Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2022, 13:34
Čas čítania 1:13
Tímea Krauszová

Kanye West si kupuje pravicovú sociálnu sieť Parler, zapojenú do útoku na Kapitol. Chce zabezpečiť priestor konzervatívnym názorom

Kanye West si kupuje pravicovú sociálnu sieť Parler, zapojenú do útoku na Kapitol. Chce zabezpečiť priestor konzervatívnym názorom
Zdroj: TASR/AP/Michael Wyke
NEWS KANYE WEST SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Firma ani raper neprezradili, na akej sume sa dohodli.

Kanye West kupuje portál Parler, pravicovo orientovanú sociálnu sieť, ktorá sľubuje slobodu prejavu pre všetkých. Podľa ich vyhlásenia týmto krokom zabezpečia, že Parler v budúcnosti vytvorí nezrušiteľný ekosystém, v ktorom sú vítané hlasy všetkých ľudí.

Raper, oficiálne menom Ye, by mal akvizíciu ukončiť tento rok. Predajnú sumu Parler neprezradi.

Ye mení svet?

Podľa CEO Parleru Georgea Farmera táto zmluva zmení svet a spôsob, akým svet premýšľa o slobode prejavu. „Ye robí prelomový krok smerom k priestoru slobodných médií a nikdy sa nebude musieť báť toho, že ho opäť odstránia zo sociálnych sietí,“ povedal na vyhlásení zverejnenom na Parleri.

Raper sa v tlačovej správe vyjadril, že „vo svete, v ktorom sú konzervatívne názory považované za kontroverzné sa musíme ubezpečiť, že máme právo slobodne sa vyjadriť“.

Kanye prišiel o svoj Instagram a Twitter po niekoľkých antisemitských a rasistických príspevkoch. 

Spoločnosť Meta, pod ktorú platforma Instagram patrí, pre Forbes potvrdila, že raper v súčasnosti vystupujúci ako Ye porušil pravidlá a zásady spoločnosti a že predchádzajúci obsah z jeho účtu bol odstránený, hoci hovorca neobjasnil, ktoré príspevky boli v rozpore.

Twitter krátko na to informoval, že raper Ye zverejnil príspevok, ktorý je v rozpore s pravidlami používania jej služieb. Napísal v ňom totiž, že čoskoro vyhlási bojovú pohotovosť zameranú voči Židom. Odkazoval pritom na termín, ktorý sa na označenie stupňa pohotovosti používa v americkej armáde.

Odporúčané
Kanyeho Westa obmedzil už aj Twitter. Raper totiž napísal, že vyhlási bojovú pohotovosť zameranú voči Židom Kanyeho Westa obmedzil už aj Twitter. Raper totiž napísal, že vyhlási bojovú pohotovosť zameranú voči Židom 10. októbra 2022, 9:55

CEO Parleru Farmer je manželom Candace Owens a synom bývalého ministra financií USA za stranu konzervatívcov. Podľa neho je Kanye West o krok pred ostatnými médiami.

Parler vznikol v roku 2018, založili ho John Matze a Rebekah Mercer. Keďže bola sociálna sieť zapojená do útoku na Kapitol 6. januára, Matzeho museli z vedenia vyhodiť a nahradil ho Farmer. Parler bol potom chvíľu nedostupný – na Apple Store sa mohol vrátiť až potom, čo pridali funkciu kontrolóra obsahu v máji 2021, a pred Androidy bol nedostupný až do septembra 2022.

Domov
Zdieľať
Diskusia