Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2022, 14:52
Čas čítania 1:00
Adriana Královičová

Švajčiarska značka Freitag predstavila kolekciu tašiek z nepoužitých airbagov. Odprezentovala ich v bizarnom videu

MÓDA
Uložiť Uložené

Značka zachovala pri dizajne tašiek pôvodné tóny airbagu – biela, svetloružová a svetlomodrá. Kolekciu priblížila pomocou netradičného videa. Airbagy sú zámerne zakomponované do nesúvislých momentov a absurdných situácií.

Freitag uviedla na trh nový rad batohov s názvom F707 STRATOS. Značka je známa tým, že sa špecializuje na výrobu produktov upcyklovaných materiálov, k novému životu pomáha napríklad aj starým autoplachtám kamiónov. Ich najnovšie tašky sú vyrobené práve z takýchto plachiet a látok používaných na výrobu airbagov pre autá, píše dezeen.com.

Značka sa rozhodla dať tejto textílii druhú príležitosť, pričom zachovala a poukázala na počiatočnú funkciu airbagu, aby sa dala rýchlo rozložiť a zložiť naspäť. Zachovali taktiež  pôvodné tóny – biela, svetlomodrá a svetloružová. Ich dizajn je univerzálny, sú ľahko prenosné a vďaka popruhu sa dajú zároveň použiť aj ako taška cez rameno. Tašku je taktiež možné zložiť do malého štvorcového vrecka. 

Štart kolekcie značka uviedla pútavým videom. Tím Freitag sa spojil so štábom Zweihunda, ktorý vytvoril scenár, a priniesli verejnosti bizarný, netradičný film. Klip vykresľuje airbagy na nesprávnom mieste v nesprávnom čase. Airbagy sú zámerne zakomponované do nesúvislých momentov a absurdných situácií. Vyradený, nepoužitý airbag na konci videa konečne nachádza svoj nový význam, a to v novo navrhnutej taške. 

Látka použitá na nový batoh FREITAG mala byť pôvodne airbagom, ktorý by v prípade núdze explodoval a zachránil životy. Žiaľ, tesne pred výrobou neprešla jedným z mnohých testov kvality a výroba bola zamietnutá, píše magazín treehugger.com.
 

Dizjan tašiek je univerzálny, sú ľahko prenosné a vďaka popruhu sa dajú zároveň použiť aj ako taška cez rameno.
Dizjan tašiek je univerzálny, sú ľahko prenosné a vďaka popruhu sa dajú zároveň použiť aj ako taška cez rameno. Zdroj: freitag.ch

Taška sa vďaka svojmu jednoduchému dizajnu rozloží, kedykoľvek je to potrebné a, samozrejme, tak rýchlo ako airbag. Na svojej oficiálnej stránke Freitag píše, že ich tašky možno nezachránia životy, no niekedy ti však môžu zachrániť každodenné situácie, keď potrebuješ viac miesta a väčšiu tašku. Batohy značka predáva za 180 eur. 

Anketa:
Čo hovoríš na tento nápad? 
Je to cool.
Nerozumiem tomu.
Je to cool.
59 %
Nerozumiem tomu.
41 %
dizajn módadizajn módadizajn módadizajn móda
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia