Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. decembra 2022, 16:30
Čas čítania 3:24
Jana Chovancová

Týchto 7 najpraktickejších darčekov kúp každému, kto miluje cestovanie. Väčšina ťa nebude stáť viac ako 50 €

Týchto 7 najpraktickejších darčekov kúp každému, kto miluje cestovanie. Väčšina ťa nebude stáť viac ako 50 €
Zdroj: Unsplash/freestocks
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE VIANOCE VIANOČNÉ DARČEKY 2022
Uložiť Uložené

Praktické darčeky pre milovníkov cestovania. Úplne najviac ti odporúčame vankúšik do lietadla s kapucňou!

Do Vianoc je to už menej ako mesiac, preto sme sa v redakcii Refresheru rozhodli pomôcť s výberom vhodného darčeka. Sto ľudí, sto chutí. Každý z nás je zapálený pre niečo iné. Niekto má rád módu, niekto rád cestuje.

Práve pre dobrodruhov, ktorí doma neobsedia, prinášame najlepšie tipy na darčeky, ktoré by pod ich stromčekom 24. decembra rozhodne chýbať nemali. Nájdeš tu praktické pomôcky, kreatívne veci či zážitkové pobyty.

V Refresheri ti okrem skvelých tipov na darčeky prinášame zaujímavé články, v ktorých sa venujeme móde, hudbe, cestovaniu a mnohým ďalším témam. Skrátka, z každého rožka troška. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+.

Stieracia mapa sveta  

Ak si chceš pamätať svoje zážitky, alebo byť cool pred návštevou a ukázať im, koľko krajín máš precestovaných, je tu pre teba stieracia mapa sveta. Vytvorí ti nielen zhmotnenú spomienku, ale aj peknú dekoráciu do bytu. Pre mnohých je mapa motiváciou cestovať ešte viac. Okrem toho je ideálnym darčekom aj pre študentov, ktorí sa chcú zdokonaliť v geografii. Môžu si tak zotrieť miesta, o ktorých sa už v škole naučili. 

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Pomocou mince, nechtu, alebo iného predmetu jednoducho zotrieš vrchnú vrstvu mapy, podobne ako žreb, a tým sa odokryje spodná, ktorá ukazuje názov krajiny. Nájdeš ju v rôznych veľkostiach a farbách, cena je 18 až 39 €. Kúpiš TU

mapa sveta
Zdroj: ajtaci.sk

Nie, radšej knihu! 

Jedným z najlepších darčekov, aký kto môže dostať, je kniha. Medzi obľúbené slovenské cestovateľské bestsellery patria vtipné (ne)cestopisy Lada Svetom, ktorá má okrem prvého vydania aj pokračovanie, či kniha Ako som vozil Nórov. Tá sa nedávno tiež dočkala svojej druhej časti.

Výborným darčekom je aj kniha Expedície 1973 – 1982 od Júliusa Satinského, ktorá opisuje jeho potulky slovenskými horami. Za zmienku tiež stojí kniha Vitajte v raji, kde autor píše o turistickom priemysle a odvrátenej stránke cestovania. Okrem iného spomína aj vplyv cestovania na klímu. 

V neposlednom rade v tvojej knižnici nesmú chýbať diela od mladého talentovaného spisovateľa zo susedného Česka. Iba 20-ročný Ladislav Zibura jedno leto zbalil svoj život do 12 kilogramov, hodil si batoh na chrbát a vydal sa na púť do Jeruzalema.

Bez mapy a orientačného zmyslu prešiel pešo 1 400 kilometrov naprieč rozpálenou krajinou Turecka a Izraela, stál pod Múrom nárekov a prežil najväčšie dobrodružstvo svojho života. Napísal o tom knihu 40 dní pešo do Jeruzalema, ktorá pod stromčekom cestovateľa skrátka musí byť. 

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Nie je to však jeho jediná kniha, napísal aj Pěšky mezi buddhisty a komunisty, Prázdniny v Česku či Prázdniny v Evropě. Nájdeš ich v kamenných kníhkupectvách alebo TU.

ladislav zibura, kniha
Zdroj: Artforum.sk

AirTag 

Pod stromčekom vždy poteší aj praktický darček. Ak aj ty ráno nestíhaš do práce, v zhone zabudneš, či si vypol žehličku a zatvoril okná, lebo bude pršať, a v aute za jazdy kontroluješ, či máš kľúče, mobil a peňaženku, táto malá drobnosť je pre teba. Nielen pre zábudlivé hlavy, lebo stať sa to môže hocikomu, vytvoril Apple lokalizačný prívesok. Ten si pripneš napríklad na peňaženku alebo kľúče.

