50
Dominik Vetrák

Kto je novým Black Pantherom a aká je budúcnosť postavy? O čom bola potitulková scéna vo filme Wakanda Forever?

Kto je novým Black Pantherom a aká je budúcnosť postavy? O čom bola potitulková scéna vo filme Wakanda Forever?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER
Uložiť Uložené

Vysvetľujeme všetko, čo potrebuješ vedieť o pokračovaní filmu Black Panther.

Tento článok obsahuje spoilery k filmu Black Panther: Wakanda Forever

V skratke: táto komiksovka má len jednu potitulkovú scénu. Nižšie vysvetlíme dej snímky a význam samotnej potitulkovej scény. 

Po smrti Chadwicka Bosemana sme sa začali okrem iného pýtať aj na to, kto ho nahradí a stane sa novým Pantherom. Tvorcovia v Marvel Studios sa rozhodli, že postavu nepreobsadia novým hercom a hrdina T’Challa zomrie aj vo filmovom a seriálovom svete Marvelu.

Odporúčané
Toto je 5 najlepších seriálov na Voyo Toto je 5 najlepších seriálov na Voyo 10. novembra 2022, 10:30

Hneď na začiatku snímky tak sledujeme jeho sestru Shuri snažiacu sa vynájsť zázračnú bylinku, ktorá dáva ľuďom schopnosti Black Panthera, aby ho uzdravila (všetky bylinky spálil Killmonger v predošlom filme). Nepodarí sa jej to a T’Challa tak umiera. 

O rok neskôr sa z Atlantického oceánu vynoria modrí ľudia s nadľudskými schopnosťami, ktorí zabijú špeciálnych vojakov a vedcov. Tí sú na tajnej misii s cieľom dostať z oceánu vibránium, najpevnejší kov na svete, z ktorého je aj štít Captaina Americu či časti obleku Black Panthera. Ukázalo sa, že vibránium sa nachádza aj inde než len vo Wakande. 

Black Panther: Wakanda Forever
Zdroj: Marvel Studios

Nedá sa však nájsť žiadnym známym spôsobom, čo zmení geniálna vedkyňa, 19-ročná Riri Williams alias Ironheart, ktorá sa stane nástupkyňou Iron Mana. Jej prístroj vo vode nájde vibránium, čo však nahnevá ľudí z Talokanu, podvodného kráľovstva Namora. Tí sa doteraz úspešne schovávali pred modernou civilizáciou, ale hrozí, že ich Američania objavia. 

Wakanďania na čele so Shuri odmietajú vydať mladé dievča Namorovi a poslať ju tak na smrť. To medzi Wakandou a Talokanom vytvorí napätie, počas ktorého Namor zabije Ramondu, matku Shuri a T’Challu. Shuri a celá Wakanda vie, že proti Namorovi nemajú žiadnu šancu bez Black Panthera.

Odporúčané
RECENZIA: Black Panther: Wakanda Forever RECENZIA: Black Panther: Wakanda Forever 10. novembra 2022, 18:30

Shuri sa podarí vytvoriť syntetickú magickú bylinu, ktorá jej dá schopnosti Black Panthera. V astrálnom svete pritom stretne Killmongera, ktorý posilní jej motiváciu pomstiť sa a Namora zabiť. Shuri sa tak stáva novým Black Pantherom, no Namora nakoniec ušetrí a „nepoddá sa pomste“. 

Namor a Shuri uzatvoria spojenectvo. Wakanda ochráni ich tajomstvo pred ľuďmi a Talokančania na oplátku nezaútočia na USA a ostatné krajiny a nepokúsia sa ani zabiť Riri. Namor sa pritom spolieha na to, že ostatné krajiny čoskoro zaútočia na Wakandu v snahe získať ich vibránium a technológie, takže Wakanda nakoniec bude nútená požiadať Talokan o pomoc v bitke o ochranu Wakandy pred „kolonizátormi a uzurpátormi“. 

Black Panther: Wakanda Forever
Zdroj: Marvel Studios

Na konci snímky vidíme Shuri, ktorá sa vyrovnala so smrťou svojho brata T’Challu. Nakia, bývalá T’Challova žena, ju pritom prekvapí, keď jej predstaví malého Touissanta. Jeho skutočné meno je však T’Challa a je synom kráľa T’Challu, bývalého Black Panthera. Len ťažko sa z neho však stane nový Black Panther.

Chlapec má okolo 6 – 7 rokov a Marvel nepreskočí v čase o viac ako 10 rokov len preto, aby z neho spravil nového Black Panthera. Dovtedy bude novým Pantherom Shuri, zatiaľ čo z M’Bakua sa zrejme stane nový kráľ Wakandy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia