Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2022 o 11:14
Čas čítania 0:49
Eduard Starkbauer

Mladému raperovi na účet omylom pristálo 760 000 dolárov. Rozhodol sa ich čo najskôr minúť

NEWS PODVOD SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Väčšinu peňazí, ktoré mu nedopatrením poslal manželský pár, minul na zlaté tehličky. Kúpil si aj polkilovú zlatú reťaz.

Austrálčanovi omylom pristálo na účte 760 000 austrálskych dolárov, v prepočte asi 488 000 eur. Poslal mu ich nedopatrením pár, ktorý chcel uhradiť platbu za dom, zmýlil si však číslo účtu.

Podľa unilad.com sa 24-ročný Abdel Ghadia v momente rozhodol peniaze čo najskôr minúť. Veľkú časť minul na luxusné oblečenie a mejkap. Za väčšinu však nakúpil zlato.

Začínajúci raper, ktorý ako skladník zarábal asi 4 800 dolárov mesačne, sa už na súde stihol priznať v dvoch bodoch obžaloby z nakladania s príjmami z trestnej činnosti. Počas výpovede bol vecný. „Zobudil som sa a zbadal peniaze, tak som ich minul. Netušil som, ako sa tam dostali.“

Divokú nákupnú horúčku započal v obchode so zlatom, kde minul väčšinu tučnej sumy, až 598 188 dolárov, na zlaté tehličky. 62 843 dolárov investoval do polkilovej zlatej reťaze a na ďalších 48 222 dolárov ho vyšli zlaté mince. Polícia po nakúpenom zlate ešte stále pátra.


Abdel Ghadia nakúpil aj devízy za 14 490 dolárov a z bankomatov dovedna vybral 13 600 dolárov hotovosti. Zvyšok financií minul na oblečenie od značiek Uniqlo a JD Sports a na mejkap a kozmetické potreby MECCA. 

Domov
Zdieľať
Diskusia