Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2022, 15:30
Čas čítania 0:55
Martin Mičuda

Toto vyšperkované Ferrari SF90 bez strechy je výkonnejšie ako Bugatti a rýchlejšie ako LaFerrari

Toto vyšperkované Ferrari SF90 bez strechy je výkonnejšie ako Bugatti a rýchlejšie ako LaFerrari
Zdroj: Novitec
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY FERRARI TUNING
Uložiť Uložené

Vyše 1 100 hybridných koní v hyperšporte bez strechy.

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že sa pozeráš na „bežné“ Ferrari SF90 vo vyhotovení Spider, je to však vylepšený model s extrémne výkonným motorom. Prerobil ho nemecký úpravca, ktorý sa dlhé roky špecializuje na superšportové modely. Najnovšie si teda Novitec vzal do parády plug-in hybridný Spider.

Odporúčané
Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili 14. apríla 2022, 12:30

SF90 má 3,9-litrový osemvalec s výkonom 574 kW/780 koní a 800 Nm, pripočítať si k tomu však treba aj trojicu elektromotorov – dva vpredu a tretí medzi osemvalcom a 8-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou. Výsledný výkon celej sústavy je teda 735 kW/1 000 koní. Inžinieri zo spoločnosti Novitec však dôkladne zapracovali na riadiacej jednotke, dvoch turbodúchadlách a výfukovom potrubí, čo má za následok, že výkon poskočil až na úroveň 816 kW/1 110 koní.

Novitec, Ferrari, SF90 Spider,
Zdroj: Novitec

Upravené SF90 bez strechy je tak výkonnejšie ako staršie Bugatti Veyron, zatiaľ čo ešte rýchlejšie ako niekdajšia pýcha Ferrari, hyperšport LaFerrari – akceleráciu z 0 na 100 km/h totiž zvládne nádherné Ferrari len za 2,4 sekundy, rýchlosť 200 km/h dosiahne za 6,5 sekundy, no a jeho jeho maximálna rýchlosť je viac ako 340 km/h.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Pod lepšie dynamické parametre sa v neposlednom rade podpísala aj optimalizovaná aerodynamika vozidla. Exteriér totiž Novitec osadil elementmi z uhlíkových vlákien – predný splitter, klapky po stranách, zadný spojler či difúzor. Nové sú aj koncovky výfuku, pričom celok stojí na nových 21" diskoch, ktoré sú obuté do pneumatík s rozmermi 255/30, respektíve 325/25. SF deväťdesiatka je pritom ešte nižšie k zemi.

Novitec, Ferrari, SF90 Spider,Novitec, Ferrari, SF90 Spider,Novitec, Ferrari, SF90 Spider,Novitec, Ferrari, SF90 Spider,
Zobraziť galériu
(9)
Domov
Zdieľať
Diskusia