Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2022, 15:10
Čas čítania 0:42
Martin Mičuda

Audi potvrdilo tím Sauber ako strategického partnera pri svojom vstupe do formuly 1 v roku 2026

Audi potvrdilo tím Sauber ako strategického partnera pri svojom vstupe do formuly 1 v roku 2026
Zdroj: Audi
TECH AUDI FORMULA 1
Uložiť Uložené

Audi do roku 2025 postupne prevezme až 75 % podiel v skupine Sauber.

Po tom, ako automobilka Audi koncom augusta oficiálne ohlásila vstup do formuly 1 v roku 2026, nemecký výrobca práve potvrdil svojho strategického partnera. Je ním švajčiarska spoločnosť Sauber, ktorá posledné sezóny vystupuje ako Alfa Romeo. Sauber je s približne 30-ročnými súťažnými skúsenosťami jedným z najznámejších a najtradičnejších tímov v F1.

Zatiaľ čo pohonná jednotka bude vytvorená v kompetenčnom centre Audi Motorsport v Neuburgu an der Donau, Sauber bude vyvíjať a vyrábať samotný monopost vo svojom švajčiarskom závode v Hinwile a súčasne bude zodpovedný aj za plánovanie a realizáciu pretekov. Audi do roku 2025 postupne prevezme až 75 % podiel v skupine Sauber.

„Audi je pre skupinu Sauber tým najlepším partnerom,“ vyjadril sa Finn Rausing, predseda predstavenstva Sauber Holding. „Je jasné, že obe spoločnosti majú rovnaké hodnoty a vízie. Tešíme sa na dosiahnutie našich spoločných cieľov vďaka silnému a úspešnému partnerstvu,“ dodal. Vývoj pohonnej jednotky, ktorá pozostáva z elektromotora, batérie, riadiacich systémov a spaľovacieho motora, už naplno prebieha v závode špeciálne založenej spoločnosti Audi Formula Racing GmbH v Neuburgu an der Donau. Na projekte už pracuje viac ako 120 zamestnancov. 

Audi, Formula 1, F1,
Zdroj: Audi
Domov
Zdieľať
Diskusia