Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2022, 19:45
Čas čítania 1:16
Daniel Mikolášik

Instagram obmedzil účet Kanyeho Westa: Kedysi si bol môj n**er, odkazuje Ye Zuckerbergovi. Elon Musk privítal rapera na Twitteri

OSOBNOSTI ELON MUSK INSTAGRAM KANYE WEST SPRÁVY ZO SVETA TWITTER
Uložiť Uložené

„Vitaj späť na Twitteri, kamarát môj,“ odkázal Musk Westovi.

Kanye Westovi pre kontroverzie súvisiacie s fotkami v tričku s nápisom White Lives Matter počas jeho prehliadky ku kolekcii Yeezy Season 9 a údajným antisemitským príspevkom Instagram obmedzil účet na sociálnej sieti.

Spoločnosť Meta, pod ktorú platforma Instagram patrí, pre Forbes potvrdila, že raper v súčasnosti vystupujúci ako Ye porušil pravidlá a zásady spoločnosti a že predchádzajúci obsah z jeho účtu bol odstránený, hoci hovorca neobjasnil, ktoré príspevky boli v rozpore.

Odporúčané
Kanye West provokuje mikinou s nápisom White Lives Matter. Raper propaguje slogan obľúbený medzi pravicovými extrémistami Kanye West provokuje mikinou s nápisom White Lives Matter. Raper propaguje slogan obľúbený medzi pravicovými extrémistami 4. októbra 2022, 10:33

Ye na to reagoval na konkurenčnej sociálnej sieti Twitter, kde pridal staršiu fotku, na ktorej sa nachádza spoločne s Markom Zuckerbergom – hlavným výkonným riaditeľom spoločnosti Meta. „Pozri sa na toto, Mark. Ako si ma vykopol z Instagramu. Kedysi si bol môj n**er,“ napísal k príspevku Kanye.

Na jeho tweet reagoval aj zakladateľ spoločností Tesla a SpaceX Elon Musk so slovami: „Vitaj späť na Twitteri, kamarát môj.“ Miliardár sa po dlhých mesiacoch rokovaní blíži k dohode o kúpe Twitteru. Najnovšie správy hovoria o tom, že napokon kúpi sociálnu sieť za pôvodne navrhnutú cenu 44 miliárd dolárov.

Ye vs. celý svet

Tento týždeň bol pre Kanyeho poriadne rušný. V utorok provokoval na verejnosti mikinou s nápisom White Lives Matter, teda sloganom obľúbeným medzi pravicovými extrémistami. O dva dni neskôr sa znova pustil do online šikany. 

Celý škandál odštartovala kritika zo strany známej módnej editorky Karefa-Johnsonovej. Tá tričká s nápismi White Lives Matter označila za formu násilia. „Keby ste sa opýtali Kanyeho, určite by povedal, že v tom je umenie a revolúcie a všetky ostatné veci v jednom tričku. Ale nie sú tam,“ povedala.

Odporúčané
Kanye West pokračuje v provokácii, tentoraz sa pustil do Hailey Bieber: „Justin, poď si po svoje dievča, než sa nahnevám“ Kanye West pokračuje v provokácii, tentoraz sa pustil do Hailey Bieber: „Justin, poď si po svoje dievča, než sa nahnevám“ 6. októbra 2022, 8:30

Kanye West na to reagoval so slovami, že Karefa-Johnsonová nie je „módna osobnosť“. Na Instagram pridal fotku jedného z jej outfitov v čižmách, ktorú potom pridal ešte aj zvlášť s opisom: „Ja viem, že Anna tieto topánky nenávidí.“ Neskôr sa začal vysmievať všetkým známym osobnostiam, ktoré si editorku zastali, vrátane Gigi Hadid či Hailey Bieber.

kanye
Zdroj: TASR/AP/Michael Wyke
Domov
Zdieľať
Diskusia