V prípade, že veci stratíš, jednoducho ich pomocou svojho iPhonu lokalizuješ. Prívesok označený ako stratený odosiela kontaktné údaje o jeho vlastníkovi, a tak ho môže nájsť aj ktokoľvek cudzí s iPhonom, ale aj s Andrioidom. Cena: 38,41 €, nájdeš TU

airtag
Zdroj: Apple

Balenciaga vankúš s kapucňou  

Tento skvost nie je len takým obyčajným vankúšom. Je vyrobený z príjemného flísového materiálu a jeho súčasťou je kapucňa. Tá sa dá zatiahnuť šnúrkami a prispôsobiť sa tak veľkosti hlavy. Vankúš sa zapína na patent. 

Odporúčané
Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) 6. apríla 2024, 9:30

Balenciaga cestovný vankúš je skvelým doplnkom napríklad do lietadla. Poskytne nielen podporu krku, ale aj ochranu pred silnou klimatizáciou. Cena je, pravdaže, priamoúmerná značke 610 $ (približne 591 €), nájdeš TU. Ak ťa (celkom pochopiteľne) máta cena, našli sme aj lacnejšiu verziu, HoodiePillow ťa vyjde okolo 30 eur a kúpiš ho TU.

vankus, balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Naparovacia žehlička 

Cestovanie so sebou prináša mnoho radostí, ale aj starostí. Ak často cestuješ najmä kvôli práci alebo na podujatia, ktorých súčasťou je dresscode, určite sa ti do batožiny zíde naparovacia žehlička. Svoje pokrčené šaty po osemhodinovej ceste ňou jednoducho vyrovnáš a nebudú vyzerať, ako by ich požulo zvieratko.

Napríklad taká žehlička Azur značky Phillips odstráni záhyby na oblečení bez jediného pohybu. Cena: 129,99 €, nájdeš TU.

philips, naparovacia zehlicka
Zdroj: Philips

Hydrogélová maska do lietadla 

Cesta lietadlom je náročná fyzicky aj psychicky. Nielenže spôsobuje takzvaný jet lag alebo pásmovú chorobu, ale telo potrápi aj zvonka. Vzduch v lietadle je suchý, a preto je veľmi dôležité hydratovať organizmus. Pitie vody a vhodná starostlivosť o pokožku spravia naozaj veľa. Hydrogélová maska napomáha hydratácii pleti a pokožku zjemňuje.

Obsah masky je 75 mililitrov, takže ju jednoducho zbalíš do svojej príručnej batožiny a počas bezpečnostnej kontroly na letisku sa na teba ani nepozrú. Cena: 22,32 €, kúpiš TU

hydrogelova maska
Zdroj: annemarieborlind.sk

Nezmok

Či už sa vydáš do upršanej Indie v období zrážok, alebo len do neďalekého Anglicka, kde sú zrážky na dennom poriadku, určite sa ti na cestách zíde kvalitný pršiplášť. Ak sa však chceš vyhnúť typickým igelitovým jednorazovým pršiplášťom, investuj do značky Nezmok. Môžeš si ju pamätať z rozhovoru, ktorý nedávno poskytla pre Refresher jej zakladateľka.

Odporúčané
Vodca zakázal fajčenie a v hlavnom meste povolil len biele a čisté autá. Jozef rozpráva o cestách po Turkménsku (Rozhovor) Vodca zakázal fajčenie a v hlavnom meste povolil len biele a čisté autá. Jozef rozpráva o cestách po Turkménsku (Rozhovor) 20. marca 2024, 14:30

Nielenže ťa pršiplášť ochráni pred nástrahami počasia, ale vďaka nemu ti aj pribudne módny kúsok do svojho šatníka. Na stránke nájdeš rôzne potlače. Cena: 129 €, kúpiš TU.

nezmok, prsiplast
Zdroj: Nezmok
Domov
Zdieľať
Diskusia