Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2022, 9:55
Čas čítania 1:02
Daniel Mikolášik TASR

Kanyeho Westa obmedzil už aj Twitter. Raper totiž napísal, že vyhlási bojovú pohotovosť zameranú voči Židom

OSOBNOSTI INSTAGRAM KANYE WEST SOCIÁLNE SIETE SPRÁVY ZO SVETA TWITTER
Uložiť Uložené

„Vy sa so mnou zahrávate a snažíte sa zablokovať každého, kto oponuje vašej agende,“ tvrdí raper Ye.

Po Instagrame sa pridáva už aj Twitter. Kanyemu Westovi pre kontroverzie súvisiace s fotkami v tričku s nápisom White Lives Matter a antisemitským príspevkom Instagram obmedzili účty na sociálnych sieťach.

Odporúčané
Instagram obmedzil účet Kanyeho Westa: Kedysi si bol môj n**er, odkazuje Ye Zuckerbergovi. Elon Musk privítal rapera na Twitteri Instagram obmedzil účet Kanyeho Westa: Kedysi si bol môj n**er, odkazuje Ye Zuckerbergovi. Elon Musk privítal rapera na Twitteri 9. októbra 2022, 19:45

Najprv mu obmedzil účty a vymazal niektoré fotky Instagram, na čo raper aktuálne vystupujúci pod menom Ye reagoval na konkurenčnej sociálnej sieti Twitter, kde pridal staršiu fotku, na ktorej sa nachádza spoločne s Markom Zuckerbergom – hlavným výkonným riaditeľom spoločnosti Meta.

„Pozri sa na toto, Mark. Ako si ma vykopol z Instagramu. Kedysi si bol môj n**er,“ napísal k príspevku Kanye. Na jeho tweet reagoval aj zakladateľ spoločností Tesla a SpaceX Elon Musk so slovami: „Vitaj späť na Twitteri, kamarát môj.“ 

Ani Twitter však k nemu dlho nebol zhovievavý. Spoločnosť v nedeľu informovala, že raper Ye zverejnil príspevok, ktorý je v rozpore s pravidlami používania jej služieb. Napísal v ňom totiž, že čoskoro vyhlási bojovú pohotovosť zameranú voči Židom. Odkazoval pritom na termín, ktorý sa na označenie stupňa pohotovosti používa v americkej armáde.

V tom istom tvíte, ktorý neskôr Twitter odstránil, dodal: „Vy sa so mnou zahrávate a snažíte sa zablokovať každého, kto oponuje vašej agende“. Účet Kanyeho Westa na Instagrame zablokovala spoločnosť Meta Platforms po tom, čo v ňom obvinil svojho raperského kolegu Seana „Puff Diddyho“ Combsa z toho, že ho ovládajú Židia.

Combs totiž kritizoval tričko s nápisom White Lives Matter, ktoré mal černošský raper Kanye West oblečené na nedávnej módnej prehliadke Yeezy Season 9 v Paríži. Uvedený slogan v USA často používajú stúpenci nadradenosti bielej rasy.

Kanye West
Zdroj: Getty Images/Gotham/GC Images
Anketa:
Súhlasíš s tým, aby sociálne siete Kanyemu obmedzili účty?
Áno.
Nie.
Áno.
57 %
142 Hlasov
Nie.
43 %
109 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia