Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. októbra 2022, 16:27
Čas čítania 1:02
Daniel Mikolášik

Nový hororový seriál The Midnight Club na Netflixe prekonal svetový rekord v počte jumpscareov za jednu epizódu

Nový hororový seriál The Midnight Club na Netflixe prekonal svetový rekord v počte jumpscareov za jednu epizódu
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY HOROR NETFLIX NOVÉ SERIÁLY SPRÁVY ZO SVETA THE MIDNIGHT CLUB
Uložiť Uložené

Seriál získal prvenstvo za historicky najviac náhlych vyľakaní v jednej epizóde.

Nový hororový seriál The Midnight Club, ktorý na Netflixe vyšiel v piatok 7. októbra, stanovil nový rekord v počte takzvaných jumpscareov, a teda náhlych vyľakaní (ako napríklad vyskočenie príšery z tmy) za jednu epizódu. Tým sa oficiálne zapísal aj do Guinessovej knihy rekordov, informuje portál Variety.

Premiérová epizóda hororového seriálu The Midnight Club, ktorý bol inšpirovaný rovnomennou sériou románov od Christophera Pika, obsahuje až 21 jumpscareov, čo je aktuálne najviac v rámci jednej epizódy televízneho seriálu.

Zástupca Guinessovej knihy rekordov odovzdal certifikát režisérovi Mikovi Flanaganovi, ktorý je showrunner seriálov The Haunting of Hill House a Polnočná omša, vo štvrtok počas Comic Conu v New Yorku. Na ňom tvorcovia premiérovali seriál deň pred jeho spustením na Netflixe.

the midnight club
Zdroj: Netflix/The Midnight Club

Desaťdielna séria sa odohráva v roku 1994 v nemocnici Brightcliffe Hospice, ktorá sa stala domovom pre nevyliečiteľne chorých tínedžerov. Je pre nich vhodným miestom, kde môžu pokojne zomrieť podľa vlastných predstáv. Tínedžerka Ilonka (Iman Benson), ktorá sa chystá na Stanfordovu univerzitu, je však po prijatí do nemocnice skeptická. Diagnostikovali jej rakovinu štítnej žľazy, no viac ako choroby sa obáva strašidelnej histórie hospicu.

Ilonka a sedem ďalších pacientov založia Polnočný klub, teda zoskupenie pacientov, ktorí sa o polnoci stretávajú na chodbách nemocnice. Tie akoby zázrakom ožívajú, a to doslova. Všetci v klube uzavreli dohodu, že ten z nich, ktorý zomrie najskôr, dá skupine znamenie zo záhrobia.

„Príbeh je o tínedžeroch, ktorí sa musia zmieriť so smrteľnými chorobami a so smrťou,“ opísal Flanagan literárne dielo od Christophera Pika. „Bola to skutočne dobrá ukážka toho, ako sa dá využiť román na rozprávanie o vážnych veciach. Vyrazilo mi to dych.“

Anketa:
Odvážil by si sa pozrieť si nový hororový seriál?
Bez problémov.
Bojím sa.
Nezaujíma ma.
Bez problémov.
73 %
181 Hlasov
Bojím sa.
14 %
36 Hlasov
Nezaujíma ma.
13 %
32 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia