Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2022, 13:30
Čas čítania 1:09
Martin Mičuda

BMW obdarilo nové M2 kompletným M Performace balíkom, vyzerá ako poriadna divočina od tuningovej firmy

BMW obdarilo nové M2 kompletným M Performace balíkom, vyzerá ako poriadna divočina od tuningovej firmy
Zdroj: BMW
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW
Uložiť Uložené

Karbónové prvky, polep a nové materiály v interiéri posúvajú BMW M2 vizuálne na novú úroveň.

Netrvalo dlho a po odhalení nového radu 2 Coupé vo vrcholnom vyhotovení nám BMW servíruje M2 už aj s príplatkovými M Performance prvkami, ktoré už tradične vyšperkujú dizajn. Zatiaľ čo kedysi išlo len o hŕstku nálepiek a pár decentných líšt, tentoraz sa v BMW slušne odviazali a na svoj najšoférskejší model pridali taký počet dodatočných nadstavcov, za aký by sa nemuseli hanbiť ani renomované tuningové firmy.

Odporúčané
TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka 18. júla 2022, 12:30

Kompletný karbónový balík počíta s nadstavcom na prednom nárazníku, za predným aj zadným kolesom je ďalší efektný prvok, k tomu si pripočítaj aerodynamickú lištu na bočných prahoch, rozmerný zadný spojler či nový element na zadnom nárazníku. Či tieto vylepšenia majú aj svoj funkčný zmysel, si dovolíme silno pochybovať. Vskutku netypicky tvarovaný exteriér nového BMW M2 však vyzerá, akoby si ho vzali do parády firmy ako Mansory či G-Power.

BMW, M2, M Performance,
Zdroj: BMW


Samozrejme, nechýba ani početne zastúpený polep (po stranách karosérie a dokonca už aj na prednej kapote) a súčasne ani špecifické, v tomto prípade 20" čierne disky M Jet Black vpredu a 21" vzadu. Na požiadanie je možné následne znížiť svetlú výšku vozidla o ďalších 10 milimetrov. Čerešničkou na torte je centrálne umiestnená sústava koncoviek výfuku v diagonálnom smere.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

V interiéri dominujú karbónové dekóry, okrem nich však pribudli najmä prvky z Alcantary – veniec volantu, stredová lakťová opierka, no a početne zastúpená je aj na športových sedadlách. 

Z technickej stránky sa tentoraz nič nemení. Stále je reč o 3-litrovom radovom šesťvalci M TwnPower Turbo s identickým výkonom 338 kW/460 koní a 550 Nm. Sila putuje výhradne na zadné kolesá, a to štandardne pomocou 8-stupňovej automatickej prevodovky M Steptronic, prípadne za príplatok vďaka 6-stupňovému manuálu. S automatickou prevodovkou je nové BMW M2 schopné akcelerovať na stovku len za 4,1 sekundy, maximálna rýchlosť je na úrovni 250 km/h, prípadne 285 km/h. 

BMW, M2, M Performance,BMW, M2, M Performance,BMW, M2, M Performance,BMW, M2, M Performance,
Zobraziť galériu
(13)
Domov
Zdieľať
Diskusia